Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Νέα δημοσκόπηση και νέες προεκλογικές “γκάφες”

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Οι Σοσιαλιστές εξακολουθούν να προηγούνται στην πρόθεση ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 28ης Απριλίου στην Ισπανία, αν και δεν συγκεντρώνουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση του GAD3 που έγινε για λογαριασμό της ισπανικής εφημερίδας ABC.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ φαίνεται ότι με ποσοστό 30,9%,  εξασφαλίζει το πολύ 137 έδρες που υπολείπονται των 176 που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) εξασφαλίζει από 85 ως 91 έδρες και ποσοστό 21,3%, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, σημειώνοντας μικρή άνοδο από την προηγούμενη, ενώ το ακροδεξιό Vox 25 ως 29 έδρες και 11,2%, αυξάνοντας επίσης τα ποσοστά του από την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Το Podemos εξασφαλίζει την ίδια ώρα 29 ως 30 έδρες και ποσοστό 12,0%.
Στο μεταξύ οι σχέσεις του επίδοξου νέου πρωθυπουργού της Ισπανίας και επικεφαλής του δεξιού Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται ολοένα και πιο επεισοδιακές.
Σε προχθεσινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero, ο Κασάδο είχε δηλώσει πως όταν έλθει στην κυβέρνηση θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 850 ευρώ, ενώ όπως υπενθύμισαν καυστικά σχόλια σε αναρτήσεις, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ήδη έχει καθορισθεί ο κατώτατος μισθός στα 900 ευρώ.

- Advertisement -

“Pablo Casado subirá el salario mínimo de 900€ a 850€. Si no lo entendéis es porque no tenéis un posgrado en Harvard” https://t.co/cHOHHTa0Ir pic.twitter.com/ARKiC8rW5s
— Tremending (@Tremending) April 10, 2019

Η φωτογραφία selfie, του Πάμπλο Κασάδο με νεαρό οπαδό του κόμματός του, χαρακτηρίζεται επίσης ως γκάφα. Η θήκη του τηλεφώνου του οπαδού του είχε την εικόνα αστυνομικού των ειδικών δυνάμεων και τη φράση «η δημοκρατία δεν υπάρχει, ηλίθιε», που εκστομίσθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους από αστυνομικό όργανο των ειδικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταστολής της διαδήλωσης υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Pues efectivamente… no existe, ni va a existir con el PP en el Gobierno. ?? pic.twitter.com/6zsr9TgOdl
— Pablo Casado Blanco (@pablocasado_) April 9, 2019

Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει αναρτήσεις του με τις θέσεις του, σχετικά με το ακανθώδες θέμα της μετανάστευσης. Πρόσφατα, διάφορες ΜΚΟ ξεσπάθωσαν εναντίον του με το tweet που ανέφερε πως «δεν είναι δυνατόν να δοθούν χαρτιά σε όλους, ούτε και είναι βιώσιμο ένα σύστημα πρόνοιας που θα απορροφά τα εκατ. Αφρικανούς».
Μία άλλη αναφορά του, σχετικά με την «προστασία» από τυχόν απέλαση, που σκοπεύει να προσφέρει στις έγκυες μετανάστριες χωρίς χαρτιά που θα δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία, προκάλεσε αγανάκτηση στο διαδίκτυο, με το γραφείο του Κασάδο να δηλώνει πως παρερμηνεύθηκαν οι προθέσεις και οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΡΡ.
Αλλά και ένα άλλο tweet του, στο οποίο ο Κασάδο δήλωνε με αυστηρότητα πως «είτε οι μετανάστες θα μάθουν να σέβονται τα δυτικά ήθη και έθιμα, είτε έχουν κάνει λάθος χώρα», προκάλεσε την αντίδραση του Ρουμάνου ποιητή, Μιγέλ Γκάνε, ο οποίος σε tweet του απάντησε και προκάλεσε τον Κασάδο γράφοντας: «Είμαι Ρουμάνος, έχω δύο καριέρες, έχω δύο μάστερ, έχω γράψει βιβλία, μιλάω τρεις γλώσσες. Και ήμουν παράνομος μετανάστης επί έξι χρόνια. Το πρόβλημα δεν είναι ότι εγώ έσφαλα στη χώρα, αλλά ότι ο τύπος αυτός έχει κάνει λάθος αιώνα».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημοσκόπησηΙσπανία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα με συμφωνία κυβέρνησης-Ερυθρού Σταυρού
Επόμενο άρθρο Τουρισμός- αθλητισμός: Νέος οργανισμός υπό τον ΟΗΕ με έδρα την Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
12 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
13 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
14 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
15 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
16 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έκλεισε για ώρες το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω ύποπτων drones

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ: Καλά στην υγεία τους οι 27 Έλληνες του Global Sumud Flotilla

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοπεγχάγη: Διαφωνίες για το «drone wall» – Όχι σε ευρωπαϊκή άμυνα με διαχωρισμούς, λέει ο Μητσοτάκης

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Ισραηλινοί αναχαίτισαν 19 σκάφη του στολίσκου προς τη Γάζα – Ανάμεσά τους και το ελληνικό «Οξυγόνο»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?