Σάββατο, 13 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Την Κυριακή στην Αθήνα οι 15 συλληφθέντες από την Κρήτη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Tisimβενη “Το ματωμένο φεγγάρι της Βενετίας”από τον Θάνο Κονδύλη
Νέα Αριστερά: Με αιχμές κατά Τσίπρα η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας – “Προσωποκεντρικές στρατηγικές έχουν ήδη αποδειχθεί αποτυχημένες στο παρελθόν”
Λάρισα: Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών – Έριξαν σανό
Βουλή: Θερμή η υποδοχή Πιερρακάκη μετά την εκλογή του στο Eurogroup
Καρκινικό γονίδιο: Πολλά παιδιά έχουν ασθενήσει από τον Δανό δότη
Επιστολή από ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΣΒΕ και ΣΕΒΕ προς τους αγρότες και την κυβέρνηση
Χουρδάκης: Παρέμβαση για το νομοσχέδιο που μετατρέπει τον Πρίνο και τη Θάσο «σε βιομηχανική ζώνη»
Ολυμπιακός: Πρόθυμος να αποχωρήσει προς γαλλική ομάδα φέρεται ο Ελ Κααμπί
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν ήταν κόμμα αλλά ναζιστική, εγκληματική οργάνωση» δήλωσε η Εισαγγελέας – Τη Δευτέρα η πρόταση επί των ποινών
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής νίκη η απόρριψη έρευνας για εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
3 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Μια «μεγάλη διεθνή νίκη» χαρακτήρισε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την ομόφωνη απόρριψη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εισαγγελικού αιτήματος για διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τη διάπραξη ενδεχόμενων εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο Αφγανιστάν από τις αμερικανικές δυνάμεις.
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε προειδοποιώντας το Διεθνές Δικαστήριο να μην ασκήσει διώξεις εναντίον Ισραηλινών ή Αμερικανών, εξετάζοντας αίτημα Παλαιστινίων που ζητούν διεξαγωγή έρευνας από το ΔΠΔ για το Ισραήλ.
«Αυτή είναι μια μεγάλη διεθνής νίκη, όχι μόνο για αυτούς τους πατριώτες, αλλά για το κράτος δικαίου», υποστήριξε ο Τραμπ με ανακοίνωσή του.
«Καλωσορίζουμε αυτή την απόφαση και επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι οι ΗΠΑ κρατούν τους Αμερικανούς πολίτες στα υψηλότερα νομικά και ηθικά πρότυπα», είπε.
Νωρίτερα σήμερα ανακοίνωση του Δικαστηρίου υπογράμμιζε ότι: «οι δικαστές αποφάσισαν πως μια έρευνα για την κατάσταση στο Αφγανιστάν σε αυτό το στάδιο δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της δικαιοσύνης».
«Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που δόθηκαν από την εισαγγελία, οι δικαστές κατέληξαν πως υπήρχε «μια λογική βάση που επέτρεπε να θεωρηθεί πως εγκλήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα του ΔΠΔ μπορεί να έχουν διαπραχθεί στο Αφγανιστάν», σημειώνεται. Ωστόσο, «η τρέχουσα κατάσταση στο Αφγανιστάν είναι τέτοια που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επιτυχία μιας έρευνας και την άσκηση διώξεων», συμπλήρωσαν οι δικαστές.
Η απόφαση αυτή λαμβάνεται μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάκληση από τις Ηνωμένες Πολιτείες της θεώρησης διαβατηρίου (βίζα) της εισαγγελέως του ΔΠΔ Φατού Μπενσούντα, λόγω της πιθανότητας διενέργειας έρευνας για βιαιοπραγίες Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν έχουν προσχωρήσει στην ιδρυτική συνθήκη του Δικαστηρίου, το Καταστατικό της Ρώμης, ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα περιορισμούς στη χορήγηση βίζας στην προσπάθεια να εμποδίσουν κάθε έρευνα του δικαστηρίου εναντίον Αμερικανών στρατιωτών.
Η Μπενσούντα είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο του 2017 ότι θα ζητούσε από τους δικαστές εξουσιοδότηση για την έναρξη έρευνας για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία φέρεται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της αφγανικής σύγκρουσης, κυρίως από τον αμερικανικό στρατό. Η εισαγγελία είχε ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση το 2006.
Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Αφγανιστάνέγκλημα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Οι εργατικοί διαφωνούν με την έκδοση Ασάνζ (video)
Επόμενο άρθρο Το Σάββατο οι υπογραφές για τη διεκδίκηση του Euro 2028 και του Μουντιάλ 2030

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την Κυριακή στην Αθήνα οι 15 συλληφθέντες από την Κρήτη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
43 λεπτά πριν
Tisimβενη “Το ματωμένο φεγγάρι της Βενετίας”από τον Θάνο Κονδύλη
47 λεπτά πριν
Νέα Αριστερά: Με αιχμές κατά Τσίπρα η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας – “Προσωποκεντρικές στρατηγικές έχουν ήδη αποδειχθεί αποτυχημένες στο παρελθόν”
16 ώρες πριν
Λάρισα: Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών – Έριξαν σανό
16 ώρες πριν
Βουλή: Θερμή η υποδοχή Πιερρακάκη μετά την εκλογή του στο Eurogroup
17 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρώτη μεγάλη μάχη Πιερρακάκη στο Ecofin

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο χρόνια μετά, η Διεθνής Αμνηστία παραδέχεται ότι η Χαμάς διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Βρετανία για το κύμα «σούπερ γρίπης»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Επιστροφή ρωσικής ενέργειας στην Ευρώπη και επενδύσεις σχεδιάζει ο Τραμπ

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?