Αθώος κρίθηκε ο κ. Πουλής για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ

246

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αντιπρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε απαλλακτικό βούλευμα που αθώωσε τον κ. Πουλή όπως και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Ο κ. Πουλής είχε δηλώσει εξαρχής ότι πρόκειται για πολιτική στοχοποίηση και πως θα θέσει υπ’ όψιν των αρμοδίων “τα τεχνικά και ουσιαστικά ελλείμματα της προκαταρκτικής διαδικασίας που διενεργήθηκε από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης”.

θυμίζουμε πως είχε κατηγορηθεί από την Κυβέρνηση Σύριζα για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ

Αναλυτικά η τότε δήλωση του Σταμάτη Πουλή.

«Αναφορικά με την κατηγορία περί δήθεν παράνομων προσλήψεων, που αποδίδεται μεταξύ άλλων και στο πρόσωπό μου, δηλώνω τα εξής: 

Το πόρισμα αναφέρεται σε διαδικασίες οι οποίες έλαβαν χώρα σε χρονική περίοδο που αφενός μεν ο ίδιος δεν είχα οποιαδήποτε σχετική αρμοδιότητα, καθώς ήμουν απλός υπάλληλος και ουδέποτε άσκησα Διοίκηση, αφετέρου η κυρία Ανδρονίκη Θεοφιλάτου δεν εργαζόταν καν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καθώς προσελήφθη μεταγενέστερα. Τόσο «σοβαρό» και «αξιόπιστο» είναι το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου, στο οποίο κατά τις πληροφορίες στηρίζεται η ποινική δίωξη. 

Είναι πασίδηλο ότι η υπόθεση αυτή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο πολιτικής στοχοποίησης μέσω της συνήθους πρακτικής της εργαλειοποίησης των πορισμάτων της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου. 

Όλα τα υπόλοιπα τεχνικά και ουσιαστικά ελλείμματα της προκαταρκτικής διαδικασίας που διενεργήθηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης θα τεθούν αρμοδίως».