Αιχμηρά σχόλια Μενέντεζ κατά της Τουρκίας (video)

[ad_1]

Λαμπρές χαρακτήρισε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τις δυνατότητες συνεργασίας ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Στην ομιλία του σε εκδήλωση του οργανισμού δημοσίου Δικαίου, ο γερουσιαστής αναφέρθηκε στην Τουρκία χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την συμπεριφορά της στο Αιγαίο.

Είμαι υπερήφανος που στέκομαι εδώ μπροστά σας λέγοντας πως βρισκόμαστε στην ανατολή μιας νέας ημέρας στην Αν. Μεσόγειο. Οι δυνατότητες (συνεργασίας) στην ενέργεια, σε θέματα ασφάλειας για την ευημερία δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν πιο λαμπρές.
Με ιδιαίτερη θέρμη ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ αναφέρθηκε στην «νέα αυγή», όπως την χαρακτήρισε των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, μιλώντας στην εκδήλωση του Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου: «Είμαι υπερήφανος που στέκομαι εδώ μπροστά σας λέγοντας πως βρισκόμαστε στην ανατολή μιας νέας ημέρας στην Αν. Μεσόγειο. Οι δυνατότητες (συνεργασίας) στην ενέργεια, σε θέματα ασφάλειας για την ευημερία δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν πιο λαμπρές».
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν απέναντι στην Τουρκία για την συμπεριφορά της στο Αιγαίο απέναντι στην Ελλάδα:»Αυτή η συμπεριφορά από μία σύμμαχο στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Δεν είναι συμπεριφορά υπεύθυνης χώρας και ο Θεός να βάλει το χέρι του αν οι Τουρκικές ενέργειες οδηγήσουν σε απώλεια ζωής στα Ελληνικά νησιά».
Το επίπεδο των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων εξήρε και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ: «Έχουμε σύμπτωση συμφερόντων στην περιοχή με τις ΗΠΑ».
Ο Τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος εστίασε στην ανάγκη η Ουάσιγκτον να αναλάβει ενεργό ρόλο απέναντι στην Τουρκική παραβατικότητα την ανάγκη και ο γερουσιαστής Μενέντες: «Διαμορφώνεται μια τάση για απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση»
Στην σημασία της συγκρότησης Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας πέρα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συμφώνησαν και οι δύο καλεσμένοι της εκπομπής.
Πηγή: ΕΡΤΡεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]