Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωεκλογές 2019: “Μετ’εμποδίων” ψηφίζουν οι Ευρωπαίοι στη Βρετανία

6 έτη ago
Κοινοποίηση
3 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Διαμαρτυρία προς την Εκλογική Επιτροπή κατέθεσαν ακτιβιστές της οργάνωσης the3million, που εκπροσωπεί τους ευρωπαίους πολίτες στη Βρετανία, για περιστατικά πολιτών της ΕΕ που προσήλθαν στις κάλπες, αλλά δεν κατάφεραν να ψηφίσουν, λόγω «κακής διαχείρισης» από τα τοπικά συμβούλια μίας έντυπης βεβαίωσης που έπρεπε να συμπληρώσουν οι ψηφοφόροι ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν σε άλλη χώρα της ΕΕ.
Φόβους για την πιθανότητα να αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία ακόμη και το 75% των ευρωπαίων πολιτών, εκφράζουν Βρετανοί βουλευτές. Η Κάθριν Ουέστ του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Εργατικών,  με ξεχωριστή επιστολή προς τον πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής Τζον Χολμς, τονίζει ότι αν και έχουν εγγραφεί στους καταλόγους, Ευρωπαίοι δεν έχουν προσκομίσει το απαιτούμενο έντυπο.
Η ίδια πραγματοποίησε μία έρευνα στην εκλογική της περιφέρεια, σύμφωνα με την οποία μόλις το 25% των πολιτών της ΕΕ (εκτός όσων προέρχονται από την Ιρλανδία, Μάλτα και Κύπρο) που είχαν εγγραφεί, είχαν επίσης αποστείλει και το απαραίτητο δεύτερο έντυπο.
Σύμφωνα με την οργάνωση the3million, η Εκλογική Επιτροπή δημιούργησε περιττή σύγχυση και έβαλε εμπόδια στο δικαίωμα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των ευρωπαίων πολιτών.
Η οργάνωση υποστηρίζει ότι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή δεν παρείχε επαρκή καθοδήγηση πάνω στο θέμα αυτό με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιφατικές συμβουλές από τους εκλογικούς υπαλλήλους των τοπικών αρχών, ενώ παρουσίασε αρκετές περιπτώσεις τοπικών αρχών που δεν χειρίστηκαν κατάλληλα την διαδικασία των βεβαιώσεων.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούσαν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές στη Βρετανία, έπρεπε να εγγραφούν όπως και οι Βρετανοί, συμπληρώνοντας παράλληλα ένα έντυπο (γνωστό ως UC1 ή EC6), με το οποίο θα βεβαίωναν ότι θα ψηφίσουν μόνο στη Βρετανία και όχι στη χώρα προέλευσής τους.

- Advertisement -

Η Επιτροπή αρνήθηκε, ωστόσο, κάποιες καταγγελίες ότι καθυστέρησε να γνωστοποιήσει το θέμα στους Ευρωπαίους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι είχε ενημερώσει από τις 4 Απριλίου τους υπαλλήλους των εκλογικών καταλόγων – πριν ακόμη η Τερέζα Μέι επιβεβαιώσει ότι θα πραγματοποιηθούν οι ευρωεκλογές – ότι για κάποιους πολίτες της ΕΕ είναι περισσότερο περίπλοκο το ζήτημα και ότι θα έπρεπε να τους σταλούν τα έντυπα. Πρόσθεσε ότι οποιοδήποτε αίτημα για αλλαγή της διαδικασίας θα απαιτούσε αλλαγή της νομοθεσίας, κάτι το οποίο είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:EυρωεκλογέςΒρετανίαΕυρώπη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Tην Τρίτη 28 Μαΐου αποφασίζει η Σούπερ Λίγκα για το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος
Επόμενο άρθρο Τζέρι Ράις: Το ΔΝΤ αναγνωρίζει την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
3 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
4 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
5 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
6 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έκλεισε για ώρες το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω ύποπτων drones

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ: Καλά στην υγεία τους οι 27 Έλληνες του Global Sumud Flotilla

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοπεγχάγη: Διαφωνίες για το «drone wall» – Όχι σε ευρωπαϊκή άμυνα με διαχωρισμούς, λέει ο Μητσοτάκης

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Ισραηλινοί αναχαίτισαν 19 σκάφη του στολίσκου προς τη Γάζα – Ανάμεσά τους και το ελληνικό «Οξυγόνο»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?