Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Παπαδόπουλους: Ποιοι είναι οι πίνακες που εξόργισαν τον βουλευτή

7 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος: Η έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη που εξόργισε ο Νίκος Παπαδόπουλος της Νίκης και τον οδήγησε στο βανδαλισμό έργων τέχνης. Άγριο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του κόμματος Νίκη, Νίκο Παπαδόπουλο εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εθνική Πινακοθήκη. Ο βουλευτής έσπαγε τζάμια και προθήκες σε έξαλλη κατάσταση διαμαρτυρόμενος για έκθεση την οποία χαρακτήριζε βλάσφημη.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής βρίσκεται στο υπόγειο της Εθνικής Πινακοθήκης υπό την επίβλεψη της αστυνομίας. Η αστυνομία περιμένει από την εισαγγελία να εκδόσει απόφαση για την κατηγορία εναντίον του βουλευτή. Στην περίπτωση που κριθεί ότι πρόκειται για κακούργημα και συγκεκριμένα δίωξη για διακεκριμένη φθορά, τότε η ασυλία του βουλευτή δεν θα ισχύει και έτσι θα γίνει σύλληψη.

Η έκθεση για την οποία προκλήθηκε το σοβαρό επεισόδιο έχει τίτλο «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος», ενώ τα ονόματα των καλλιτεχνών των επίμαχων έργων της Πινακοθήκης είναι Χριστόφορος Κατσαδιώτης και Τάσος Μαντζαβίνος αντίστοιχα.

Τι ανέφερε η Εθνική Πινακοθήκη για την Έκθεση

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Εθνικής Πινακοθήκης «η επιδραστικότητα της ανατρεπτικής θέασης του κόσμου από τον Goya αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτική στο χρόνο. Κάνει εμφανή την παρουσία της στην απελευθερωτική έκρηξη των σουρεαλιστικών οραμάτων και της ποιητικής γλώσσας του μοντερνισμού, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να μας προσφέρει μια πολύτιμη δεξαμενή πρωτότυπων εικαστικών ερμηνειών για τη σχέση μας με τον κόσμο και τα όντα που τον συναποτελούν. Τα χαρακτικά του διακρίνονται για την αληθοφάνεια του τερατώδους, την πειστικότητα του παράλογου και την έλξη του αποτρόπαιου. Αξιοποιώντας τη θεατρικότητα της καρναβαλικής παράδοσης και της Commedia dell’ Arte, ο Goya συνθέτει ένα καινοφανές σύμπαν στο οποίο κυριαρχεί η αμφισημία και η υβριδικότητα, η διαρκής αιώρηση ανάμεσα στο οικείο και το ανοίκειο, αίσθηση που οφείλεται στην αριστοτεχνική συναρμογή δημοφιλών, καθημερινών θεμάτων με παράταιρες, απειλητικές, αποκρουστικές ή και δυσερμήνευτες μορφές οι οποίες παραδόξως μας έλκουν αντί να μας απωθούν, ίσως διότι σ’ αυτές αναγνωρίζουμε διαισθητικά κάτι βαθιά δικό μας.

Με κινητήριο μοχλό τις σειρές των χαρακτικών έργων του Goya στην Εθνική Πινακοθήκη και συνεπείς στην πρόθεση να ανανεώσουμε τα εργαλεία ανάγνωσης των ιστορικών συλλογών με το πρόγραμμα δράσεων του Ενδιάμεσου Χώρου, παρουσιάζουμε παράλληλα με την έκθεση των 80 χαρακτικών της σειράς Los Caprichos, ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική τέχνη με τίτλο Η Σαγήνη του Αλλόκοτου. Στην ομαδική έκθεση περιλαμβάνονται έργα δέκα καλλιτεχνών που από διαφορετικές αφετηρίες εναγκαλίζονται και εικονίζουν το αλλόκοτο, το υβριδικό, και το γκροτέσκο».
Εθνική Πινακοθήκη: Η Συραγώ Τσιάρα μας ξεναγεί στη «Σαγήνη του Αλλόκοτου»

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιάννης Γαΐτης, Σίλεια Δασκοπούλου, Μαριάννα Ιγνατάκη, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Τάσος Μαντζαβίνος, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Άγγελος Παπαδημητρίου, Φίλιππος Τσιτσόπουλος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Εθνική ΠινακοθήκηΝίκος ΠαπαδόπουλοςΠρωτοσέλιδο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Εκδήλωση για την 81η επέτειο της Μάχης της Κοκκινιάς
Επόμενο άρθρο Ολυμπιακός: Ακούστηκε στα μεγάφωνα μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ η ανανέωση της συνεργασίας με τον Μεντιλίμπαρ-Για ένα έτος η συμφωνία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
8 ώρες ago
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
8 ώρες ago
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
8 ώρες ago
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
9 ώρες ago
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
10 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δήλωση της Χαμάς αποτελεί σημαντικό βήμα μπροστά»

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?