Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση POLITIC: Ο Κ. Καραμανλής καλύτερος πρωθυπουργός, ο Τσίπρας ο χειρότερος – Δείτε τους Υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας

9 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Καμάλα Χάρις θα επέλεγε ένας στους δύο Έλληνες αν είχε δικαίωμα ψήφου στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την έρευνα της Interview για λογαριασμό της POLITIC.

Από τα πρόσωπα που έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί, αλλά και Υπουργοί στα εμβληματικά Υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας, ζητήσαμε να ψηφίσετε ποιος κατά την άποψή σας ήταν ο καλύτερος και ποιος ο χειρότερος.

Δείτε τι προέκυψε από την έρευνα.

-Ο Κώστας Καραμανλής (34%) ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2004 έως το 2009 κρίνεται ως ο καλύτερος πρωθυπουργός της χώρας.

Τελευταίος εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς (19%) ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιανουάριο του 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας (θητεία 2015 – 2019) είναι ο δεύτερος καλύτερος (27%) και ο Γιώργος Παπανδρέου (θητεία 2009 – 2011) τρίτος με 20%.

-Στην ερώτηση «Ποιος ήταν ο χειρότερος πρωθυπουργός στη χώρα», ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει πρώτος με 40%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 23%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 19% και τελευταίος είναι ο Κώστας Καραμανλής με 18%.

-Όσον αφορά τους «τσάρους» της οικονομίας, ο Γιάννης Στουρνάρας (2012-2014) με 22% είναι ο «καλύτερος Υπουργός Οικονομικών» και πολύ κοντά είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας (2019-2013) με 21%. Τελευταίος εμφανίζεται ο Γκίκας Χαρδούβελης (7%), ο οποίος διετέλεσε Υπουργός της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.

Ως τρίτος καλύτερος παρουσιάζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος (θητεία  2011 – 2012) με 17%, τέταρτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος διετέλεσε Υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα (17%) και πέμπτος ο Γιάνης Βαρουφάκης (16%), αντιστοίχως της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.

-Στην ερώτηση «Ποιος ήταν ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών», πρώτος και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης (54%), και ακολουθούν οι: Ευάγγελος Βενιζέλος (16%), Γιάννης Στουρνάρας (11%), Χρήστος Σταϊκούρας (9%), Ευκλείδης Τσακαλώτος (8%) και Γκίκας Χαρδούβελης (2%).

-Όσον αφορά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, «καλύτερος Υπουργός Εξωτερικών» με αρκετή διαφορά από τον δεύτερο, είναι σύμφωνα με την έρευνα, ο Νίκος Δένδιας με 59% την περίοδο 2019 – 2023. Δεύτερος εμφανίζεται ο Νίκος Κοτζιάς (19%) την περίοδο 2015 – 2018 και τρίτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος (13%) ο οποίος διετέλεσε Υπουργός της κυβέρνησης Αντ. Σαμαρά.

Ακολουθούν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (τον οποίο διαδέχτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος) με 7% (θητεία 2012 – 2013), και τελευταίος είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος με 2%, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός (Φεβρουάριος 2019 – Ιούλιος 2019) της κυβέρνησης Τσίπρα.

–«Χειρότερος Υπουργός Εξωτερικών» ψηφίστηκε ο Νίκος Κοτζιάς με 40% και ακολουθούν οι: Γιώργος Κατρούγκαλος (27%), Δημήτρης Αβραμόπουλος (18%), Ευάγγελος Βενιζέλος (11%) και Νίκος Δένδιας (4%).

-Όσον αφορά τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ένας στους δύο λέει ότι καλύτερος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Νίκος Δένδιας (2014-2015). Δεύτερος με αρκετή απόσταση είναι ο Ευάγγελος Αποστολάκης (15%) επί πρωθυπουργίας Αλ. Τσίπρα το 2019. Τελευταίος εμφανίζεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (4%) την περίοδο 2013 – 2014, επί Σαμαρά.

Στην τρίτη θέση είναι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος (11%) με θητεία από το 2013 έως το 2014, τέταρτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος (10%) που διετέλεσε Υπουργός από το 2009 έως το 2011 επί Γ. Παπανδρέου και στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος με 10% την περίοδο 2015 – 2019.

-Σχεδόν ένας στους δύο λέει ότι ο Πάνος Καμμένος είναι ο χειρότερος Υπουργός Άμυνας. Ακολουθούν οι: Ευάγγελος Βενιζέλος και Ευάγγελος Αποστολάκης με 14%, Δημήτρης Αβραμόπουλος με 13%, Πάνος Παναγιωτόπουλος με 7% και ο Νίκος Δένδιας με 3%.

-Χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός του πλανήτη, καθώς η απόφαση να εκλεγεί η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ή ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρει συνέπειες που εκτείνονται πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ επηρεάζοντας τις συμμαχίες, την κλιματική αλλαγή, την παγκόσμια οικονομία και το εμπόριο.

Καθώς Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ δίνουν μάχη για τις 538 ψήφους του Σώματος των Εκλεκτόρων, οι συμμετέχοντες της έρευνας της Interview που λένε πως θα ψήφιζαν την υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος Καμάλα Χάρις είναι περισσότεροι (50%) σε σχέση με αυτούς (30%) που θα ψήφιζαν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, Ντόναλντ Τραμπ.

Η ταυτότητα της έρευνας:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Aλέξης Τσίπραςάμυναςδημοσκόπηση InterviewΚαραμανλής Κώσταςυπουργός Οικονομίας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Σεισμός στη Χαλκιδική: Από άγνωστο υποθαλάσσιο ρήγμα τα 5,2 Ρίχτερ
Επόμενο άρθρο “Πράσινο” φως για επιπλέον 159 λεωφορεία στον ΟΑΣΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
8 ώρες ago
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
8 ώρες ago
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
9 ώρες ago
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
9 ώρες ago
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
10 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Είχα δεσμευτεί ότι θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?