Πέμπτη, 31 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr για την οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών για μετεγκατάσταση στους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Έβρου
Γεωργιάδης: Δημιουργείται Ωνάσειο Κέντρο Μεταμόσχευσης τον Οκτώβριο
Τοποθέτηση Κυριάκου Πιερρακάκη για τη συμφωνία εξαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τη Euronext
Κρήτη: Πατέρας και θείος 16χρονης έπαιρναν το μεροκάματο της ανήλικης για να αγοράζουν ναρκωτικά
Καιρός: Επιδείνωση με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες
Βόλος: Στον ανακριτή η 52χρονη μητέρα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και αιμομιξία
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Ιουλίου
Τέμπη: Δήλωση υποστήριξης κατηγορίας κατά Τριαντόπουλου από πατέρα θύματος στον Άρειο Πάγο
«Πραξικόπημα κατά της Εκκλησίας» στη Μονή Σινά: Το «κατηγορώ» του αρχιεπίσκοπου Δαμιανού προς μοναχούς
Θεσσαλονίκη: Η έντονη καταιγίδα μπλόκαρε τους δρόμους 
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Λυγγερίδης: Παραπομπή σε δίκη πέντε μελών της ΠΑΕ Ολυμπιακός για στήριξη εγκληματικής οργάνωσης ζητά η εισαγγελέας

5 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Να παραπεμφθούν σε δίκη πέντε μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, εισηγείται η εισαγγελέας πρωτοδικών Μαγδαληνή Καλπακίδου, προς το δικαστικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζητά να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου για τα πλημμελήματα της υποστήριξης – χρηματοδότησης εγκληματικής οργάνωσης και της υποκίνησης αθλητικής βίας οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Μώραλης, Κώστας Καραπαπάς, Μιχάλης Κουντούρης και Δημήτρης Αγραφιώτης, οι οποίοι κατά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή που διενήργησε την κύρια ανάκριση για την υπόθεση, αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται.

Ωστόσο, ζητεί την απαλλαγή της ηγεσίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το αδίκημα της υποστήριξης εγκληματικής οργάνωσης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 2019 έως τις 17/11/ 2019. Στην ίδια πρόταση, η εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν πάνω από 150 κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βία κατά υπαλλήλων κ.ά.

Συνολικά παραπέμπονται σε δίκη 150 και πλέον κατηγορούμενοι, για την εγκληματική οργάνωση του Ρέντη, στο πλαίσιο της οποίας τελέστηκε η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, κι άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μεταξύ άλλων και κατά περίπτωση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της συνέργειας σε ανθρωποκτονία, της κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, της βίας κατά υπαλλήλων κ.ά. με την επιβαρυντική περίσταση του αθλητικού νόμου.

Όπως αναφέρει:

«Τα επιδιωκόμενα εγκλήματα τελούνται με αθλητικό υπόβαθρο ή με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και με οπαδικά, κυρίως, κίνητρα, δηλαδή είτε ως έκφραση της δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας για μη ευνοϊκά για τον Ολυμπιακό αποτελέσματα αγώνων και αποφάσεις της διαιτησίας, είτε ως μέσο εκφοβισμού και επίδειξης υπέρτερης δύναμης/ισχύος απέναντι σε οπαδούς διαφορετικών ομάδων, αλλά και έναντι των αστυνομικών δυνάμεων, που διατίθενται στους αγώνες που συμμετέχει ο Ολυμπιακός για την διαφύλαξη της τάξης, της ασφάλειας των αθλητικών αποστολών και φιλάθλων και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, είτε ως αντίποινα σε βάρος αστυνομικών για την καταστολή επεισοδίων που επιχείρησε εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο αθλητικής εκδήλωσης».

Kατά την εισαγγελέα, η εγκληματική οργάνωση, όπως αναφέρει στην πρότασή της, έχει και οικονομικά οφέλη «συνδεόμενα με τη δράση ορισμένων τουλάχιστον εκ των μελών της οργάνωσης». Το οικονομικό κέρδος προέρχεται «από παράνομη διάθεση εισιτηρίων και προσκλήσεων για αγώνες του Ολυμπιακού, από παράνομη εισαγωγή ατόμων εντός των γηπέδων άνευ εισιτηρίου έναντι χρηματικού ανταλλάγματος και από την εκβίαση των μικροπωλητών που στήνουν τους πάγκους και τις καντίνες τους πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημοφιλήΔίκηΕγκληματική ΟργάνωσηΟλυμπιακός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΟΦΗ: Ο Νους συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ράσταβατς για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα AKTOR στην Τρίπολη
Επόμενο άρθρο Euroleague: Με τον Βασίλη Σπανούλη η ανακοίνωση των πρώτων 5 μελών της κορυφαίας 25αδας της διοργάνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr για την οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών για μετεγκατάσταση στους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Έβρου
34 δευτερόλεπτα ago
Γεωργιάδης: Δημιουργείται Ωνάσειο Κέντρο Μεταμόσχευσης τον Οκτώβριο
14 λεπτά ago
Τοποθέτηση Κυριάκου Πιερρακάκη για τη συμφωνία εξαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τη Euronext
1 ώρα ago
Κρήτη: Πατέρας και θείος 16χρονης έπαιρναν το μεροκάματο της ανήλικης για να αγοράζουν ναρκωτικά
1 ώρα ago
Καιρός: Επιδείνωση με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες
1 ώρα ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

απε-μπε
ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Στον ανακριτή η 52χρονη μητέρα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και αιμομιξία

Ελένη Ευσταθίου
ΕΛΛΑΔΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Ιουλίου

Ελένη Ευσταθίου
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Η έντονη καταιγίδα μπλόκαρε τους δρόμους 

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος για τη συνεδρίαση της Βουλής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακραίος διασυρμός του κοινοβουλίου

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?