Τετάρτη, 18 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μέτρο 23: Παράταση στις αιτήσεις
Μητσοτάκης στη ΝΔ: Πάμε για την τρίτη τετραετία με σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε»
Έρχονται αναδρομικά για τους συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν έως 3.751 ευρώ
Γεραπετρίτης: Η τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ
Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων – Ποσά ως 8.500 ευρώ
Νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Σκρέκας – «Είμαστε ένα κόμμα ανοικτό σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα»
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
Μητσοτάκης: Ομιλία στη Βουλή θα δώσει αύριο στα πλαίσια της Προανακριτικής
Επίδομα αδείας 2025: Πότε θα δοθεί
Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον τουρκικό χάρτη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
FEATUREDΕΛΛΑΔΑ

Υπεύθυνη μεταλλευτική δραστηριότητα με βέλτιστη περιβαλλοντική διαχείριση, διαφάνεια και λογοδοσία

1 έτος ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Ο μεταλλευτικός κλάδος, ως βασικός μοχλός ανάπτυξης της βιομηχανίας, παρέχει τις πρώτες ύλες που είναι απαραίτητες για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Από τους δρόμους, τα σπίτια και τα αυτοκίνητά μας, μέχρι τους υπολογιστές, τα ηλεκτρικά οχήματα και τους ηλιακούς συλλέκτες, τα μέταλλα και τα ορυκτά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της εξέλιξής της.

Η σύγχρονη μεταλλευτική βιομηχανία δε, είναι αφοσιωμένη στο να παρέχει τις πρώτες ύλες που καθιστούν δυνατή τη σύγχρονη ζωή, με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύει παράλληλα το περιβάλλον που τη φιλοξενεί. Πλέον, βλέπουμε διεθνώς μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων του κλάδου, να ενσωματώνουν τη βιωσιμότητα ως έννοια και κουλτούρα σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων τους, αλλά και να λειτουργούν με μεγαλύτερη διαφάνεια, αυξάνοντας έτσι την κοινωνική αποδοχή και μειώνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους και τα όποια ρίσκα. Πρόκειται αναμφίβολα για μια ορθή στρατηγική προσέγγιση που συν τοις άλλοις βοηθά στο να γνωρίσει καλύτερα το ευρύ κοινό τη μεταλλευτική του 21ου αιώνα, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα στρεβλές αντιλήψεις και στερεότυπα του παρελθόντος σχετικά με την εν λόγω δραστηριότητα.

Στη Βορειοανατολική Χαλκιδική για παράδειγμα, σε μια περιοχή με πλούσια μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, οι κάτοικοι γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, την ποιότητα του νερού που πίνουν, του αέρα που αναπνέουν, μέχρι το εάν υπάρχει ακουστική όχληση ή ατμοσφαιρική ρύπανση από τη μεταλλευτική δραστηριότητα που υλοποιείται στην περιοχή. Εύλογα θα αναρωτιέστε «μα πως γίνεται αυτό;».

Η Ελληνικός Χρυσός, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, έχει δημιουργήσει μια δημοσίως προσβάσιμη διαδικτυακή πλατφόρμα, διαθέσιμη στο environmental.hellas-gold.com, στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης που η εταιρεία έχει αναπτύξει και εγκαταστήσει, μέσα, αλλά και γύρω από τον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεών της στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα, εξελιγμένα και ολοκληρωμένα συστήματα παρακολούθησης περιβάλλοντος διεθνώς, μέσω του οποίου, η εταιρεία με σεβασμό στη μακραίωνη μεταλλευτική παράδοση του τόπου και τις τοπικές κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη, εκσυγχρονίζει και εξελίσσει τις μεταλλευτικές της δραστηριότητες, επιβεβαιώνει την αριστεία στην ασφάλεια και την περιβαλλοντική προστασία, ενώ εντοπίζει και τυχόν σημεία προς βελτίωση.

Για τις ανάγκες του ολοκληρωμένου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης, η Ελληνικός Χρυσός έχει εγκαταστήσει ένα δίκτυο 500 σταθμών, οι οποίοι διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό, μέσω του οποίου καταγράφονται, ελέγχονται, εξετάζονται ποιοτικά και μετρούνται ποσοτικά 13 συγκεκριμένες περιβαλλοντικές παράμετροι. Ενδεικτικά, οι παράμετροι αυτοί αφορούν την ποιότητα των υδάτων, του αέρα και του εδάφους, την οικολογική κατάσταση της βιοποικιλότητας της περιοχής, τα επίπεδα θορύβου, δονήσεων, και εκπομπών σκόνης, κ.α.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι μία επένδυση με αρχικό κόστος εγκατάστασης άνω των 4 εκατ. ευρώ και ετήσιο κόστος λειτουργίας και συντήρησης που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ. Σε συνδυασμό με το μεγάλο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης της περιοχής από την προγενέστερη μεταλλευτική δραστηριότητα, που έχει αναλάβει η εταιρεία από την αρχή της δραστηριοποίησής της και αποτελεί το μεγαλύτερο αντίστοιχο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, συνολικού κόστους άνω των 120 εκατ. ευρώ, εγγυάται την τήρηση των πλέον αυστηρών περιβαλλοντικών όρων που διέπουν το έργο, με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του συνολικού περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Όπως έχει τονίσει άλλωστε ουκ ολίγες φορές η εταιρεία, στόχος της είναι, μετά το πέρας της μεταλλευτικής της δραστηριότητας, να αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες και τις μελλοντικές γενιές ένα καλύτερο περιβάλλον, από αυτό που συνάντησε στην αρχή της δραστηριοποίησής της στην περιοχή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ελληνικός χρυσός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Από 300 ευρώ έως 2.000 ευρώ το κόστος στα απογευματινά χειρουργεία – Γεωργιάδης: Η απόφαση θα υπογραφεί αμέσως
Επόμενο άρθρο Η πρόταση της δημοτικής παράταξης του Στέργιου Καλόγηρου για τη διευκόλυνση του κυκλοφορικού στη Θεσσαλονίκη λόγω flyover

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέτρο 23: Παράταση στις αιτήσεις
40 λεπτά ago
Μητσοτάκης στη ΝΔ: Πάμε για την τρίτη τετραετία με σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε»
59 λεπτά ago
Έρχονται αναδρομικά για τους συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν έως 3.751 ευρώ
2 ώρες ago
Γεραπετρίτης: Η τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ
2 ώρες ago
Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων – Ποσά ως 8.500 ευρώ
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα υποχώρησε κατά τρεις θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Γονείς παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O χάρτης του gov.gr με ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?