Σάββατο, 15 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δημόσιο: Ετοιμάζονται σχεδόν 9.000 νέες προσλήψεις από το υπουργείο Εσωτερικών
Ευρωπαϊκά λιμάνια: Υψηλό το κόστος μεταφοράς στην πράσινη ενέργεια για τα κράτη και τις εταιρείες
Συντάξεις: Τέσσερα μέτρα που θα ενισχύσουν το εισόδημα εκατομμυρίων συνταξιούχων
Οίκος αξιολόγησης Fitch: Τι σημαίνει η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας
Παπαθανάσης για Fitch: «Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα της αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής αναγνωρίζεται διεθνώς»
Θεσσαλονίκη: Σε ρυθμούς Philoxenia – Hotelia & Food & Drinks και σήμερα η ΔΕΘ 
Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – Πέντε επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν
TisimΒενη:«Με λίγα λόγια» ο Νίκος Οικονομόπουλος με την υπογραφή των Αντώνη Βαρδή, Χρήστου Δάντη, Γιώργου Σαμπάνη και άλλων σπουδαίων συνθετών
Ψήφος εμπιστοσύνης από τον οίκο Fitch: Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιο: Ετοιμάζονται σχεδόν 9.000 νέες προσλήψεις από το υπουργείο Εσωτερικών

23 δευτερόλεπτα ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Το απόλυτο crash test αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες στη δημόσια διοίκηση καθώς ενεργοποιούνται για πρώτη φορά τα νέα εργαλεία και οι θεσμικές αλλαγές στον ΑΣΕΠ για την άμεση ενεργοποίηση 10.000 προσλήψεων.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη του υπουργείου Εσωτερικών που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», την προσεχή εβδομάδα αναμένονται τα προσωρινά αποτελέσματα για την προκήρυξη 7Κ/2024 του ΑΣΕΠ, η οποία αφορά 1.113 θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) σε φορείς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και άλλους οργανισμούς του Δημοσίου.

Στόχος του υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου και της αρμόδιας υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη αποτελεί η άμεση απορρόφηση και τοποθέτηση των νεοπροσληφθέντων στα πόστα εργασίας.

Ολοκληρώνονται οι τακτικές δοκιμασίες για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Παράλληλα, τις επόμενες εβδομάδες -και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων- θα έχουν ολοκληρωθεί, κατά πληροφορίες, οι τακτικές δοκιμασίες για όλες τις κλαδο-ειδικότητες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) αναφορικά με την πρόσληψη 1.213 υποψηφίων στη Δημοτική Αστυνομία προκειμένου να συνδράμουν στην καθημερινή και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.

Για την άμεση απορρόφησή τους έχει προβλεφθεί ειδική διαδικασία από το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία επιτρέπει την πρόσληψή τους αμέσως μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων επιτυχόντων και πριν από την επιτυχή ολοκλήρωση της εισαγωγικής εκπαίδευσης, η οποία όμως θα πρέπει να υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο έτος της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας τους.

Εξάλλου, το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου τοποθετείται και η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων για την προκήρυξη 8Κ, η οποία αφορά σε 2.213 θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου, για την οποία μάλιστα καταγράφηκε πλήθος αιτήσεων συμμετοχής – έφτασαν τις 105.427. Η προκήρυξη αφορά την πρόσληψη προσωπικού σε φορείς της κεντρικής διοίκησης, όπως υπουργεία και φορείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και προσωπικό σε δήμους ανά την επικράτεια.

Ακόμη περισσότερες προσλήψεις το 2026

Ακόμη περισσότερες προσλήψεις αναμένεται να τελεσφορήσουν με την έλευση του 2026, καθώς στις πρώτες μέρες του νέου έτους εκτιμάται ότι θα εκδοθούν τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 2ΓΒ/2025 για 4.277 μόνιμες θέσεις προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Πρόκειται για μία από τις πιο μαζικές προκηρύξεις των τελευταίων ετών, η οποία απευθύνθηκε αποκλειστικά στους επιτυχόντες του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022. Ειδικότερα, πρόκειται για τη δεύτερη φάση της διαδικασίας πρόσληψης για τους επιτυχόντες του διαγωνισμού 2Γ/2022, οι οποίοι υπέβαλαν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους τον περασμένο Αύγουστο.

«Κλειδί» για την απλούστευση και επιτάχυνση των προσλήψεων αποτέλεσε η εισαγωγή του θεσμού του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, αφού για πρώτη φορά -μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες- διαμορφώθηκε μια δυνητική δεξαμενή απορρόφησης υποψηφίων, ενώ η επιλογή προσωπικού στο Δημόσιο «θωρακίστηκε» από μια νέα ψηφιακή διαδικασία. Επιπρόσθετα, η διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ενσωμάτωσε τα νέα ζητούμενα για την ελληνική δημόσια διοίκηση ώστε το προσωπικό της στο εξής να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις τρέχουσες ανάγκες, αλλά και στις σύγχρονες δεξιότητες που απαιτούνται ώστε οι νεοπροσλαμβανόμενοι να διαθέτουν όσο το δυνατόν περισσότερα εχέγγυα για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη.

Η ψηφιοποίηση των διαγωνιστικών διαδικασιών μετά τη μετάβαση των πανελλήνιων γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ σε ψηφιακά περιβάλλοντα έχουν μειώσει δραστικά τον χρόνο αναμονής των υποψηφίων, επιλύοντας μια εκκρεμότητα ετών που κρατούσε τους ενδιαφερόμενους σε μια άτυπη ομηρία. Ενδεικτικό αυτού αποτελεί το γεγονός ότι στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα προσωρινά αποτελέσματα για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που αφορά στην κάλυψη 145 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης κλάδου Διοικητικού Προξενικού στο υπουργείο Εξωτερικών σε πρωτόγνωρους χρόνους για την πρόσληψη προσωπικού στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι νέες υψηλές ταχύτητες αποδεικνύονται από το γεγονός ότι η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση έχει ήδη διεξαχθεί από την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025, με τα προσωρινά αποτελέσματα να αναμένονται μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο από τη συμπλήρωση ενός μήνα.

Πέραν αυτών, ωστόσο, το ΑΣΕΠ προετοιμάζεται αυτή την περίοδο πυρετωδώς για την έκδοση των επόμενων προκηρύξεων που αφορούν σε αποφοίτους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με βάση τον Ετήσιο Προγραμματισμό Προσλήψεων για το 2026, οι οποίοι αναμένεται να απορροφηθούν από τη δεξαμενή του δεύτερου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού και υπολογίζονται στις 5.000 θέσεις περίπου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημόσιοΥΠΕΣ - Υπουργείο Εσωτερικών
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ευρωπαϊκά λιμάνια: Υψηλό το κόστος μεταφοράς στην πράσινη ενέργεια για τα κράτη και τις εταιρείες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημόσιο: Ετοιμάζονται σχεδόν 9.000 νέες προσλήψεις από το υπουργείο Εσωτερικών
24 δευτερόλεπτα ago
Ευρωπαϊκά λιμάνια: Υψηλό το κόστος μεταφοράς στην πράσινη ενέργεια για τα κράτη και τις εταιρείες
1 ώρα ago
Συντάξεις: Τέσσερα μέτρα που θα ενισχύσουν το εισόδημα εκατομμυρίων συνταξιούχων
3 ώρες ago
Οίκος αξιολόγησης Fitch: Τι σημαίνει η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας
4 ώρες ago
Παπαθανάσης για Fitch: «Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα της αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής αναγνωρίζεται διεθνώς»
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σε ρυθμούς Philoxenia – Hotelia & Food & Drinks και σήμερα η ΔΕΘ 

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης από τον οίκο Fitch: Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαντορίνη: Στο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα υδροδότησης του νησιού ύψους 3 εκατ.

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?