Ένα τραγούδι για το Νόησις

ΝΟΗΣΙΣ: Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ SKY IS NOT THE LIMIT

«Ανοιχτοί ορίζοντες, δροσερή διάθεση, νεανικότητα, αυτά τα στοιχεία του ΝΟΗΣΙΣ, αναδεικνύει το video clip του Γιώργου Φωκά και της μπάντας του “Γιώργος Φωκάς & The Folks”, που γυρίστηκε για λογαριασμό του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

«Από την πρώτη στιγμή που μου έγινε η πρόταση από τον Διευθυντή του Νoesis Θανάση Κοντονικολάου, αισθάνθηκα μεγάλη χαρά και τιμή.
Ήταν για μένα μια ευκαιρία να συνδυάσω δυο πράγματα που αγαπώ και στα οποία έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο. Τη μουσική, που είναι για μένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μου, αλλά και την επιστήμη, μιας και έχω σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και ασχολούμαι (πολύ ερασιτεχνικά) με την αστρονομία, μεταξύ άλλων.
Δε μου έχει ξανατύχει μια τέτοια συνεργασία και ήταν για μένα μια πολύ ωράια και ενδιαφέρουσα εμπειρία, από την πρώτη στιγμή της σύνθεσης μέχρι και την τελευταία στιγμή της ολοκλήρωσης του video clip», λέει ο μουσικός.

Νόησις: Τεχνολογία και Τέχνη: Μια νέα συνάντηση
«Η αρχή για το νέο μας ταξίδι στο χώρο της Τέχνης ξεκίνησε. Η χρήση της μουσικής και της ψηφιακής τεχνολογίας για να αντιληφθούμε και να μεταδώσουμε ανθρώπινες αξίες και σύγχρονους προβληματισμούς, οι συνεργασίες με τις δυνάμεις της πόλης μας, η χαρά και ο ενθουσιασμός μας ελπίζουμε να βρει ανταπόκριση και να αγκαλιαστεί από όλους», τονίζει ο Διευθυντής του Νόησις Θανάσης Κοντονικολάου.
Συνδυάζοντας την τεχνολογία και τις νέες μουσικές τάσεις και κατευθύνσεις που εμπνέονται από αυτήν , το ΝΟΗΣΙΣ προχωρά σε νέες συνεργασίες με μουσικές καλλιτεχνικές και δημιουργικές δυνάμεις της πόλης στο πλαίσιο του στόχου του. Την προσφορά εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας με έναν μοναδικό, αυθεντικό τρόπο.
Αυτά τα στοιχεία ήθελα να αναδείξω με το συγκεκριμένο τραγούδι που υπογραμμίζει τους ανοιχτούς ορίζοντες , τη δροσερή διάθεση , τη νεανικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα παιδιά το ΝΟΗΣΙΣ , την ευκαιρία που δίνει σε όλους μας να ξεφύγουμε από τη στείρα γνώση του εκπαιδευτικού συστήματος , την προσπάθεια και το όραμα να πάμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά. Αυτό μεταφέρει και ο στίχος «sky is not the limit, but the start of a new journey»
Το μουσικό ταξίδι του Γιώργου Φωκά
Ο Γιώργος Φωκάς είναι μουσικός, συνθέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας από τη Θεσσαλονίκη.

Ασχολείται με τη μουσική επαγγελματικά για παραπάνω από 15 χρόνια και παρότι αυτοδίδακτος, η μουσική του πορεία μέχρι τώρα είναι αρκετά γεμάτη και περιλαμβάνει :

  • Περισσότερες από 2500 συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ως performer, frontman, τραγουδιστής και κιθαρίστας.
  • Κατάκτηση της πρώτης θέσης (ψηφοφορία του κοινού) σε πανελλήνιο διαγωνισμό της Cosmote και του Jumping fish για την ανάδειξη του support group της συναυλίας των Bon Jovi (Rockwave Festival, 2011).
  • Κατάκτηση της πρώτης θέσης στο “Φεστιβάλ Κοζάνης 2012”
  • Βραβείο μουσικής από το New York Jazz film festival (2017), για το mini movie “Honeymoon”, της Μάγδας Κανδυλιάρη.
  • Συμπρωταγωνιστής στη Rock Opera : Alexander the Great, μια παραγωγή της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε, με παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και προσεχώς σε χώρες του εξωτερικού.
  • Συνεργασίες με γνωστά ονόματα του χώρου όπως : Αντώνης Μιτζέλος, Λάκης Παπαδόπουλος, Luis Borda, Κωσταντίνος Μαρκουλάκης, κ.α
  • Σύνθεση του επίσημου soundtrack του Noesis Science Center, Θεσσαλονίκη.
    (https://www.youtube.com/watch?v=nE_uHn0_Hus)

Αυτή την περίοδο, εκτός από τα live performances, εργάζεται και ως session τραγουδιστής και κιθαρίστας, συνθέτης, arranger και στιχουργός σε μουσικές και θεατρικές παραγωγές, ραδιοφωνικά spot, animated movies και ετοιμάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.