Άδωνις Γεωργιάδης για Ευάγγελο Αποστολάκη: Δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής

«Η δουλειά του αξιωματικού είναι να αντέχει την πίεση την ώρα του πολέμου που πέφτουν οι οβίδες, μετά τις χθεσινές εξελίξεις ευτυχώς που δεν ζήσαμε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία του κ. Αποστολάκη, το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα και δεν έβαλε τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Ευάγγελο Αποστολάκη μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (01.09.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ήταν ο δεύτερος υπουργός που επιτέθηκε στον ναύαρχο ε.α. λόγω των όσων έγιναν, αφού νωρίτερα, σε πιο ήπιους τόνους, είχε μιλήσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και βέβαια δεν σταμάτησε εκεί. Οι εκφράσεις που ακολούθησαν ήταν πολύ πιο βαριές.«Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά… Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης αν δεν έχει μάθει να αντέχει στην πίεση δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής όχι αξιωματικός… Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα».

«Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η Πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του Ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του» συνέχισε την επίθεση ο Άδωνις Γεωργιάδης.