Τρίτη, 17 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Περισσότερα από 180 εκατ. για τη στήριξη νέων γονέων και ευάλωτων νοικοκυριών το α΄πεντάμηνο
Αυγενάκης για την δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Ανάγκη για ισορροπία μεταξύ θεσμικής τάξης και κοινωνικής δικαιοσύνης»
Τουρισμός: Προκαλεί ανησυχία η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Χατζηδάκης: Ανησυχούμε για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή 
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και CCO της Microsoft Judson Althoff
Σαν σήμερα Τσίπρας και Ζάεφ υπογράφουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και η ΠΓΔΜ γίνεται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»
Η Ελλάδα υποχώρησε κατά τρεις θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD
Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός – Τι απαντά η Αθήνα στους χάρτες της Άγκυρας
Θεσσαλονίκη: Γονείς παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο
O χάρτης του gov.gr με ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός: 100 χρόνια θρυλικής ιστορίας, 100 χρόνια επιτυχίας!

3 μήνες ago
Κοινοποίηση
8 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Στις 10 Μαρτίου 1925 ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον Πειραιά του ισχυρού εκείνη την εποχή Εθνικού, αλλά και των ομάδων της πρωτεύουσας, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Τότε, λοιπόν, ούτε ο Νότης Καμπέρος –ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το όνομα του νέου συλλόγου και έγινε ο πρώτος αντιπρόεδρός του– ούτε ο Μιχάλης Μανούσκος –πρώτος πρόεδρος και εκείνος που πρόσθεσε το «Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς» στον τίτλο –ούτε κάποιο από τα 33 ιδρυτικά μέλη μπορούσαν να φανταστούν αυτό που θα ακολουθούσε.

Στα επόμενα χρόνια, στις επόμενες δεκαετίες, μέσα σε έναν αιώνα. Τους 323 τίτλους σε ομαδικά αθλήματα. Τα 21 ευρωπαϊκά σε τέσσερα ομαδικά αθλήματα, με κορυφαία στιγμή την ποδοσφαρική κούπα του 2024.

Τόσο από άποψη τίτλων, τροπαίων και διακρίσεων, με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο (εμπνευσμένος από τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες) να γίνεται συνώνυμο της επιτυχίας, όσο και στο κομμάτι της δημοφιλίας, ο Ολυμπιακός του κόκκινου (γενναιότητα και πάθος) και του άσπρου (αγνότητα) μετέδωσε τη φλόγα και τη δίψα του νικητή σε εκατομμύρια ψυχές και έγινε η λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας.

Έχοντας ως πρώτη έδρα το Ποδηλατοδρόμιο, το οποίο ήταν γήπεδο με καρβουνόσκονη, η ομάδα του Πειραιά αγαπήθηκε ταχύτατα από τις λαϊκές μάζες, τον φτωχό κόσμο του μεροκάματου, της εργατιάς και της βιοπάλης και με το πέρασμα των χρόνων μπόρεσε να κάνει ένα μαγικό πάντρεμα, ενώνοντας κάτω από τη στέγη του ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνικές και οικονομικές τάξεις αλλά και ετερόκλητες πολιτικές πεποιθήσεις.

Αυτό, άλλωστε, είναι και το μεγαλείο του Ολυμπιακού: Όλος αυτός ο κόσμος, όταν βρίσκεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο «Μελίνα Μερκούρη», στο «Καπαγέρωφ», αλλά και σε οποιοδήποτε γήπεδο αγωνίζεται, ιδρώνει μοχθεί και ματώνει είτε την «ερυθρόλευκη» φανέλα είτε το «ερυθρόλευκο» σκουφάκι, βλέπει γύρω του -στα σκαλοπάτια και στα τσιμέντα- «αδέρφια», «φίλους», τα οποία είναι μέλη μιας τεράστιας οικογένειας.

Ενός ξεχωριστού πολυαθλητικού και πολυτμηματικού οργανισμού, που οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν τα ηνία του θέτουν ως στόχο να έχουν τη σημαία του όχι απλά ψηλά αλλά στην κορυφή των κορυφών, δίνοντας χαρά και υπερηφάνεια στους φιλάθλους του.

Αν προσπαθήσει να απαντήσει κάποιος στο ρητορικό ερώτημα «Τι σημαίνει Ολυμπιακός για τον κόσμο του», το σίγουρο είναι πως το μυαλό, πέρα από τους εύλογους συνειρμούς που θα κάνει με μεγάλες και εμφατικές νίκες και με κατακτήσεις τίτλων σε όλα τα ομαδικά αθλήματα της χώρας, θα κατακλυστεί από όμορφες εικόνες, οι οποίες σημαδεύουν ανεξίτηλα έναν φίλο της ομάδας από μικρό παιδί μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Ολυμπιακός, λοιπόν, σημαίνει εικόνες: Των πέντε αδερφών Ανδριανόπουλων που έπαιξαν όλοι τους στην πρώτη ομάδα, του αρχισκόρερ Γιάννη Βάζου, του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Νίκου Γόδα, που εκτελέστηκε φορώντας τη φανέλα του συλλόγου, της ατμομηχανής που λεγόταν Ηλίας Ρωσίδης, του επιβλητικού Μπάμπη Κοτρίδη. Αλλά και του θωρηκτού Γιώργου Σιδέρη, του γκολτζή Υβ Τριαντάφυλλου, του βιρτουόζου Ρομέν Αργυρούδη και του αέρινου Γιώργου Δεληκάρη.

Ολυμπιακός είναι, επίσης, τα ανάποδα ψαλίδια του ανθρώπου-γκολ Νίκου Αναστόπουλου, οι εφορμήσεις του «Ράμπο» Τάσου Μητρόπουλου, οι εξωγήινες ντρίμπλες του Ζιοβάνι, τα φάουλ του Ριβάλντο, οι κούρσες του Τζόρτζεβιτς και του Γιαννακόπουλου, τα σεμιναριακά τάκλιν του Μέλμπεργκ, οι σφιγμένες γροθιές του Αμανατίδη, το αδάμαστο πάθος του Αβραάμ Παπαδόπουλου, οι σωτήριες επεμβάσεις του Νικοπολίδη, η αστείρευτη ποδοσφαιρική τρέλα του Γεωργάτου, το ταλέντο του αρχηγού της κούπας Κώστα Φορτούνη.

Και πλέον ο Ελ Κααμπί, ο Τζολάκης, ο Μουζακίτης, ο Κωστούλας και η παρέα τους.

Ολυμπιακός είναι ακόμη οι τρίποντες βόμβες-τίτλων και θριάμβων από τον «βασιλιά» Βασίλη Σπανούλη, το θρυλικό και αμίμητο πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη, οι επιθετικές ραψωδίες του Ζάρκο Πάσπαλι, το απαράμιλλο ταλέντο του Ρόι Τάρπλεϊ, ο χαρισματικός «πιστολέρο» Έντι Τζόνσον, η μπασκετική ευφυΐα ονόματι Ντέιβιντ Ρίβερς, η «ψυχάρα» Μίλαν Τόμιτς, ο «τίμιος γίγαντας» Αργύρης Καμπούρης. Και πλέον ο Κώστας Παπανικολάου, ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Εβάν Φουρνιέ.

Ολυμπιακός παραπέμπει, επίσης, σε εμβληματικές φιγούρες, ικανότατους στρατηγούς και έμπειρους προφεσόρες των πάγκων όπως ο Μάρτιν Μπούκοβι, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ολυμπιακός σημαίνει, βεβαίως, και ηγετικές φυσιογνωμίες στο διοικητικό τιμόνι, που ενισχύουν οικονομικά την ομάδα ώστε να μπουν και εκείνοι -δικαιωματικά- στο «χρυσό» βιβλίο της ιστορίας της όπως ο Νίκος Γουλανδρής, ο Σταύρος Νταϊφάς, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, Παναγιώτης και Γιώργος.

Και, φυσικά, Ολυμπιακός είναι ο κόσμος του. Αυτός που -όπως λέει και ο ύμνος του συλλόγου- είναι πύρινος και δεν λυγά ποτέ και νιώθει την «υποχρέωση» να ακολουθεί και να στηρίζει την ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα.

Αυτός που τιμάει πάντα και δεν ξεχνάει ποτέ τους νεκρούς του, τα 21 αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7, αυτός που γεμίζει ανοιχτά και κλειστά γήπεδα, αυτός που μετατρέπει σε… πάρτι, υποδοχές παικτών σε αεροδρόμια.

Αυτός που έκανε τον Λάγιος Ντέταρι να νιώσει… πρωθυπουργός με την υποδοχή που του επιφύλαξε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αυτός που ξεχύθηκε κατά εκατομμύρια στους δρόμους και έκανε όλη τη χώρα να μείνει ξάγρυπνη μετά από την κατάκτηση του Conference League και τον ερχομό του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ο σύλλογος των 323 τίτλων, των 21 ευρωπαϊκών σε τέσσερα διαφορετικά ομαδικά αθλήματα, γιορτάζει σήμερα -με εφαλτήριο το κάστρο του, τον Πειραιά– και το σίγουρο είναι πως εκατό χρόνια δεν (του) είναι αρκετά…

Φευγάτε από μπρος, φευγάτε από μπρος
στο γήπεδο μπαίνει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Φτερά στα πόδια
καρδιά μες στα στήθια
που ‘δώσαν θριάμβους σαν παραμύθια.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ολυμπιακός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κηφισιά: Συνελήφθη 15χρονος που πετούσε πέτρες σε τρένα του ΗΣΑΠ
Επόμενο άρθρο Βουλή: Προγραμματίστηκε η συζήτηση για τον αμυντικό εξοπλισμό την Τρίτη 18/3

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περισσότερα από 180 εκατ. για τη στήριξη νέων γονέων και ευάλωτων νοικοκυριών το α΄πεντάμηνο
32 λεπτά ago
Αυγενάκης για την δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Ανάγκη για ισορροπία μεταξύ θεσμικής τάξης και κοινωνικής δικαιοσύνης»
51 λεπτά ago
Τουρισμός: Προκαλεί ανησυχία η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
2 ώρες ago
Χατζηδάκης: Ανησυχούμε για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή 
2 ώρες ago
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και CCO της Microsoft Judson Althoff
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύσκολη πρόκριση για Τσιτσιπά στο Χάλε, στο ντεμπούτο με Ιβανίσεβιτς

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Στουτγκάρδη ετοιμάζει πρόταση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τον Γιάννη Κωσνταντέλια του ΠΑΟΚ

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Πειραιά: Παγωτό με γεύση…Ολυμπιακού για την επέτειο των 100 χρόνων

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Τάισον απάντησε αρνητικά στην πρόταση του ΠΑΟΚ

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?