Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας από Θεσσαλονίκη: Το επόμενο χρονικό διάστημα το Flyover θα υλοποιείται μόνο με υψηλές ταχύτητες

1 έτος ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

«Το Flyover το επόμενο διάστημα θα υλοποιείται μόνο με υψηλές ταχύτητες», διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την ευρεία σύσκεψη στο ΥΜΑΘ για την πρόοδο του έργου και τις επιπτώσεις αυτού.

- Advertisement -

Μια αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί μέχρι τώρα αφενός με την πορεία του έργου του Flyover και αφετέρου με τις επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης κατά την ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου για την παρακολούθηση των έργων για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ.

Στο περιθώριο της σύσκεψης, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, της αναδόχου εταιρείας του έργου αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας και Φορέων, έγινε μια συζήτηση για το πώς προχωρά το έργο, τις παρεμβάσεις που έγιναν για την άμβλυνση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων αλλά και ποιες ενέργειες μπορούν να γίνουν για περαιτέρω μείωση αυτών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του για τη σύσκεψη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, για πρώτη φορά σήμερα η ανάδοχος εταιρεία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους ρυθμούς του έργου και πως το επόμενο διάστημα μπορεί να προχωρήσει η υλοποίησή του με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, ενώ διαβεβαίωσε πως το επόμενο διάστημα «το έργο θα υλοποιείται μόνο με υψηλές ταχύτητες».

«Για πρώτη φορά ακούσαμε από την ανάδοχο εταιρεία να εκφράζει την ικανοποίησή της ότι πλέον έχουν αποδοθεί τα περισσότερα πεδία του έργου, άρα το έργο μπορεί να τρέξει με ακόμα υψηλότερες ταχύτητες από αυτές που είχε σήμερα, που σήμερα έχει 200 εργαζόμενους και 50 βαρέα οχήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα το έργο θα υλοποιείται μόνο με υψηλές ταχύτητες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, όπως η διάνοιξη στο στρατόπεδο Καρατάσιου για τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, στα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους αλλά και στη λειτουργία της Περιφερειακής Οδού από την Εγνατία Οδό μέχρι να ολοκληρωθεί το Flyover, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2024.

Παράλληλα τόνισε πως δεν αλλάζει κάτι ως προς το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Flyover, η οποία τοποθετείται τη άνοιξη του 2027.

Για σημαντική σύσκεψη έκανε λόγο από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου. «Μεγάλη επιτυχία για τη Θεσσαλονίκη να έχει ένα όργανα ο όπου όλοι οι φορείς μπορούν να κάθονται σε ένα τραπέζι», σημείωσε και τόνισε ότι «ήρθαμε εδώ να συμμετάσχουμε σε αυτή τη σύσκεψη. Πρέπει να ετοιμαστούμε για το νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Αυτός ο χάρτης θα αποτυπώνει τα νέα δεδομένα».

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου για το Flyover ανά 15 ημέρες
Την απόφαση να συνεδριάζει το Συντονιστικό Συμβούλιο για το Flyover ανά 15 ημέρες ανακοίνωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας. Όπως είπε, στόχος είναι να αξιολογούνται τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις από το Flyover αλλά και εξετάζονται ποιες άλλες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν. «Τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο να μπορέσουμε να έχουμε δει μια βελτίωση στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο το Flyover που θα συμβάλει και στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας. Αναφέρθηκε στον ειδικό σχεδιασμό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό των επιπτώσεων στο κυκλοφοριακό λέγοντας πως υπάρχουν περισσότεροι τροχονόμοι στους δρόμους. «Έχουμε ενισχύσει την Τροχαία με περισσότερα από 100 άτομα», υπογράμμισε.

Την αισιοδοξία πως το έργο του Flyover θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, λέγοντας πως «η πόλη στηρίζει ομόψυχα το Flyover».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από δήμους της Θεσσαλονίκης, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ανάδοχο εταιρεία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστικη αλλά και φορέων της πόλης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:FlyoverΘεσσαλονίκηΣταϊκούρας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ανδρουλάκης – Δούκας: Δυο ξένοι στο ίδιο… πάρτι
Επόμενο άρθρο Η Ευρώπη σε σύγχυση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
5 ώρες ago
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
5 ώρες ago
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
5 ώρες ago
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
7 ώρες ago
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
8 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?