Έβρος: Τούρκοι στρατιωτικοί με ντουντούκες κάλεσαν τους μετανάστες στη νησίδα να γυρίσουν πίσω στην Τουρκία

Έβρος: Τούρκοι στρατιωτικοί με ντουντούκες κάλεσαν τους μετανάστες στη νησίδα να γυρίσουν πίσω στην Τουρκία
Εξελίξεις καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή του Έβρου και συγκεκριμένα στην τουρκική νησίδα στην οποία, σύμφωνα με αναφορά από ΜΚΟ, βρέθηκαν περί τους 330 παράνομους μετανάστεςΠροηγήθηκε το τηλεφώνημα του υπουργού Εξωτερικών, Βασίλη Κασκαρέλη, με τον νεό υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, χθες, Τρίτη, όπου συζητήθηκε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Μετά τη συνομιλία των δύο υπουργών Εξωτερικών, όπως αναφέρουν πληροφορίες, από την τουρκική πλευρά εστάλη ένα ενημερωτικό σημείωμα με τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει η Άγκυρα για το θέμα αυτό.Κατά τις ίδιες πληροφορίες στη συνομιλία με τον κ. Κασκαρέλη διατυπώθηκε η θέληση από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών για να υπάρξουν πρωτοβουλίες προκειμένου να ελεγχθούν οι ροές των παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα.

Ώρες μετά το τηλεφώνημα Κασκαρέλη-Φιντάν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, από τις ελληνικές δυνάμεις διαπιστώθηκε ότι τουρκικές βάρκες προσέγγισαν την επίμαχη νησίδα με Τούρκους που κρατούσαν ντουντούκες να καλούν τους παράνομους μετανάστες να επιβιβαστούν σε αυτές. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές κάποιοι από τους μετανάστες επιβιβάστηκαν στις τουρκικές βάρκες χωρίς, όμως, να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός τους.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται και δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος από χθες, Τρίτη, βρίσκεται στην περιοχή του Έβρου.