Έντονες αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις δηλώσεις Αυγενάκη περί πιθανής νοθείας

[ad_1]

Η δήλωση του γραμματέα της ΝΔ περί πιθανής αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος δεν έμεινε ασχολίαστη τόσο από τον πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε με σκληρό τρόπο, όσο και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι δεν τίθεται θέμα νοθείας.
Μετά τις τοποθετήσεις του γραμματέα της ΝΔ, και τον ισχυρισμό του περί πιθανής αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και άλλων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τοποθετήθηκαν έμμεσα ή πιο άμεσα σε ανάλογο μήκος κύματος, για το θέμα, εμ συνέπεια να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε για το ζήτημα, ο πρόεδρος της ΝΔ, έκλεισε το θέμα, ξεκαθαρίζοντας και απαντώντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα νοθείας στις επικείμενες εκλογές.
Λίγο νωρίτερα, από τα Τρίκαλα στη χθεσινή του ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανεβάσει τους τόνους έναντι των ισχυρισμών που προέβαλλαν στελέχη της ΝΔ περί πιθανής αλλοίωσης εκλογικού αποτελέσματος.
Ο πρωθυπουργός καταλόγισε πανικό στη ΝΔ, κατανοώ είπε χαρακτηριστικά ότι το βράδυ της Κυριακής θα έχουν σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα, δεν μπορούν όμως να παίζουν με τους θεσμούς, δεν μπορούν να ευτελίζουν τν ίδια τη δημοκρατία. Τόνισε δε ότι η παρακαταθήκη, η κληρονομιά και η παράδοση της βίας και της νοθείας δεν ανήκει στη δημοκρατική παράταξη του τόπου, σε άλλη παράταξη ανήκει. Ας τα ξεχάσουν αυτά, ας τα αφήσουν στην δεκαετία του 1960, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή: ΕΡΤΡεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]