Τετάρτη, 19 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας
Χριστούγεννα 2025: Ημερομηνία έναρξης του γιορτινού ωραρίου για τα καταστήματα σε Αθήνα και Πειραιά
Θεσσαλονίκη: Είδος πολυτέλειας το μοσχαρίσιο κρέας
Θεσσαλονίκη: Ομιλία Χρυσοχοΐδη σήμερα σε εκδήλωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την ενδοοικογενειακή βία
Η Πολωνία απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη την ώρα που η Ρωσία εξαπέλυε μαζική επίθεση στην Ουκρανία
Εθνική: Ισόπαλο χωρίς τέρματα το ματς απέναντι στην Λευκορωσία
Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 12 εκατ. ευρώ, στο στόχαστρο 30 γιατροί και 62 φαρμακεία
Καταστήματα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το ωράριο των Χριστουγέννων
Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 250.000 επισκέφτηκαν τη φετινή ΔΕΘ

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Πάνω από το επίπεδο των 250.000 ατόμων διατήρησε για τρίτη συνεχή χρονιά η ΔΕΘ τον πήχη της επισκεψιμότητας, εδραιώνοντας τη δυναμική της. Ειδικότερα, τις πύλες της 84ης ΔΕΘ πέρασαν 263.737 επισκέπτες (έναντι 283.853 πέρσι).

Η 84η ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα ήταν η Ινδία, μέτρησε πάνω από 1.600 εκθέτες έναντι 1.494 πέρυσι, αλλά και 18 διεθνείς συμμετοχές. Του χρόνου τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία, η συμμετοχή της οποίας προετοιμάζεται ήδη με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ.

Το ινδικό περίπτερο, όπου παρουσιάστηκε η φετινή τιμώμενη χώρα Ινδία, έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που πήραν μια γεύση από τη νέα αυτή οικονομική υπερδύναμη, η οποία «παντρεύει» την παράδοση με τις νέες τεχνολογίες. Ινδικό χρώμα στη διοργάνωση έδωσαν και οι καθημερινές χορευτικές εκδηλώσεις, που ταξίδεψαν νοητά τους επισκέπτες στην μακρινή ασιατική χώρα.

Το ενδιαφέρον του κόσμου συγκέντρωσε στην φετινή ΔΕΘ και το αφιέρωμα Digital Greece, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με τους Industry Disruptors-Game Changers. Περισσότερες από 300 startups, ρεκόρ για τα δεδομένα της Έκθεσης, φιλοξενήθηκαν στο Digital Greece, παρουσιάζοντας στο κοινό μια άλλη Ελλάδα.

Η 84η ΔΕΘ έγινε η πρώτη έκθεση όπου παρουσιάσθηκε πιλοτικά το δίκτυο 5G, με τη συνδρομή της WIND και της Huawei.

Την ελληνική επιχειρηματικότητα από άκρου εις άκρον παρουσίασαν με επιτυχία στα περίπτερα 2 και 3 τα 43 Επιμελητήρια που συμμετείχαν στην 84η ΔΕΘ υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ενώ και οι ξεχωριστές συμμετοχές των ΕΕΘ, ΕΒΕΘ, Επιμελητηρίου Σερρών και ΕΒΕΑ προσέλκυσαν την προσοχή των επισκεπτών.

Μεγάλη επισκεψιμότητα είχε και το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που με τους VR εξομοιωτές του μετέφερε εικονικά τον κόσμο στην επιχειρησιακή καθημερινότητα των ενόπλων δυνάμεων.

Τη δική του πινελιά έβαλε στην 84η ΔΕΘ και το Circo Medrano, που μάγεψε με την δεξιοτεχνία των καλλιτεχνών του μικρούς και μεγάλους. Για έκτη χρονιά η CheapArt έφερε το κοινό κοντά σε σημαντικούς καλλιτέχνες και του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει το δικό του έργο τέχνης.

Σημαντικό αποτύπωμα άφησε στη φετινή Έκθεση το «The Mindspark», όπου διεθνούς φήμης ομιλητές μετέδωσαν με γλαφυρό τρόπο νέα γνώση για τις νέες εποχές που διανύουμε.

Μεγάλες ήταν οι ροές επισκεπτών σε όλα τα θεματικά αφιερώματα της ΔΕΘ, από τη μηχανοκίνηση και την ενέργεια μέχρι την εκπαίδευση και τη γαστρονομία. Energia, Automotion-Electricity-Mobility, Akademia και γαστρονομία (Γωνιά Γαστρονομίας, η Ελλάδα στο πιάτο μας) παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στους διαφορετικούς αυτούς κλάδους. Στο αφιέρωμα Automotion-Electricity-Mobility παρουσιάστηκαν και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και επαγγελματικά οχήματα (συμμετείχαν 5 εταιρείες με ηλεκτροκίνητα οχήματα).

Στα Music Events, γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Πάολα και ο Μάκης Δημάκης έδωσαν τον μουσικό τόνο της διοργάνωσης.

Το κοινό ενημερώθηκε φέτος για πρώτη φορά στη ΔΕΘ και για τις ιατρικές, φαρμακευτικές και βιομηχανικές χρήσεις της κάνναβης, στο Salonica Cannabis Expo.

Μεγάλη ήταν επίσης η ανταπόκριση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, και στην πρωτοβουλία SMOKE-FREE, η οποία έστειλε ένα μήνυμα σεβασμού προς τον διπλανό μας.

Η ΔΕΘ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Η ΔΕΘ ανανεώνει το «ραντεβού» της με τον κόσμο για το 2020, οπότε η Γερμανία θα βάλει τη δική της σφραγίδα στην 85η διοργάνωση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο «Άδειασε» η Δωδεκανήσου από τα πρόστιμα – Γερανοί σηκώνουν
Επόμενο άρθρο ΟΧΙ στην δημιουργία νόμου για την απαγόρευση κατανάλωσης σκύλων είπε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας
41 λεπτά ago
Χριστούγεννα 2025: Ημερομηνία έναρξης του γιορτινού ωραρίου για τα καταστήματα σε Αθήνα και Πειραιά
43 λεπτά ago
Θεσσαλονίκη: Είδος πολυτέλειας το μοσχαρίσιο κρέας
46 λεπτά ago
Θεσσαλονίκη: Ομιλία Χρυσοχοΐδη σήμερα σε εκδήλωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την ενδοοικογενειακή βία
51 λεπτά ago
Η Πολωνία απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη την ώρα που η Ρωσία εξαπέλυε μαζική επίθεση στην Ουκρανία
53 λεπτά ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 12 εκατ. ευρώ, στο στόχαστρο 30 γιατροί και 62 φαρμακεία

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταστήματα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το ωράριο των Χριστουγέννων

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?