Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν αναβολή φέρνοντας ως δικαιολογία την απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων περί πλημμελημάτων, με πρόσχημα ότι η υπόθεση δεν παραγράφεται.
Οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν και οι δικηγόροι των συγγενών αρνούνται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναβολής και απαιτούν να προχωρήσει η διαδικασία.
Στο μεταξύ, «καταπέλτης» η εισαγγελέας κατά των δύο κατηγορούμενων που δεν εμφανίστηκαν παρότι είχαν διαταχθεί από το δικαστήριο για αυτοπρόσωπη παρουσία!
Ο συνήγορος της εταιρείας Interstar, Βασίλης Καπερνάρος αμφισβήτησε την απόφαση του δικαστηρίου για αυτοπρόσωπη εμφάνιση του πελάτη του ο οποίος είναι απών, ζήτησε αναβολή της δίκης, και επιτέθηκε στην συνήγορο συγγενών θυμάτων Ζωή Κωνσταντοπουλου που δεν έχει φτάσει ακόμα στην αίθουσα παρότι η δίκη ήταν να ξεκινήσει στις 10 το πρωί.
Οι κατηγορούμενοι
Στο εδώλιο κάθονται ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ (2023–2025) και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Interstar Security. Κατηγορούνται ότι δεν προσκόμισαν στο εφέτη ανακριτή βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αναχώρησε η εμπορευματική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, καθώς και την επανεγγραφή νέων δεδομένων στους ψηφιακούς σκληρούς δίσκους τους πρώτους μήνες μετά το δυστύχημα.
Η διαδικασία είχε διακοπεί στις 15 Οκτωβρίου, καθώς απουσίαζαν δικηγόροι των κατηγορουμένων. Το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα αναβολής που υπέβαλαν οι παρόντες συνήγοροι, αποφασίζοντας να συνεχίσει κανονικά τη δίκη σε νέα ημερομηνία
