Σάββατο, 13 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νέα Αριστερά: Με αιχμές κατά Τσίπρα η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας – “Προσωποκεντρικές στρατηγικές έχουν ήδη αποδειχθεί αποτυχημένες στο παρελθόν”
Λάρισα: Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών – Έριξαν σανό
Βουλή: Θερμή η υποδοχή Πιερρακάκη μετά την εκλογή του στο Eurogroup
Καρκινικό γονίδιο: Πολλά παιδιά έχουν ασθενήσει από τον Δανό δότη
Επιστολή από ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΣΒΕ και ΣΕΒΕ προς τους αγρότες και την κυβέρνηση
Χουρδάκης: Παρέμβαση για το νομοσχέδιο που μετατρέπει τον Πρίνο και τη Θάσο «σε βιομηχανική ζώνη»
Ολυμπιακός: Πρόθυμος να αποχωρήσει προς γαλλική ομάδα φέρεται ο Ελ Κααμπί
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν ήταν κόμμα αλλά ναζιστική, εγκληματική οργάνωση» δήλωσε η Εισαγγελέας – Τη Δευτέρα η πρόταση επί των ποινών
Βαρουφάκης για Πιερρακάκη: Έτσι κάνουν οι αυτοκρατορίες, δίνουν τιμητικούς τίτλους σε υποταγμένους
Υπ. Παιδείας: 13 σχολεία μετατρέπονται σε Πειραματικά τα επόμενα δύο χρόνια
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Ψηφοφορία για 2ο δημοψήφισμα θα ζητήσει η Μέι – Απορρίπτει το ν/σ ο Κόρμπιν

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η κυβέρνησή της θα συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τη νέα Συμφωνία Αποχώρησης ως προαπαιτούμενο για τους βουλευτές να ψηφίσουν αν θα πρέπει να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit. Την προσπάθεια της Μέι απορρίπτει ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.
«Αναγνωρίζω τη γνήσια και ειλικρινή δύναμη των αισθημάτων στη Βουλή για αυτό το σημαντικό ζήτημα», τόνισε η Μέι.
«Η κυβέρνηση, για αυτό το λόγο, θα συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης στην εισαγωγή ένα προαπαιτούμενο να ψηφίσουν κατά πόσον θα διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα».
«Αυτό πρέπει να συμβεί πριν την επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης», τόνισε η βρετανίδα πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.
«Και αν η Βουλή των Κοινοτήτων ψηφίσει για διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, θα απαιτεί από την κυβέρνηση να προβλέψει για ένα τέτοιο δημοψήφισμα – συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας αν θέλει να επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης».
Πρόσθεσε: «Έτσι, για εκείνους τους βουλευτές που θέλουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για να επιβεβαιώσουν τη συμφωνία – χρειάζεται μια συμφωνία και, ως εκ τούτου, ένα νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης για να συμβεί αυτό. Οπότε αφήστε (το νομοσχέδιο) να έχει τη δεύτερη ανάγνωσή του και, έπειτα τοποθετηθείτε στο Κοινοβούλιο».
Σε ό,τι αφορά την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, η κ. Μέι είπε ότι θα επιτρέψει στο κοινοβούλιο να αποφασίσει για αυτό μέσα από τη διεξαγωγή ενδεικτικών ψηφοφοριών, που μάλλον θα γίνουν στη διάρκεια εξέτασης του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης. Σχετικά με το backstop δήλωσε ότι θα επιδιώξει νομική δέσμευση που θα υποχρεώνει την κυβέρνηση να αναζητήσει εναλλακτικές διευθετήσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.
Άμεση ήταν η αντίδραση του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει την προσπάθεια της Μέι να εξασφαλίσει μια συμφωνία στο κοινοβούλιο για το Brexit.
«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτό το νομοσχέδιο επειδή βασικά είναι ένα αναμάσημα του ό,τι έχει συζητηθεί στο παρελθόν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.
Τουλάχιστον δέκα βουλευτές των Τόρις, οι οποίοι είχαν ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας της πρωθυπουργού στην τελευταία ψηφοφορία στην Βουλή, τώρα ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να την στηρίξουν, κυρίως εξαιτίας της δυνατότητας που δίνει για ένα νέο δημοψήφισμα, ενώ το DUP, ανακοίνωσε ότι τα βασικά ελαττώματα της συμφωνίας αποχώρησης παραμένουν.
Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ανακοίνωσαν ότι τα νέα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν και πάλι και ότι δεν πρόκειται να έχουν την υποστήριξή τους.
Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημοψήφισμαΚόρμπιν
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Κάθε νησί διαφορετικό και μοναδικό
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη διαβόητος τζιχαντιστής για εγκλήματα πολέμου και τρομοκρατία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα Αριστερά: Με αιχμές κατά Τσίπρα η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας – “Προσωποκεντρικές στρατηγικές έχουν ήδη αποδειχθεί αποτυχημένες στο παρελθόν”
14 ώρες πριν
Λάρισα: Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών – Έριξαν σανό
15 ώρες πριν
Βουλή: Θερμή η υποδοχή Πιερρακάκη μετά την εκλογή του στο Eurogroup
15 ώρες πριν
Καρκινικό γονίδιο: Πολλά παιδιά έχουν ασθενήσει από τον Δανό δότη
16 ώρες πριν
Επιστολή από ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΣΒΕ και ΣΕΒΕ προς τους αγρότες και την κυβέρνηση
16 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρώτη μεγάλη μάχη Πιερρακάκη στο Ecofin

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο χρόνια μετά, η Διεθνής Αμνηστία παραδέχεται ότι η Χαμάς διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Βρετανία για το κύμα «σούπερ γρίπης»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Επιστροφή ρωσικής ενέργειας στην Ευρώπη και επενδύσεις σχεδιάζει ο Τραμπ

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?