Καλλιστώ: – Κόπηκε στα δύο το ναρκοθηρευτικό

Στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας ρυμουλκείται το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού, που το πρωί της Τρίτης συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο έξω από το λιμάνι. Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι εντυπωσιακές, καθώς φαίνεται πως από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Όπως φαίνεται στις εικόνες η πρύμνη του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού έχει διαλυθεί. Το εμπορικό πλοίο Maersk Launceston, με σημαία Πορτογαλίας, που μετέφερε κοντέινερ και είχε ξεκινήσει από την Ψυττάλεια για το Τσανάκαλε, έπεσε πάνω στο «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που εκείνη την ώρα είχε φύγει από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας.Όπως μετέδωσε ο Ant1, 21 άτομα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα ενώ δύο μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Αρχικά, στην περιοχή είχαν σπεύσει πλοία της ακτοπλοΐας, τα οποία απομακρύνθηκαν από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό ενώ αυτήν την ώρα ρυμουλκά του Πολεμικού Ναυτικού επιχειρούν να το ρυμουλκήσουν στη Σαλαμίνα. Η ζημιά στο πολεμικό πλοίο είναι πολλή μεγάλη αλλά έχουν καταφέρει να το ισορροπήσουν και όλα δείχνουν ότι τελικά δεν θα βυθιστεί.Πολεμικού Ναυτικού
Η ανακοίνωση του ΠΝ: «Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».Το πλοίο αποτελεί το ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά τ. HUNT τα οποία κατασκευάστηκαν από τα ναυπηγεία της VOSPER THORNYCROFT στο Πόρτσμουθ Αγγλίας.

Eίναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη από το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEYκαι χαρακτηριστικά Μ – 40. Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου από το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας. Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).