Τρίτη, 17 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του
«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» λέει το Ισραήλ – Σε υπόγειο καταφύγιο κρύβεται ο Χαμενεΐ
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 30,3%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ – Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση και κατρακύλα με 6,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ
Πιερρακάκης: Δεν ακυρώνεται η λογική της ΔΕΘ από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Στόχος η μείωση βαρών από τη μεσαία τάξη
«Αν έπεφτε 15 μέτρα πιο δίπλα, θα είχαμε μεγάλη έκρηξη»: Τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη
Ημαθία: Ένας 21χρονος νεκρός και έξι τραυματίες μετά από τροχαίο στην Εγνατία Οδό- Μηχανή εκσφενδονίστηκε στο αντίθετο ρεύμα
Σκέρτσος: Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει
Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων
Ισραήλ και Ιράν κλιμακώνουν τις επιθέσεις καθώς η φονική σύγκρουση εισέρχεται στην τέταρτη ημέρα
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: To 56% θέλει πρόωρες εκλογές-Στο 26,4% η Νέα Δημοκρατία

3 μήνες ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Πτώση για τη ΝΔ με αρνητική αξιολόγηση για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis. Πτώση και για το ΠαΣοΚ που χάνει τη δεύτερη θέση από την Πλεύσης Ελευθερίας.

Χαμηλές πτήσεις καταγράφει τόσο η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (20/3) στο δελτίο ειδήσεων του MEGA. Μάλιστα, πρόκειται για τις χειρότερες επιδόσεις του τελευταίου πενταμήνου, σε σχέση πάντα με τις μετρήσεις της ίδιας εταιρείας. Οι πολίτες δεν φαίνεται να πείθονται ούτε από τον ανασχηματισμό που μεσολάβησε, ούτε από την αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο αξιολογώντας αρνητικά και το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τασούλα, ενώ το 56% ζητά προσφυγή στις κάλπες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Πτωτική πορεία καταγράφει και το ΠαΣοΚ του Νίκου Ανδρουλάκη με τις αρνητικές γνώμες για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρουσιάζουν από τον περασμένο Δεκέμβριο αύξηση σχεδόν 20 ποσοστιαίων μονάδων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ΠαΣοΚ να υποχωρήσει στην πρόθεση ψήφου στην τρίτη θέση, πίσω από την Πλεύση Ελευθερίας που αυξάνει την δυναμική της. Η επικεφαλής της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι άλλωστε και η μόνη εκ των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης που στο ερώτημα «ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό» καταγράφει διψήφιο ποσοστό (12%) -με τον «Κανένα» να είναι σταθερά πρώτος (35%)- με την δημοτικότητά της να φτάνει στο 50%.

Δείτε αναλυτικά:

Σταθερή πορεία φθοράς για Μητσοτάκη και Κυβέρνηση

Από τον Δεκέμβριο και έπειτα τα ποσοστά ικανοποίησης από την κυβέρνηση βρίσκονται σε μόνιμη πτώση. Οι αρνητικές γνώμες από το 59% έφτασαν στο 73% στη νέα δημοσκόπηση, ένα ποσοστό αυξημένο κατά πέντε μονάδες σε σχέση με πριν από ένα μήνα.

Την ίδια ώρα οι αρνητικές γνώμες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυξήθηκαν κατά έξι μονάδες μέσα σε ένα μήνα. Από το 67% που ήταν τον Φεβρουάριο έφτασε στο 73% τώρα.

Μετεξεταστέο και το ΠαΣοΚ

Μεγάλο κομμάτι της δυναμικής που είχε μετά της εσωκομματικές εκλογές έχει χάσει το ΠαΣοΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε πέντε μήνες οι αρνητικές γνώμες εκτοξεύτηκαν από το 58% στο 78%. Ειδικά από το διάστημα ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Μάρτιο το ποσοστό αρνητικών γνωμών αυξήθηκε κατά 11 μονάδες.

Ανάλογα είναι και τα ποσοστά του Νίκου Ανδρουλάκη. Οι αρνητικές γνώμες για την παρουσία του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνουν στο 75% την ώρα που τον περασμένο Νοέμβριο το αντίστοιχο νούμερο ήταν στο 57%.

Δεν απέδωσε ο ανασχηματισμός

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης σχετικά με τον ανασχηματισμό. Παρ’ ότι έχουν περάσει μόλις επτά ημέρες οι πολίτες βλέπουν αρνητικά τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά 48% και μόλις το 12% εξέφρασε θετική γνώμη.

Πτώση και για Τασούλα

Σημαντική πτώση παρουσιάζει και η δημοφιλία του Κωνσταντίνου Τασούλα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βλέπει τις αρνητικές για εκείνον γνώμες να αυξάνονται κατά 19 μονάδες μέσα σε δύο μήνες. Τον Ιανουάριο οι αρνητικές γνώμες ήταν στο 44% και τώρα έφτασε στο 63%.

Δημοφιλέστερη η Κωνσταντοπούλου, καταλληλότερος ο «κανένας»

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο «κανένας» παραμένει στην κορυφή συγκεντρώνοντας το 35% των προτιμήσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι πρώτος από τους υπόλοιπους όμως το ποσοστό του παρουσιάζει φθορά πέφτοντας έξι μονάδες από τον Δεκέμβριο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να είναι πίσω του με 12%.

Στην δεύτερη θέση η Πλεύση Ελευθερίας

Τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση η Πλεύση Ελευθερίας σκαρφαλώνει στην δεύτερη θέση, κεφαλαιοποιώντας την στάση που έχει κρατήσει στην υπόθεση των Τεμπών με την ΝΔ να είναι μεν σταθερά πρώτη αλλά πολύ μακριά από τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Η πλειοψηφία θέλει πρόωρες εκλογές

Το τελευταίο εύρημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί η επιθυμία των πολιτών για πρόωρες εκλογές. Η πλειοψηφία (56%) θέλει να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, ενώ το 42% επιθυμεί η Κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία της.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderΔημοσκόπησηΝέα ΔημοκρατίαΠλεύση Ελευθερίας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ελλάδα-Σκωτία: Με βασικούς Μάνταλο και Ιωαννίδη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κόντρα στους Σκωτσέζους
Επόμενο άρθρο Μάτι: Τέλη Απριλίου ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη
15 ώρες ago
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του
15 ώρες ago
«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» λέει το Ισραήλ – Σε υπόγειο καταφύγιο κρύβεται ο Χαμενεΐ
16 ώρες ago
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 30,3%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ – Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση και κατρακύλα με 6,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ
16 ώρες ago
Πιερρακάκης: Δεν ακυρώνεται η λογική της ΔΕΘ από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Στόχος η μείωση βαρών από τη μεσαία τάξη
16 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραήλ και Ιράν κλιμακώνουν τις επιθέσεις καθώς η φονική σύγκρουση εισέρχεται στην τέταρτη ημέρα

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δύσκολο έργο του Κώστα Σκρέκα, σήμερα η εκλογή νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας 

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?