Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Νέα Δημοκρατία: Το βίντεο για την 51η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, στο συγκεκριμένο θέμα αποτύχαμε»

3 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

«Δεν μπορεί να γίνεται ισοπέδωση, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εγώ δεν μπορώ να το αποδεχτώ, ούτε για τα Τέμπη, ούτε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ούτε για οποιαδήποτε από τις παθογένειες στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Και το λέω διαχρονικά, γιατί έχουν υπάρξει συνάδελφοι, υπουργοί, βουλευτές και σε άλλες κυβερνήσεις και σε άλλα κόμματα, που ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι έκαναν τη δουλειά τους έντιμα, καθαρά, παρήγαγαν και πρόσφεραν στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

«Πρώτα απ’ όλα να ξεκινήσουμε από την ηγεσία και την κεφαλή. Νομίζω ότι με κατηγορηματικό τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ο Πρόεδρος της κυβέρνησης και Πρωθυπουργός είπε ότι, στο συγκεκριμένο θέμα αποτύχαμε. Μπορώ να σας αναφέρω παθογένειες πολλών ετών που εξυγιάναμε και προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις. Και ενώ ο πήχης μπήκε πολύ ψηλά από το ’19 για εμάς, στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν πετύχαμε. Αποτύχαμε. Είναι ειλικρινές – και όταν κανείς είναι ηγέτης και βγαίνει με θάρρος στην κοινωνία και στους πολίτες και το παραδέχεται, είναι η αρχή για να βρεθεί η λύση».

Ο Υπουργός επεσήμανε την ανάγκη κάθαρσης και λογοδοσίας: «Αν κάποιοι κρύβονται πίσω από κομματικές σημαίες – και αυτή της Νέας Δημοκρατίας – και κάποιοι άλλοι ήθελαν να τους βάλουν πλάτη και όλοι αυτοί μαζί ήθελαν να στήσουν τα μαγαζιά τους, δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να πω ότι “κύριοι, τον δρόμο της Δικαιοσύνης” και να πληρώσουν αυτό που αναλογεί, με τις ποινές τις οποίες θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη». Πρόσθεσε, δε, ότι «η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν εμπόδισε, αλλά στήριξε τη διαδικασία της διαλεύκανσης της υπόθεσης».

Αναφερόμενος στις χθεσινές ανακοινώσεις για τη νησιωτικότητα και την ενίσχυση της ακτοπλοΐας, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να το ξαναπώ για μια ακόμη φορά σήμερα: 300 εκατομμύρια ευρώ για εκσυγχρονισμό και ναυπήγηση νέων πλοίων, αν είναι δυνατόν σε ελληνικά ναυπηγεία, πράσινων πλοίων και πιο ασφαλών ακτοπλοϊκών πλοίων. Το έργο αφορά όλα: παντόφλες, ημερόπλοια, τα μεγάλα τα ακτοπλοϊκά πλοία. Δίνεται ένα jump start, προκειμένου να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν».

Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία της πρόσβασης των νησιωτών σε σύγχρονες, ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές, λέγοντας: «Έπρεπε να ανακουφίσουμε τους πολλούς και να δώσουμε στήριξη σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν σε ό,τι πιο όμορφο έχουμε – τα ελληνικά νησιά. Θέλουμε και οι Έλληνες να μπορούν ταυτόχρονα και παράλληλα, όπως και οι τουρίστες μας, να απολαμβάνουν τα νησιά μας». «Και δίνονται και άλλα 28 εκατομμύρια ευρώ για τις ναυτικές ακαδημίες μας, γιατί θα ήθελα να επαναλάβω για μία ακόμη φορά – και να παροτρύνω την ελληνική οικογένεια – να ξαναστείλει τα παιδιά της στη ναυτιλία».

Συνοψίζοντας τη συμβολή του νησιωτικού χώρου στο εθνικό προϊόν, επεσήμανε: «Μας δίνουν πρωτογενή παραγωγή, μας δίνουν υπερπλεόνασμα στον τουρισμό, μας δίνουν ΦΠΑ από τις υπηρεσίες και μας δίνουν και έσοδα από το real estate. Αυτά τα τέσσερα – η ναυτιλία, ο τουρισμός, το real estate και οι υπηρεσίες, δηλαδή CTC και υπηρεσίες γύρω γύρω από αυτό – είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας και αυτό που δίνει έσοδα στην ελληνική κοινωνία και στον κρατικό προϋπολογισμό. Άρα, αυτά έχουμε χρέος τα προστατεύουμε».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Βασίλης ΚικίλιαςΟΠΕΚΕΠΕ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Δόμηση σε οικισμούς: Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση για περιοχές με λιγότερο από 2.000 κατοίκους
Επόμενο άρθρο Κεραμέως: Οι σημαντικές αλλαγές του νομοσχεδίου για εργαζόμενους και εργοδότες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
12 λεπτά ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
1 ώρα ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
2 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
3 ώρες ago
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Το βίντεο για την 51η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δήλωση της Χαμάς αποτελεί σημαντικό βήμα μπροστά»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?