Σάββατο, 12 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ο απολαυστικός διάλογος Άδωνι Γεωργιάδη – Αχιλλέα Μπέου -«Σε παραδέχομαι, είσαι ο Ρονάλντο» [βίντεο]
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η “μάχη” για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Σίνδο
TisimΒενη: Χιλιάδες προσκυνητές στη Σουρωτή για τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου – 31 χρόνια από την κοίμησή του
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 Ιουλίου έως 18 Ιουλίου
ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τη δράση απασχόλησης στη Θεσσαλία με επιδότηση έως 22.500
Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων: «Καθαροί κανόνες – Καθαρές ευθύνες» – 1,5 δισ. ευρώ για τα δημόσια πανεπιστήμια έως το 2025
Θεοδωρικάκος: «Όχι στον τεχνητό διχασμό και την πόλωση – Στρατηγική μας η παραγωγική ανάπτυξη»
Πιερρακάκης: «Να επενδύσουμε στην κοινή μας ευρωπαϊκή ταυτότητα, στο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον»
Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για το μεταναστευτικό με 177 «ναι»
Επίδομα ενοικίου: Ποιοι θα λάβουν 250 ευρώ
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Ακραίος καιρός το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα (video)

6 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, καθώς το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται να πλήξει τη χώρα η κακοκαιρία με την ονομασία Ωκεανίδα, με κύρια χαρακτηριστικά την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, άνω των 10 βαθμών κατά τόπους, τις ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο, τις καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και τις πυκνές χιονοπτώσεις, τόσο στα ορεινά και ημιορεινά, όσο και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

Τα χιόνια αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο. Προσοχή πάντως και αλυσίδες θα χρειαστούν οι οδηγοί ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Ο παγετός την Κυριακή και τη Δευτέρα στα βόρεια, θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Εκχιονιστικά και αλατιέρες ζεσταίνουν τις μηχανές τους για να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο ανοιχτό. Οι κάτοικοι στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας έχουν εφοδιαστεί με ξύλα και προμήθειες για να αντιμετωπίσουν το κρύο.
Οι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν στα πελάγη το Σαββατοκύριακο αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα και στα δρομολόγια των πλοίων.
Κρύο στην Αττική με βροχές και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά
Η Ωκεανίς θα φερθεί πιο «ευγενικά» στην Αττική αφήνοντάς την έξω από το μάτι του κυκλώνα. Ωστόσο, το κρύο θα είναι τσουχτερό την Κυριακή, αλλά -όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι- δεν θα πέσει χιόνι μέσα στην Αθήνα αλλά στα γύρω ορεινά. Συγκεκριμένα, το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις και ενδεχομένως λίγες σποραδικές καταιγίδες. Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανότατα από αργά το απόγευμα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά στα 6 με 7 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά τοπικά σε θυελλώδες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς. Στα βόρεια ωστόσο, οι θερμοκρασίες θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων.
Θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των αστέγων από το ψύχος
Δύο θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες θα διαθέσει ο Δήμος Αθηναίων από αύριο, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, και για όσο το απαιτήσουν οι καιρικές συνθήκες.
Οι δύο θερμαινόμενοι χώροι που θα ανοίξουν είναι οι Λέσχες Φιλίας Αμπελοκήπων, (Πανόρμου 17 και Βαθέως, στάση μετρό «Αμπελόκηποι», τηλ. 210 6459890) και Κολωνού (Αίμoνος 9 και Άστρους, τηλ. 2105140877).
Παράλληλα, συνεργεία, καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work) σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας, μοιράζοντας ροφήματα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης.
Ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες και αυτήν τη φορά να απευθύνονται στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595 για οποιαδήποτε πληροφορία ή έκτακτο περιστατικό, καθώς επίσης και στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) στο 210 5246515-6.
Θερμαινόμενους χώρους θα λειτουργήσει και ο δήμος Πειραιά. Συγκεκριμένα, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά, θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση, από αύριο, Σάββατο 23/2 μέχρι και την Τρίτη 26/2 στις 08:00 το πρωί (Πύργος Πειραιά – Ακτή Ποσειδώνος 2-4 1ος όροφος, τηλ. επικ.: 216 8003076, 216 8003077).
Επιπλέον, την Κυριακή 24/2 θα λειτουργήσει το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Δήμου Πειραιά, από τις 08:00 έως τις 20:00 (Βασιλέως Γεωργίου Β΄10 και Βούλγαρη 155. Τηλ επικ.: 210-4134130, 210-4134052).
Η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες των θερμαινόμενων χώρων, παρέχεται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του δήμου 213 2022000, του 15510, της ιστοσελίδας του Δήμου, καθώς και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1 90,4 FM.
Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, οι κοινωνικές δομές του δήμου Θεσσαλονίκης για την προστασία των αστέγων ενόψει του ψύχους. Θερμαινόμενες αίθουσες διαθέτουν οι περισσότεροι δήμοι και είναι στη διάθεση των ευαίσθητων ομάδων.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Με σύνθημα “Ξεκινάμε” η υποψηφιότητα του Ν. Ηλιόπουλου για την Αθήνα (video)
Επόμενο άρθρο Χιλιάδες θύματα βιασμών διαδήλωσαν στο Νέο Δελχί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο απολαυστικός διάλογος Άδωνι Γεωργιάδη – Αχιλλέα Μπέου -«Σε παραδέχομαι, είσαι ο Ρονάλντο» [βίντεο]
14 λεπτά ago
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η “μάχη” για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Σίνδο
46 λεπτά ago
TisimΒενη: Χιλιάδες προσκυνητές στη Σουρωτή για τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου – 31 χρόνια από την κοίμησή του
51 λεπτά ago
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 Ιουλίου έως 18 Ιουλίου
12 ώρες ago
ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τη δράση απασχόλησης στη Θεσσαλία με επιδότηση έως 22.500
13 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαίνεται η φωτιά σε εταιρία ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Επανομή: Ηρωικός kite surfer έσωσε πατέρα και την 10χρονη κόρη του που παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα!

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Σίνδο – 112 για επικίνδυνους καπνούς

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό: Κρίσιμη σύσκεψη με τους δημάρχους της Κρήτης – Υπό εξέταση δεύτερη δομή και plan b

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?