Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους
Μητσοτάκης: Είχα δεσμευτεί ότι θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου
Ζαχαράκη: Η εκπαίδευση αποτελεί εθνικό «νόμισμα» της κυβέρνησης
Ξέσπασμα Πατούλη για τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας με τη σύζυγό του: Δεν είναι «πλάκα» όταν πληγώνεις, είναι λεκτική βία.
Μαρινάκης: Οι πρακτικές της πρ. της Πλεύσης Ελευθερίας είναι γνωστές και αποτελούν «άλλη μια μέρα στη δουλειά»
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ωφελούμενων του προγράμματος απασχόλησης 100 ανέργων κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών Αττικής
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ στην Πυροσβεστική για τα Τέμπη: Επί 23 ημέρες δεν είχε γίνει αυτοψία στο σημείο του δυστυχήματος

6 μήνες ago
Κοινοποίηση
3 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διεξήχθη εντός του Πυροσβεστικού Σώματος για τις παραλείψεις της Υπηρεσίας στη διαχείριση του σημείου της τραγωδίας στα Τέμπη, όπου από τη σύγκρουση δύο τρένων έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από την εσωτερική έρευνα της πυροσβεστικής στο πλαίσιο της ΕΔΕ είναι ότι εξειδικευμένοι πυροσβέστες άλλου κλιμακίου της συγκεκριμένης διεύθυνσης επέστρεψαν στο σημείο 23 μέρες μετά το δυστύχημα, συνδράμει στις έρευνες, συνδράμει στη σύνταξη του πολυσέλιδου πορίσματος που υποβλήθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα. Ωστόσο, ήταν αρκετά αργά, καθώς είχαν απομακρυνθεί κρίσιμα πειστήρια από το σημείο του δυστυχήματος.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται πειθαρχικός έλεγχος στελεχών της πυροσβεστικής για τον τρόπο που ενήργησαν κατά το διάστημα που ακολούθησε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Δεν πρόκειται για τους δύo χαμηλόβαθμους πυροσβεστικούς υπαλλήλους που λίγη ώρα μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων μετέβησαν στο σημείο και συνέταξαν τη σύντομη αυτοψία, αλλά σε στελέχη της εξειδικευμένης διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, όπως και κάποιων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, που είχαν την ευθύνη διαχείρισης του χώρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον τηλεοπτικό σταθμό, έχουν εξαχθεί κάποια συμπεράσματα από την ΕΔΕ στην Πυροσβεστική παρόλο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, όταν το πρώτο κλιμάκιο ρωτήθηκε στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου είπαν ότι πήραν Εντολή να αποχωρήσουν από τον περιφερειακό διοικητή της πυροσβεστικής, ο οποίος είχε την ευθύνη για τη φύλαξη και τη διαχείριση του τόπου του δυστυχήματος.

Ο συγκεκριμένος ανώτατος αξιωματικός της πυροσβεστικής απάντησε ότι ουδέποτε είδε τους συγκεκριμένους αξιωματικούς στον χώρο, και αρνήθηκε ότι έδωσε εκείνος εντολή για την αποχώρησή τους. Αυτό που επισημαίνουν στελέχη της πυροσβεστικής είναι ότι εάν και εφόσον είχε μεταβεί το κλιμάκιο της διεύθυνσης στα Τέμπη και είχε συνεννοηθεί με τον εισαγγελέα, κανείς απολύτως, ακόμα και ιεραρχικά ανώτερός τους, δεν θα ήταν σε θέση να τους διατάξει να απομακρυνθούν, και όφειλαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Σημειώνεται ότι τόσο ο διενεργών την ΕΔΕ, που παραμένει σε εξέλιξη, όσο και ο επικεφαλής αξιωματικός που εκτελούσε τότε χρέη περιφερειακού διοικητή, αποστρατεύθηκαν προ δεκαημέρου στις πρόσφατες τακτικές κρίσεις στο εσωτερικό της πυροσβεστικής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΠυροσβεστικήΤέμπη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο TisimΒενη στην Υπαπαντή
Επόμενο άρθρο Ταχιάος για Τέμπη: Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι η εμπορική αμαξοστοιχία δεν είχε παράνομο φορτίο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
7 ώρες ago
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
8 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
8 ώρες ago
Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά
9 ώρες ago
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους
9 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες της Θεσσαλονίκης

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Η γυναίκα που συνελήφθη είναι η μητέρα του νεκρού κοριτσιού στο Παλαιό Φάληρο – «Το παιδί χτύπησε στο κεφάλι στο μπάνιο»

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειδώνουν φοροελαφρύνσεις 1,5 δισ. ευρώ για μεσαία εισοδήματα και οικογένειες

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα εποχή για την οδική ασφάλεια: Λειτουργεί από σήμερα ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?