Τετάρτη, 19 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη
Black Friday 2025: Πότε πέφτει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή»
Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2025: Ποιοι άνεργοι δεν θα το λάβουν
Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου 

3 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ από σήμερα είναι σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Στην Αθήνα αναμένεται να εφαρμοστούν δρακόντεια μέτρα με τη συμμετοχή περισσότερων των 5.500 αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν και με διμοιρίες από την περιφέρεια, ενώ ένα «δίχτυ ασφαλείας» θα απλωθεί πάνω από την Αθήνα, από την παραμονή -Τετάρτη 16 Νοεμβρίου- της επετείου.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί από την ΕΛΑΣ στη φύλαξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρεσβειών και κυβερνητικών κτιρίων. Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ενώ θα πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι.

Από αέρος, drones και ελικόπτερο θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, ενώ θα παρακολουθούνται και ταράτσες πολυκατοικιών, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων, από όπου προηγούμενες φορές ορισμένα άτομα πετούσαν διάφορα αντικείμενα με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι θα γίνονται και σε σημεία όπου θα υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες ότι κάποιοι μπορεί να έχουν κρύψει «πολεμοφόδια».

Τέλος, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, οι «αύρες», θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έτοιμες να επέμβουν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας ως εξής:

«Φρούριο» και το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε «φρούριο» θα μετατραπεί και το κέντρο της Θεσσαλονίκης ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να κορυφωθεί την ημέρα του εορτασμού όπου θα υπάρξουν συγκεντρώσεις και πορείες. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr από αστυνομικές πηγές, μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί και στις φετινές κινητοποιήσεις, στη φύλαξη των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της πόλης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έτσι ώστε να αποφευχθεί να λειτουργήσουν ως «ορμητήρια» ατόμων που ενδεχομένως να έχουν στόχο τη δημιουργία επεισοδίων.

Ιδιαίτερα αυξημένη θα είναι η φύλαξη και σε κρατικά κτήρια, προξενεία και σημεία όπου, βάση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κρίνονται ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχο για καταδρομικές επιθέσεις.

Επί ποδός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν χιλιάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ την Πέμπτη θα βρίσκονται στους δρόμους και διμοιρίες από κοντινές περιοχές. Παράλληλα με την έντονη αστυνομική παρουσία, αυξημένοι θα είναι και οι προληπτικοί έλεγχοι που θα γίνονται στο κέντρο της πόλης.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δε θα διαφέρει από αυτόν του 2021. Έτσι, την Πέμπτη στον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα πετούν ελικόπτερο και drone της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να επέμβει εάν ξεσπάσουν επεισόδια και κριθεί απαραίτητο.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται διαρκώς και δυνάμεις της Τροχαίας Υπηρεσίας, τόσο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων – ειδικά τις ώρες που θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι της πόλης κατά τη διάρκεια των πορειών, όσο και για την απομάκρυνση σταθμευμένων οχημάτων σε περιπτώσεις που θα κριθεί αναγκαίο.

Σύμφωνα με τα καλέσματα που υπάρχουν, μέχρι στιγμής, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 5 το απόγευμα.

Κλειστό το ΑΠΘ

Ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, από το μεσημέρι της Τρίτης έως και την Πέμπτη, δε θα πραγματοποιούνται μαθήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, δεν θα πραγματοποιούνται μαθήματα από την Τρίτη 15/11/2022 στις 15.00 έως και την Παρασκευή 18/11/2022 στις 7.00 π.μ.

Την Τετάρτη 16/11/2022 από τις 6.30 π.μ. έως και την Παρασκευή 18/11/2022 στις 7.00 π.μ. δεν θα λειτουργήσουν οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Από την Τρίτη 15/11/2022 και ώρα 17.00 έως και την Παρασκευή 18/11/2022 στις 6.30 π.μ. απαγορεύεται η διέλευση και η στάθμευση οχημάτων εντός του πανεπιστημιακού campus.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Πολυτεχνείο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Θεσσαλονίκη: Πορείες Κύπριων φοιτητών σήμερα για την 39η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους
Επόμενο άρθρο Οι οδηγίες του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για το πολυτεχνείο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
2 ώρες ago
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
3 ώρες ago
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
4 ώρες ago
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
5 ώρες ago
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Είδος πολυτέλειας το μοσχαρίσιο κρέας

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?