Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με αρκετά πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια.
Ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), όπου προήδρευσε σε διυπουργική και διακλαδική σύσκεψη για την πορεία αντιμετώπισης των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.
Αυτή την ώρα η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει έξι μεγάλα ενεργά μέτωπα, ενώ ήδη έχουν καεί αρκετά σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες, γεωργικές καλλιέργειες και επιχειρήσεις.
Παράλληλα το μεσημέρι αναμένεται να λάβει μέρος στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα.