Άρτα: “Τίτλοι τέλους” για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ (video)

33

[ad_1]

Τίτλοι τέλους μετά από 46 χρόνια, για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ στην Αρτα μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε το Πρωτοδικείο Άρτας, ενώ πριν από λίγες ημέρες απολύθηκαν και οι 118 εργαζόμενοί της. Το Πρωτοδικείο κήρυξε την αλλαντοβιομηχανία σε κατάσταση πτώχευσης, ενώ όρισε ως ημέρα παύσης των πληρωμών την 31η Μαΐου του 2018.

Τα οικονομικά προβλήματα της εταιρίας ΒΙΚΗ είχαν ξεκινήσει εδώ και σχεδόν δυο χρόνια. Η τελευταία αίτηση πτώχευσης που είχε κάνει ήταν τον Μάιο του 2018, καθώς δεν είχαν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για την υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Το πρωτοδικείο Άρτας έβγαλε την απόφασή του την Παρασκευή 1η Μαρτίου και λίγες μέρες μετά έγιναν οι απολύσεις, με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης μετά από τρεις μήνες εκ περιτροπής εργασία και περίπου 10 μήνες σε επίσχεση εργασίας.
Από το Πρωτοδικείο ορίστηκε σύνδικος πτώχευσης ο οποίος έχει αναλάβει να κάνει γενική απογραφή, να προχωρήσει σε γενική συνέλευση των πιστωτών και να προβεί σε εκποίηση της περιουσίας της εταιρίας προκειμένου να πληρωθούν όλοι οι πιστωτές. Προτεραιότητα στις πληρωμές δίνεται στους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται περίπου 3 εκατ. ευρώ.
Διανομή οφειλών θα γίνει επίσης σε Εφορία, ΙΚΑ και τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας επαρκούν για την εξόφληση των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί.
Η ανακοίνωση των εργαζομένων στη ΒΙΚΗ
«Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε., μετά από αίτηση των απλήρωτων εργαζομένων. Μετά τις σχετικές διαδικασίες την Τρίτη 19 Μαρτίου απολυθήκαμε όλοι και πλέον είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένα μέρος των οφειλών. Παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος. Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξή μας στην αγορά εργασίας. Έπειτα από 3 μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει. Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν την κατάστασή μας και θα δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά μας.»
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]