Παρασκευή, 4 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Αγωνίσματα κλασσικού αθλητισμού στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη»
Με 148 εκατ. ευρώ ενισχύονται 177 επενδυτικά σχέδια του καθεστώτος της Αγροδιατροφής
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της γερμανικής RWE AG 
Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ψήφισε τον Βασίλη Φλωρίδη για εισαγγελέα του ΑΠ 
Φωτιά στη Ραφήνα: Διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία 
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025 – 2026: Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις
Κ. Χατζηδάκης: Επόμενα ορόσημα η μείωση φόρων, η μάχη με το βαθύ κράτος, η αξιολόγηση, το σχέδιο για τη λειψυδρία και η κοινωνική πολιτική 
Κυριάκος Πιερρακάκης: Είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ ως Ελλάδα
Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς
e-ΕΦΚΑ: Διακοπή στη λειτουργία υπηρεσιών από την Παρασκευή 4/7
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί ο Κιράν: Λυπηρό που δεν υπάρχει τζαμί στη Θεσσαλονίκη

4 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, στη διάρκεια επιλεκτικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με το protothema.gr, αρχικά ο Κιράν μετέφερε τους χαιρετισμούς του Ερντογάν και του Τσαβούσογλου στους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» και στη συνέχεια, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί την παραβίαση των δικαιωμάτων της μειονότητας: «Το πρόβλημα των ομογενών μας είναι πρόβλημά μας» είπε και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θεωρεί τη μειονότητα γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα παραμείνει σιωπηλή απέναντι «στην παραβίαση και τη διάβρωση των δικαιωμάτων της ‘Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης’».

Ο ίδιος κατηγόρησε την Ελλάδα για «άρνηση της εθνικής ταυτότητας και περιορισμό των ελευθεριών» της μειονότητας «με διάφορα προσχήματα που επηρεάζουν αρνητικά τις διμερείς σχέσεις» τονίζοντας πως βρέθηκε στην Κομοτηνή «για να ακούσει τα προβλήματα των ‘Τούρκων της Δυτικής Θράκης’ και τις απόψεις των εκπροσώπων της μειονότητας», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη μείωση των μειονοτικών σχολείων, που κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών, και στην εκλογή σχολικών επιτροπών που όμως έχουν μπει στον πάγο λόγω της πανδημίας.

Συνέχισε λέγοντας πως «η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πολλές απαιτήσεις της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης» καλώντας τη χώρα μας να πράξει το ίδιο.

Θέλει τζαμί στην Θεσσαλονίκη

Οι προκλητικές δηλώσεις και αναρτήσεις στα social media, ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή της άφιξης του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Συναντήθηκα με εκπροσώπους της «Τουρκικής» Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα από το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας. Εργαζόμαστε ώστε να είμαστε πρωτοπόροι στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας, υπό το μότο «ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της επίσκεψής του στην Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε και στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα αποκλειστικά σε τουρκικά και μειονοτικά ΜΜΕ στην Κομοτηνή. Ο ίδιος χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι δεν υπάρχει τζαμί στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας συστάσεις στη χώρα μας να επιληφθεί του θέματος «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Θεσσαλονίκη, είδα παλιές φωτογραφίες της πόλης. Είδα τους μιναρέδες που κοσμούσαν την πόλη εκείνη την εποχή από τις φωτογραφίες. Δυστυχώς, αυτή η εικόνα δεν υπάρχει σήμερα. Δεν υπάρχει καν τζαμί στη Θεσσαλονίκη σήμερα», ανέφερε.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Θεσσαλονίκη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθρο Σεϋχέλλες: Νέο lockdown για το πλέον εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Αγωνίσματα κλασσικού αθλητισμού στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη»
3 ώρες ago
Με 148 εκατ. ευρώ ενισχύονται 177 επενδυτικά σχέδια του καθεστώτος της Αγροδιατροφής
4 ώρες ago
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της γερμανικής RWE AG 
5 ώρες ago
Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ψήφισε τον Βασίλη Φλωρίδη για εισαγγελέα του ΑΠ 
6 ώρες ago
Φωτιά στη Ραφήνα: Διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία 
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Επόμενα ορόσημα η μείωση φόρων, η μάχη με το βαθύ κράτος, η αξιολόγηση, το σχέδιο για τη λειψυδρία και η κοινωνική πολιτική 

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: «Γνωστό μοτίβο να βάζουν στο κάδρο τον πρωθυπουργό»

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράπετρα: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση – Μήνυμα 112 για εκκένωση

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?