Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσθετα κονδύλια και 500 θέσεις στα πανεπιστήμια ανακοίνωσε ο υπ. Παιδείας

6 έτη ago
Κοινοποίηση
3 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, δίνοντας το «παρών» στην 90η Σύνοδο Πρυτάνεων που πραγματοποιείται στην πόλη.
Ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε 500 νέες θέσεις διδακτικού προσωπικού και νομοθέτηση διάταξης για επαναπροκήρυξη θέσεων που συνταξιοδοτούνται, όπως επίσης, κονδύλιο μέσω ΕΣΠΑ, με το οποίο θα ενισχυθούν κυρίως οι διοικητικές δομές των ιδρυμάτων.
«Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε 500 νέες θέσεις διδακτικού προσωπικού και νομοθέτηση διάταξης που θα μπορούμε να επαναπροκηρύξουμε τις θέσεις όσων συνταξιοδοτούνται. Για την επόμενη περίοδο, από τον Σεπτέμβριο δηλαδή, υπολογίζονται 500 και επιπλέον 300 θέσεις» εξήγησε ο υπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι: «Και όπως είχαμε πει, έχουμε βρει κονδύλιο για να χρηματοδοτηθούν πανεπιστήμια μέσω ΕΣΠΑ, κυρίως για να ενισχύσουν τις διοικητικές τους δομές».
Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων εξήγησε ότι υπάρχουν δυο μεγάλες προκλήσεις, που δεν είναι άλλες από το «πώς θα κατοχυρώσουμε αυτό που νομικά έχει κατοχυρωθεί, ως μεταρρυθμιστικό σχέδιο, σε κάθε ίδρυμα, το οποίο θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη στρατηγική. Δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση και οι θέσεις μελών ΔΕΠ, αλλά και οι νοοτροπίες που πρέπει να πάρουν αποστάσεις από συσχετισμούς δυνάμεων κ.λπ. Πρέπει τα Ιδρύματα να δουν ποιο είναι το επόμενο βήμα για την εδραίωση τους, με εμάς να δηλώνουμε ότι είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε αιτήματα και να προχωρήσουμε, ακόμη και σε αλλαγές».
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας σημείωσε ότι «η παιδεία είναι μια επένδυση εθνική και θέμα εθνικής συνένωσης και συνεννόησης. Είναι μια βασική επένδυση για τη χώρα και αγορά, όχι μόνο τα πανεπιστήμια αλλά από τα χρόνια του νηπιαγωγείου», είπε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, που έδωσε το «παρώ», χαρακτήρισε προχειρότητες τις αλλαγές που ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη νέα Γ΄ λυκείου.
Στην 90η Σύνοδο των Πρυτάνεων βρέθηκε και η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ Νίκη Κεραμεως που δήλωσε ότι: «Ο πρώτος στόχος ήταν να εκθέσω τις βασικές προτεραιότητες της ΝΔ για την αναβάθμιση του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου, και ο δεύτερος ήταν να ακούσω προβληματισμούς, σκέψεις και προτάσεις των πρυτάνεων για το πώς μπορεί να αναβαθμιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ζήτησα προτάσεις για ένα καθοριστικής σημασίας ζήτημα που έχει να κάνει με κάτι που ταλανίζει τα ιδρύματα: τους λογαριασμούς κονδυλίων έρευνας που εντάσσεται σε ένα πλαίσιο που παρά πολύ γραφειοκρατικό».
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Πανεπιστήμια
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Όλα μηδέν στην Τρίπολη ανάμεσα σε Αστέρα και Λαμία
Επόμενο άρθρο Κακούργημα ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
4 ώρες ago
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
4 ώρες ago
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
6 ώρες ago
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
6 ώρες ago
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες της Θεσσαλονίκης

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Η γυναίκα που συνελήφθη είναι η μητέρα του νεκρού κοριτσιού στο Παλαιό Φάληρο – «Το παιδί χτύπησε στο κεφάλι στο μπάνιο»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?