Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Τα Αποκαλυπτικά Αποτελέσματα των Sea Trials της Φρεγάτας Belharra «Amiral Ronarc’h»

11 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Η φρεγάτα FDI Amiral Ronarc’h, η πρώτη της νέας κατηγορίας πολλαπλών ρόλων, ολοκλήρωσε πρόσφατα τις πρώτες θαλάσσιες δοκιμές, επιβεβαιώνοντας τις υψηλές επιχειρησιακές προδιαγραφές της. Η επιτυχία αυτών των δοκιμών σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα τόσο για το Γαλλικό Ναυτικό όσο και για την Ελλάδα, η οποία πρόκειται να αποκτήσει φρεγάτες του ίδιου τύπου στο πλαίσιο της ενίσχυσης του στόλου της.

- Advertisement -

Οι ελληνικές φρεγάτες FDI, Κίμων και η Νέαρχος, θα ωφεληθούν από τα αποτελέσματα των δοκιμών της Amiral Ronarc’h, υιοθετώντας και βελτιστοποιώντας τις κορυφαίες τεχνολογίες κυβερνοάμυνας, προηγμένου οπλισμού και πλοήγησης, που θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού σε ένα σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Η φρεγάτα FDI Amiral Ronarc’h του Γαλλικού Ναυτικού ολοκλήρωσε μια σειρά εντατικών δοκιμών, με στόχο να ελεγχθεί η λειτουργικότητα και η ανθεκτικότητα της σε διάφορες συνθήκες μάχης και πλεύσης.

  1. Πρόωση και Πλοήγηση: Οι δοκιμές στην πρόωση και στους ελιγμούς επιβεβαίωσαν την ικανότητα της φρεγάτας να διατηρεί σταθερότητα και ευελιξία ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες, φτάνοντας την μέγιστη ταχύτητα των 27 κόμβων υπό απαιτητικές συνθήκες.
  2. Οπλικά Συστήματα και Αεράμυνα: Τα ισχυρά οπλικά συστήματα της φρεγάτας, όπως οι πύραυλοι Exocet MM40 για θαλάσσιες επιθέσεις και οι Aster για αεράμυνα, δοκιμάστηκαν υπό συνθήκες προσομοιωμένων απειλών, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητά τους σε συνδυασμό με το ραντάρ SeaFire, το οποίο εξασφαλίζει πλήρη κάλυψη 360°.
  3. Ψηφιακή Αρχιτεκτονική και Κυβερνοασφάλεια: Το πλοίο διαθέτει διπλά κέντρα δεδομένων που ενισχύουν την κυβερνοασφάλεια, διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητα και τη δυνατότητα γρήγορης ανάλυσης δεδομένων. Η ψηφιακή αυτή αρχιτεκτονική επιτρέπει την προσαρμογή της φρεγάτας σε σύγχρονες και μελλοντικές απειλές στον κυβερνοχώρο.
  4. Υποστήριξη Ειδικών Δυνάμεων: Οι δυνατότητες της φρεγάτας για υποστήριξη αποστολών ειδικών δυνάμεων δοκιμάστηκαν με επιτυχία, περιλαμβάνοντας προσομοίωση ταχέων επιβιβάσεων και αποβιβάσεων, ενώ η φρεγάτα μπορεί να μεταφέρει ελικόπτερα και drones για επιπρόσθετη αεροπορική κάλυψη.

Με την ολοκλήρωση των δοκιμών αυτών, η Amiral Ronarc’h αποδεικνύεται μια από τις πιο προηγμένες και πολυλειτουργικές φρεγάτες, έτοιμη να ανταποκριθεί σε πολλαπλές επιχειρησιακές απαιτήσεις και να προσαρμοστεί στις ανάγκες του μέλλοντος.

Η φρεγάτα FDI Amiral Ronarc’h, με τις εξαιρετικές επιδόσεις που έδειξε στις πρώτες εξαντλητικές δοκιμές της, επιβεβαιώνει το μέλλον των γαλλικών πολεμικών πλοίων ως πρότυπο ναυτικής τεχνολογίας και ισχύος.

Οι υψηλές επιδόσεις της ενισχύουν τις ελπίδες για τις ελληνικές φρεγάτες FDI, που θα ενσωματώσουν την ίδια τεχνολογία και πολυλειτουργικότητα, προσφέροντας στο Πολεμικό Ναυτικό ένα στρατηγικό πλεονέκτημα στη Μεσόγειο. Με τις ικανότητες αυτές, η Ελλάδα ισχυροποιεί τη θέση της και ενισχύει τη ναυτική της άμυνα σε μία απαιτητική γεωπολιτική σκηνή.

του Δημήτρη Κουτσούκου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Amiral Ronarc'hBelharraFDIΑεράμυναΠολεμικό ΝαυτικόΦρεγάτα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Κοινού σε Πολεμικά Πλοία στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη για τον Εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940
Επόμενο άρθρο Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκαν ξανά πασαλάκια στη Μητροπόλεως

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
2 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
3 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
4 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
5 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικός… πυρετός: Σχεδόν κατά 60.000 μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2024

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?