Δευτέρα, 4 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
ΥΠΕΞ για Τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια, έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο»
Κυβερνητικές πηγές: Σήμερα, μάθαμε ότι και η Χαριλάου Τρικούπη έχει τη φιλοδοξία να πιστοποιεί πανεπιστήμια
ΕΚΤ: Τέλος στις μειώσεις επιτοκίων – Στάση αναμονής μπροστά στους νέους δασμούς ΗΠΑ
ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά ΑΕΙ: Η πολυθρύλητη «Σορβόνη» με το ένα «ν» δεν έλαβε άδεια λειτουργίας
Η Κυριακάτικη ανασκόπηση Μητσοτάκη: Eργασία, χρηματιστήριο και SAFE
ΓΕΜΗ: Πρόστιμα από τη νέα χρονιά σε επιχειρήσεις που δεν έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες
Χ. Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους
Εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ: Τι αλλάζει για τις εισαγωγές των ευρωπαϊκών προϊόντων
Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος του 2027, τότε θα κριθεί η κυβέρνηση
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη η συνεδρίαση για την άδεια Κουφοντίνα – Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης-Αντιδράσεις των κομμάτων

6 έτη ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 για να αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση της 7ης άδειας στον μέλος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Το θέμα έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κομμάτων, του προέδρου της ΝΔ και ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, εισαγγελέας που θα προτείνει για την τύχη της αναίρεσης προς τους αρεοπαγίτες του Αρείου Πάγου ορίστηκε η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.
Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, θα συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση στο δικαστήριο του Βόλου με άλλη σύνθεση. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή που δεν γίνει δεκτή η αναίρεση δεν θα λάβει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει:
«Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκεί το ένδικο μέσο της αναίρεσης κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων. Η άσκηση αυτής της αρμοδιότητας συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ενιαιοποίηση της ερμηνείας του νόμου και την ασφάλεια δικαίου.
»Μετά την άσκηση της αναίρεσης θα επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφανθεί περί της βασιμότητας της εν λόγω αναίρεσης.
»Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενεργοποίησε μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία, που εν προκειμένω αφορά στην εφαρμογή κρίσιμων διατάξεων της σωφρονιστικής νομοθεσίας, που επηρεάζουν τη μεταχείριση των κρατουμένων της χώρας η οποία θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Τη βεβαιότητα του πως οι θεσμοί και η δικαιοσύνη θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις εξελίξεις της υπόθεσης Κουφοντίνα. Σε δήλωσή του από την Κρήτη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «το κράτος δικαίου, η δημοκρατία δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται, πόσο μάλλον από έναν κατά συρροή αμετανόητο δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στην δικαιοσύνη ότι θα σταθούν τελικά στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
»Το πολιτικό σύστημα, τα δημοκρατικά κόμματα και οι πολίτες οφείλουν να σεβαστούν τους διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία».Δήλωση Μητσοτάκη για την υπόθεση Κουφοντίνα
«Το κράτος δικαίου, η δημοκρατία δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται, πόσο μάλλον από έναν κατά συρροή αμετανόητο δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στην δικαιοσύνη ότι θα σταθούν τελικά στο ύψος των περιστάσεων», είπε από την Κρήτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη
Σε ανάρτηση για την υπόθεση Κουφοντίνα προέβη η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη: «Δέκα ημέρες πριν την αποχώρησή της η κ. Δημητρίου κρατάει ανοικτά τα δικαστήρια του Βόλου ως στις 23:00 για να προλάβει να αναιρέσει την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Το μήνυμα είναι σαφές: Η Δημοκρατία επί κυβερνήσεως Τσίπρα και Εκβιάζεται και Τρομοκρατείται» ανέφερε η κα Μπακογιάννη.Το Ποτάμι
Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει ότι «επειδή δεν άρεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η εισήγηση του Αντιεισαγγελέα που η ίδια όρισε για να κρίνει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο απέρριψε την αίτηση για χορήγηση άδειας στον αμετανόητο τρομοκράτη Κουφοντίνα, ανέλαβε η ίδια χθες αργά τη νύχτα την άσκηση αναίρεσης. Δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν τέτοια ανάλογη ενέργεια. Καλείται πλέον το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου να αποδείξει ότι η Δικαιοσύνη δεν υποκύπτει σε καμία σκοπιμότητα ούτε εκβιάζεται από οποιαδήποτε παρέα και υποστηρικτές των τρομοκρατών.
Το ΚΙΝ.ΑΛ.
Ο Θ. Παπαθεοδώρου Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι «η νυκτερινή αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξ. Δημητρίου και οι χειρισμοί της στην υπόθεση της άδειας του τρομοκράτη πολυισοβίτη Δ. Κουφοντίνα, παρά τη μέχρι σήμερα αντίθετη γνώμη όλων των άλλων αρμόδιων δικαστικών οργάνων, αποδεικνύουν επιλογές σκοπιμότητας που εκθέτουν την ίδια και όχι το θεσμό της Δικαιοσύνης. Είμαστε σίγουροι ότι οι έλληνες Δικαστές περιφρουρούν το Κράτος Δικαίου, δεν εκφοβίζονται, δεν εκβιάζονται, δεν καθοδηγούνται και δεν διαπραγματεύονται τις αποφάσεις τους. Αν η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν «πολιτική λύση», τότε να ενεργήσουν στο φως της ημέρας και χωρίς παρένθετα πρόσωπα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Κουφοντίνας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κέρδισαν οι Συντηρητικοί, έχασαν οι Εργατικοί στην Αυστραλία
Επόμενο άρθρο Κόντρα Βρούτση-Υπουργείου Εργασίας για την 13η σύνταξη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
2 ώρες ago
ΥΠΕΞ για Τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια, έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο»
4 ώρες ago
Κυβερνητικές πηγές: Σήμερα, μάθαμε ότι και η Χαριλάου Τρικούπη έχει τη φιλοδοξία να πιστοποιεί πανεπιστήμια
5 ώρες ago
ΕΚΤ: Τέλος στις μειώσεις επιτοκίων – Στάση αναμονής μπροστά στους νέους δασμούς ΗΠΑ
6 ώρες ago
ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά ΑΕΙ: Η πολυθρύλητη «Σορβόνη» με το ένα «ν» δεν έλαβε άδεια λειτουργίας
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Κυρ. Μητσοτάκη: «3η θητεία με αυτοδύναμη ΝΔ την Άνοιξη του 2027» – Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ και αντιπολίτευση

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου για συνέντευξη Σαμαρά: Η απάντηση έχει δοθεί από τους πολίτες 3 φορές με ποσοστά της τάξης του 40%

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος

Ελένη Ευσταθίου
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?