Έβρος – Επεισόδια για την κατασκευή της νέας δομής αλλοδαπών

Κάτοικοι του Φυλακίου που έχουν εκφράσει επανειλημμένα τον τελευταίο χρόνο τη διαφωνία τους για το έργο συγκεντρώθηκαν στον χώρο, παρατάσσοντας οχήματα για να εμποδίσουν την είσοδο στα μηχανήματα να φτάσουν.

Συμπλοκή απειλήθηκε μάλιστα μεταξύ εργατών που ανέλαβε τις χωματουργικές εργασίες και ατόμων που επιχείρησαν να σταματήσουν μία νταλίκα που ετοιμαζόταν να ξεφορτώσει μια μπουλντόζα, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ένταση επικράτησε από το Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Έβρου, όπου αρχίζουν οι εργασίες για την επέκταση της δομής και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ). oι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι στην περιοχή απέναντι από το ΚΥΤ έφτασαν οχήματα και σκαπτικά μηχανήματα, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να κατασκευάσουν τη νέα δομή σε παρακείμενη έκταση 33,7 στρεμμάτων.

Στο σημείο μετέβη και ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης, ο οποίος έκανε καθιστική διαμαρτυρία, με τους άνδρες της αστυνομίας να του ζητούν να απομακρυνθεί.

Μάρτυρες του περιστατικού ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί τον σήκωσαν παρά τη θέλησή του, παρότι τους έλεγε ότι έχει πρόβλημα με την καρδιά του και τότε εκείνος αισθάνθηκε αδιαθεσία κι έχασε για λίγο τις αισθήσεις του.

Επικράτησε αναστάτωση και τελικά ο πρόεδρος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται προκειμένου να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Χαρακτηριστικά της έντασης που επικράτησε είναι τα βίντεο του evros-news.gr που ακολουθούν.