Έρχεται το καλοκαίρι με άνοδο της θερμοκρασίας

[ad_1]

Οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρική, θα επηρεάσουν τον καιρό της Ελλάδας από την ερχόμενη εβδομάδα, φέρνοντας σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται να ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 26-27 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμη τους 30°C, παρά τις αυξημένες νεφώσεις και τη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Δεν θα λείψουν πάντως οι τοπικές σύντομες βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα, πνέοντας από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο ασθενείς έως μέτριοι, με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί ίδιας έντασης, εκτός από την Κυριακή που αναμένεται τοπικά στο Νότιο Ιόνιο να φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.
Όσον αφορά τις βροχές της Παρασκευής, το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr κατέγραψε τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης στις ακόλουθες περιοχές: Άγιος Δημήτριος Ολύμπου 23 χιλιοστά, Θήβα 22, ΣΚΑ Αττικής 21, Πετρούπολη 21, Χαϊδάρι 19, Κοιλάδα Κοζάνης 17, Άγιοι Πάντες Χανίων 17 και Βρύσσες Χανίων 16 χιλιοστά.
Η πρόγνωση της ΕΜΥΚΥΡΙΑΚΗ 19-05-2019Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα, τιςπρωινές ώρες στα ανατολικά και τις νυχτερινές ώρες στα δυτικά, θαείναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από τηνΑφρική.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και, το πρωί στοΙόνιο και από το μεσημέρι στο Αιγαίο, τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικώς υψηλάγια την εποχή επίπεδα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2019Αραιή συννεφιά που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερη και σταβορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Στην ατμόσφαιρα θαυπάρχουν αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα, κυρίωςτις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίοτοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούςμε την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και τανότια.
ΤΡΙΤΗ 21-05-2019Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπααραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές και στα βόρεια πιθανώς βροχέςμικρής διάρκειας. Στα ανατολικά θα υπάρχουν αυξημένες ποσότητεςαφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινέςώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικάαπό νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά Αιγαίο στο 6 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
ΤΕΤΑΡΤΗ 22-05-2019Στα νότια νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος αλλάτις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βορειοανατολικάθα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναιτοπικά περιορισμένη.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά6 μποφόρ.Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά.
ΠΕΜΠΤΗ 23-05-2019Στα νοτιοανατολικά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές.Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικάθα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα δυτικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούντοπικοί όμβροι.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιοβαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]