Τρίτη, 17 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
O χάρτης του gov.gr με ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη
Θρίλερ με την εσπευσμένη επιστροφή Τραμπ στην Ουάσινγκτον: «Δεν γύρισα για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό»
Σφοδρή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο
Σήμερα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ
Δύσκολη πρόκριση για Τσιτσιπά στο Χάλε, στο ντεμπούτο με Ιβανίσεβιτς
Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του
«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» λέει το Ισραήλ – Σε υπόγειο καταφύγιο κρύβεται ο Χαμενεΐ
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 30,3%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ – Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση και κατρακύλα με 6,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
FEATUREDΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Χρυσός: Οι νέες τεχνολογίες μετασχηματίζουν την εξορυκτική βιομηχανία

3 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Ο μεταλλευτικός κλάδος βρίσκεται σε μια κομβική στιγμή της ιστορίας του, λόγω των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων που θα μπορούσαν να τον μεταμορφώσουν ενόψει της μετάβασης στη νέα εποχή του industry 4.0. Και ενώ η υιοθέτηση της τεχνολογίας γινόταν με βήμα αργό τις τελευταίες δεκαετίες, οι πρόσφατες πιέσεις από την πανδημία COVID-19, οι προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων έχουν επιταχύνει την ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου με τον οποίο εκτελούνται οι εργασίες στο εξορυκτικό πεδίο.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δύναται να βοηθήσει τις εταιρείες, να μειώσουν το κόστος και να εξασφαλίσουν την ανάπτυξή τους, εξορθολογίζοντας τις λειτουργίες τους και παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Οι προσεκτικά επιλεγμένες και εφαρμοσμένες τεχνολογίες μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο κόστος λειτουργίας, κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους, όπως των τροφίμων και ποτών, της μεταποίησης, κ.α..

Οι εταιρείες εξόρυξης έχουν τη δυνατότητα να παράγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων που μπορούν να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τη βελτιστοποίηση των καθημερινών λειτουργιών. Ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς περιορισμούς για τη βιομηχανία είναι η δυνατότητα ανάπτυξης τεχνολογικών λύσεων σε απομακρυσμένες τοποθεσίες όπου συχνά πραγματοποιούνται οι εργασίες εξόρυξης. Με αυξημένη ζήτηση για διασυνδεδεμένα μηχανήματα και ανοιχτή ροή κρίσιμων δεδομένων, οι εταιρείες εξόρυξης θα πρέπει να ασχοληθούν με τον τρόπο παροχής δικτυακών υποδομών που να διαθέτουν την αναγκαία χωρητικότητα για την επεξεργασία των απαραίτητων δεδομένων, καθώς και την αναγκαία φορητότητα και ευελιξία ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε και να ανταποκριθούν σε πιθανές επεκτάσεις.

Στον τομέα της ψηφιακής ωριμότητας των επιχειρήσεων η Ελλάδα δεν επιδεικνύει επιδόσεις ανάλογες με άλλων κρατών της Ευρώπης, ωστόσο αυτό φαίνεται σταδιακά να αλλάζει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, το υπόγειο μεταλλείο της Ολυμπιάδας στη Β.Α Χαλκιδική όπου ολοκληρώθηκε πρόσφατα η εγκατάσταση του πρώτου ιδιωτικού δικτύου (Campus Network) με υποδομή κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, σε βάθος 300μ. κάτω από το έδαφος, που καλύπτει στοές έκτασης περίπου 10χλμ.



Οφέλη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού για την μεταλλευτική δραστηριότητα
Το προσφάτως βραβευμένο με Χρυσό και Αργυρό βραβείο στα BITE Awards 2022, Campus Network,  δίνει τη δυνατότητα στην Ελληνικός Χρυσός να αποκτήσει σημαντικές γνώσεις που θα καθοδηγήσουν τον σχεδιασμό και το συντονισμό των δραστηριοτήτων εξόρυξης, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο το υψηλό επίπεδο ασφάλειας του υπόγειου μεταλλείου και επενδύει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων tablets γίνεται πιο άμεση η επικοινωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους στα υπόγεια, με τους συναδέλφους τους στην επιφάνεια και ειδικότερα, με το υπερσύγχρονο Κέντρο Ελέγχου που αναλαμβάνει την επίβλεψη και τον συντονισμό του συνόλου των εργασιών. 

Επιπρόσθετα, αυξάνεται ο παραγωγικός χρόνος, καθώς οργανώνονται αποτελεσματικότερα οι βάρδιες, η παραγωγή και η διαχείριση του στόλου, ενώ παράλληλα, μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο κρίσιμα επιχειρησιακά δεδομένα, όπως το βάρος και το είδος μεταλλεύματος κατά τη φόρτωση, πιθανές βλάβες μηχανημάτων κ.α.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, πως μέσω κατάλληλων αισθητήρων που μετρούν τη συγκέντρωση σωματιδίων ή επικίνδυνων αερίων στην ατμόσφαιρα (gas monitoring), το Κέντρο Ελέγχου θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει απομακρυσμένα την παροχή και ποιότητα του αέρα (ventilation on demand) ή ακόμα και να απομακρύνει προληπτικά όπως εργαζόμενους εάν κριθεί απαραίτητο, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους.


 
Η καινοτόμος αυτή τεχνολογική λύση έρχεται να ξεκλειδώσει σημαντικές νέες δυνατότητες για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, καθώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις πλήρους ψηφιακοποίησης των επιμέρους λειτουργιών του μεταλλείου.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι η περαιτέρω αξιοποίηση του campus network με την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και τεχνολογιών που θα επιτρέψουν λειτουργίες όπως, η απομακρυσμένη εξόρυξη, ο τηλεχειρισμός φόρτωσης, η τηλεμετρία οχημάτων και η εγκατάσταση σε αυτά συστημάτων αποφυγής σύγκρουσης (collision avoidance system) δημιουργώντας συνθήκες υψηλού επιπέδου ασφάλειας, αλλά και βέλτιστης παραγωγικότητας.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ελληνικός χρυσός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ελληνικός Χρυσός: Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με τη χρήση των νέων τεχνολογιών
Επόμενο άρθρο Η ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O χάρτης του gov.gr με ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη
5 λεπτά ago
Θρίλερ με την εσπευσμένη επιστροφή Τραμπ στην Ουάσινγκτον: «Δεν γύρισα για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό»
9 λεπτά ago
Σφοδρή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο
2 ώρες ago
Σήμερα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο
2 ώρες ago
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 30,3%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ – Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση και κατρακύλα με 6,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Δεν ακυρώνεται η λογική της ΔΕΘ από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Στόχος η μείωση βαρών από τη μεσαία τάξη

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?