Πέμπτη, 20 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ακτινίδια ελληνικής παραγωγής φτάνουν από το Βιετνάμ στην Ασία ως εξαγώγιμο προϊόν
Ακρίβεια Χριστουγέννων: Τα σοκολατένια γλυκά φέτος 20% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι
Ανεβαίνουν οι τιμές σε ψωμί και καφέ
Τα ελληνικά τυριά γίνονται πολυτελεία – Ανατιμήσεις έως και 120%
Κικίλιας για λιμάνια Πειραιά και Ελευσίνας: Οι συμφωνίες είναι αυτές που είναι για να τηρούνται απ’ όλες τις πλευρές
Χρυσοχοΐδης: Φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και πρόστιμα έως €30.000 για τις μπαλωθιές – Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη
Γιαννιτσά: Διακοπή στη δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ με θύμα τον 19χρονο Γιάννη Καμπαϊλή
Χαλκιδική: Αγέλη λύκων στα Ελαιοχώρια
Προϋπολογισμός 2026: Κατατέθηκε στη Βουλή – Ψηφίζεται στις 17 Δεκεμβρίου
Χατζηδάκης: Εγκρίθηκε η καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων από την ΕΕ – Στις 30 Νοεμβρίου η προκαταβολή
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός εναντίον ΠΑΟΚ σήμερα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (ΕΡΤ2)

7 έτη ago
Share
9 Min Read
SHARE



Το τρόπαιο μπορεί να μην το είχαν μπροστά τους, για ένα πρώτο… άγγιγμα, οι προπονητές και οι αρχηγοί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, ωστόσο, κατέθεσαν εμφατικά την επιθυμία τους για την κατάκτησή του με την ολοκλήρωση του 44ου τελικού Κυπέλλου Ελλάδος στο κλειστό γήπεδο «Τα Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο (Κυριακή 17/2, 17:00, EΡΤ2).
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης για τον «Δικέφαλο» και οι Ρικ Πιτίνο, Νικ Καλάθης για τους «πράσινους» τέθηκαν ενώπιον των δημοσιογράφων, στην αίθουσα Τύπου στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τη μεγάλη «μάχη», και κατέθεσαν τις σκέψεις τους για το «θέλω» τους και την προσπάθεια που θα καταβάλλουν για την πραγματοποίησή του.
Τη διαδικασία προλόγισε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Τάκης Τσαγκρώνης.
Ο τελευταίος ανέφερε: «Παίζουν στον τελικό δυο μεγάλες ομάδες, σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα στη χώρα. Εύχομαι ο καλύτερος και ο πιο τυχερός, να είναι ο τροπαιούχος. Θα γεμίσει το γήπεδο με παιδικές φωνές πάλι, όπως και πέρυσι, θα υπάρχει χειροκρότημα μία για τη μία και μία για την άλλη ομάδα. Αυτός πρέπει να είναι ο αθλητισμός.
Δεν είναι ευχάριστο που στην υπόλοιπη Ευρώπη διεξάγονται φάιναλ 8. Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, δεν μπορούμε να τιθασεύουμε όλους τους ανθρώπους που έρχονται στο γήπεδο, όχι για τον αγώνα, αλλά για να λύνουν τις διαφορές τους. Αναγκαστικά φτάνουμε σε αυτό το σημείο και γεμίζουμε το γήπεδο με παιδιά. Προκειμένου να θρηνούμε ή να μετράμε τα τραύματα σε γήπεδα «στολίδια», όπως αυτό που βρισκόμαστε, προτιμάμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε. Δεν είναι κάτι που το θέλουμε, αναγκαζόμαστε. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν πρέπει να χωρίζει. Δυστυχώς, υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η κατάσταση, ας ελπίσουμε στο μέλλον πως δε θα ισχύει».
Οι πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο, αναλυτικά, είπαν:
Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής ΠΑΟΚ): «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Μετά από 20 χρόνια, θα παίξουμε για την ομάδα σε τελικό. Ήταν από τους πιο σημαντικούς στόχους της χρονιάς για όλους μας στον ΠΑΟΚ, είναι μεγάλο το κίνητρό μας, το να είμαστε εδώ και να παίξουμε απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η Κρήτη είναι φιλόξενος τρόπος, εδώ έχω ωραίες αναμνήσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας, να κάνουμε ένα καλό, ποιοτικό, ανταγωνιστικό παιχνίδι, να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο και να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Η ποιότητα του αντιπάλου, σε όλα τα επίπεδα, είναι μεγάλη. Είναι τιμή να παίξω απέναντι στον κ. Πιτίνο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλους παίκτες. Τα δικά μας παιδιά θα κάνουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να εκπροσωπήσουν τον σύλλογο. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να παλέψουμε.Υπάρχει προσμονή για τον τελικό, έχουμε αποθέματα ενέργειας μεγάλα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, άλλωστε, για να παλέψουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι προαπαιτούμενο να έχουμε ενέργεια.Ο Γκος (σ.σ. τραυματίας) έκανε ένα κομμάτι της προπόνησης χθες, όλο το τιμ είναι πάνω του. Η μέση είναι πολύ ύπουλο πράγμα, θα δούμε σε τι κατάσταση είναι σήμερα το πρωί θα πάρουμε τις αποφάσεις μας.Η ουσιαστική διαφορά ποιότητας με τον Παναθηναϊκό, σε όλα τα επίπεδα, είναι μεγάλη. Όποιος δεν το βλέπει, δεν το βλέπει ρεαλιστικά. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Η συγκέντρωσή μας, η επιθυμία για κάθε μπάλα, η ατομική απόδοση των παικτών, θα παίξουν ρόλο στην έκβαση του τελικού. Είναι δεδομένο ότι είναι φαβορί για το ματς ο Παναθηναϊκός, δεδομένο, όμως, είναι πως και εμείς θα παλέψουμε».
Ρικ Πιτίνο (προπονητής Παναθηναϊκού): «Είμαστε το ίδιο ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ για να παίξουμε στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, ο κόουτς Παπαθεοδώρου κάνει εξαιρετική δουλειά, έχουμε ξεκουραστεί, γιατί αγωνιστήκαμε για μισό ημίχρονο στον ημιτελικό… Ένας τελικός είναι διαφορετικός από έναν κανονικό αγώνα στη διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς εδώ βλέπεις ότι το επίπεδο των παικτών είναι διαφορετικό. Ο παίκτης στα δεξιά μου (σ.σ. Μαργαρίτης) είναι εξαιρετικός σκόρερ, πασέρ, μπορεί να τα κάνει όλα. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα, δεν είναι αναμέτρηση αύριο ανάμεσα στον Δαυίδ και τον Γολιάθ.
Πριν πολλά χρόνια στο Κεντάκι είχαμε 7 παίκτες και πήγαμε να παίξουμε στο Κάνσας. Χάναμε με 30 πόντους, στο 2ο ημίχρονο είχαμε 4 παίκτες, με 4 φάουλ ο καθένας. Φαινόταν ότι θα παίζαμε 4 εναντίον 5, επειδή η διαιτησία ήταν κακή. Χάσαμε με 55 πόντους τελικά και την επόμενη μέρα επισήμανα τα λάθη που θεωρούσα ότι έγιναν από τους διαιτητές. Έχω σεβασμό για κάθε προπονητή και ομάδα, τον προπονητή του Ολυμπιακού, για τον Ολυμπιακό, για κάθε ομάδα που παίζουμε. Με απασχολεί, όμως, η εικόνα που δείξαμε στους νέους της Ελλάδας στον ημιτελικό. Όταν παίζεις ένα παιχνίδι, πρέπει αυτό να τελειώνει. Το παιχνίδι είναι το σημαντικότερο από όλα και πρέπει να το σέβεσαι. Είναι μεγαλύτερο από τον Ρικ Πιτίνο, τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό. Ήταν απογοητευτικό ό,τι έγινε στον ημιτελικό…
Κάθε προπόνηση τη θεωρώ σαν την τελευταία προπόνηση της ζωής μου, είμαι ενθουσιασμένος για αύριο. Είμαστε ενθουσιασμένοι να παίζουμε μπροστά σε νέους ανθρώπους, γιατί ουσιαστικά γίνεται για αυτούς το παιχνίδι, για να εμπνεύσουμε τις νέες γενιές. Θέλω, πριν φύγω από την Ελλάδα, οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν το μπάσκετ, να μην παρασύρονται, να μην τσακώνονται. Είμαστε όλοι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένου και εμού».
Βαγγέλης Μαργαρίτης (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Ευχαριστώ τον κόουτς Πιτίνο για τα καλά λόγια. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, δουλέψαμε πολύ και καταφέραμε, μετά από 20 χρόνια, να είμαστε στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, βγάζει ενέργεια και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Χρειάζεται να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση για 40 λεπτά, να ματσάρουμε την ενέργεια του αντιπάλου και να κάνουμε το παν να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για να πετύχουμε το στόχο μας. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».
Νικ Καλάθης (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Είναι καλά προπονημένος ο ΠΑΟΚ, διαθέτει καλούς παίκτες και προπονητή. Έχουν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση και άλλη φορά. Κάθε κατοχή μετρά, κάθε μπάλα, θα είμαστε συγκεντρωμένοι. Είμαστε προετοιμασμένοι για τον τελικό, θα κάνουμε προπόνηση και εδώ.
Το πόδι μου είναι εντάξει, πονάω, αλλά θα παίξω. Ο κόουτς μου έδωσε χρόνο να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ. Όταν είσαι παίκτης απολαμβάνεις να παίζεις ολόκληρο το παιχνίδι, ειδικά όταν παίζεις με ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός. Η νίκη είναι νίκη, όπως και να έχει, την πήραμε στον ημιτελικό και χαιρόμαστε που θα παίξουμε αύριο στον τελικό του Κυπέλλου».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

TAGGED:ΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Η ανατίναξη της ταχείας γερμανικής αμαξοστοιχίας «53» το 1944
Next Article Επιπλέον 24.000 αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακτινίδια ελληνικής παραγωγής φτάνουν από το Βιετνάμ στην Ασία ως εξαγώγιμο προϊόν
19 λεπτά ago
Ακρίβεια Χριστουγέννων: Τα σοκολατένια γλυκά φέτος 20% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι
3 ώρες ago
Ανεβαίνουν οι τιμές σε ψωμί και καφέ
4 ώρες ago
Τα ελληνικά τυριά γίνονται πολυτελεία – Ανατιμήσεις έως και 120%
5 ώρες ago
Κικίλιας για λιμάνια Πειραιά και Ελευσίνας: Οι συμφωνίες είναι αυτές που είναι για να τηρούνται απ’ όλες τις πλευρές
8 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξανά στον δρόμο του ΠΑΟΚ η Μπιλμπάο

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική: Ισόπαλο χωρίς τέρματα το ματς απέναντι στην Λευκορωσία

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποχώρησε τραυματίας στον αγώνα με τους Κλίβελαντ

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λευκορωσία – Ελλάδα: Ο Πολωνός διαιτητής Ντάμιαν Σίλβεστρζακ σφυρίζει τον αγώνα της γαλανόλευκης

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?