Ακατάλληλο το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσσαλονίκης

119

Ακατάλληλο κρίθηκε το κτίριο της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου 29, όπου στεγάζεται το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου που διενεργείται στα σχολικά κτίρια, διαπίστωσαν προβλήματα στατικότητας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αναζητά πλέον λύσεις, ώστε από το καινούριο διδακτικό έτος το πειραματικό δημοτικό να λειτουργήσει σε νέο χώρο.

Όπως αναφέρει το fm100.gr, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, από τη Δευτέρα κλιμάκια του δήμου Θεσσαλονίκης θα αρχίσουν αυτοψίες σε χώρους όπου θα μπορούσε να μεταφερθεί από τον Σεπτέμβριο το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο.

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Πειραματικού Δημοτικού Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Πειραματικού Δημοτικού Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητά να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Ζητάμε άμεσα λύση, ζητάμε να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, ζητάμε να εφαρμοστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για ενίσχυση του θεσμού των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, που σίγουρα δεν αντιστοιχούν σε αυτό που συμβαίνει τώρα στο σχολείο μας», αναφέρει.