Έξοδος με σύμμαχο τον καλό καιρό

28

[ad_1]

Mε σύμμαχο τον καλό καιρό, οι εκδρομείς του τριημέρου της 25ης Μαρτίου εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ. Τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας είναι σε ισχύ στις εθνικές οδούς, όπου κορυφώνεται η έξοδος των ταξιδιωτών προς την ηπειρωτική χώρα, ενώ έως τη μία το μεσημέρι είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών. Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύσει και τη Δευτέρα από τις 15:00 ως τις 21:00 το βράδυ, σε σημεία κοντά στα αστικά κέντρα.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ:
– Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
– Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
– Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
– Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
– Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).
– Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
– Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
– Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου https://t.co/oo3Gb4wnHq pic.twitter.com/U8Ur7JB5Mq
— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) March 23, 2019

Πηγή ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]