Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Δένδιας: Η Ελλάδα δημιουργεί εξελιγμένο “anti-drone” θόλο τεσσάρων επιπέδων – Νέα αμυντικά έργα και συνεργασίες

11 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σε συζήτηση στο OT Forum κατά την 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού συστήματος “anti-drone” θόλου τεσσάρων επιπέδων, που θα ενισχύσει σημαντικά την άμυνα της χώρας. Από τα τέσσερα επίπεδα, μόνο το ένα αποτελείται από αγορασμένα μηχανήματα, ενώ τα υπόλοιπα αναπτύσσονται σε συνεργασία με τον ΕΛΚΑΚ και την ΕΑΒ, καθιστώντας το ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα παγκοσμίως.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Δένδιας τόνισε την ανάγκη επανεξέτασης των αμυντικών δαπανών στην Ε.Ε. και επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας με συμμάχους όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σε συζήτηση στο OT Forum κατά την 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ανακοίνωσε σημαντικές πρωτοβουλίες και εξελίξεις για την αμυντική ικανότητα της χώρας, με έμφαση στο νέο σύστημα “anti-drone” και τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμάχους όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Το σύστημα “anti-drone” τεσσάρων επιπέδων

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού “anti-drone” θόλου τεσσάρων επιπέδων, το οποίο θα ενισχύσει την αμυντική θωράκιση της χώρας απέναντι σε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Από τα τέσσερα επίπεδα, μόνο το ένα αποτελείται από μηχανήματα που έχουν αγοραστεί, ενώ τα άλλα τρία αναπτύσσονται μέσω συνεργασίας του ΕΛΚΑΚ με την ΕΑΒ, με στόχο τη δημιουργία ενός από τα πιο εξελιγμένα συστήματα παγκοσμίως.

Θέση της Ελλάδας για τις αμυντικές δαπάνες

Ο κ. Δένδιας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στις αμυντικές δαπάνες, τονίζοντας ότι είναι αντιφατικό να ζητά αύξηση αυτών των δαπανών και ταυτόχρονα να τις υπολογίζει στο έλλειμμα και στο χρέος. Η Ελλάδα θεωρεί ότι οι δαπάνες για την άμυνα δεν πρέπει να επιβαρύνουν τα δημοσιονομικά στοιχεία με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν άλλες δαπάνες.

Ζητήματα συμμαχίας και αμυντικής συνεργασίας

Ο υπουργός επεσήμανε τη σημασία της σταθερής συνεργασίας με συμμάχους όπως η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ζητώντας από τη Γερμανία να εκφράσει σαφή θέση υπέρ του ότι τα όπλα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εναντίον συμμάχων του ΝΑΤΟ. Η δήλωση αυτή υπογραμμίζει την ελληνική επιθυμία για ενότητα και σεβασμό των αρχών της συμμαχίας.

Επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία

Η Ελλάδα επενδύει 166 εκατομμύρια ευρώ σε ερευνητικά προγράμματα με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον τομέα της άμυνας. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Διεύθυνσης Καινοτομίας των Ενόπλων Δυνάμεων με το ΕΛΚΑΚ, και ο κ. Δένδιας εκφράζει την πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν σημαντικές μεταβολές στον τομέα αυτό.

Οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια αποδεικνύουν την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επενδύσει στην ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας, ενώ παράλληλα επιδιώκει τη στήριξη και τη συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους της.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Δένδια στο OT Forum στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλύει τον σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός τεχνολογικά εξελιγμένου “anti-drone” θόλου τεσσάρων επιπέδων, καθώς και την πρόοδο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Στη συνέντευξη, ο Δένδιας συζήτησε και θέματα όπως οι αμυντικές δαπάνες, η συνεργασία με την Ε.Ε., αλλά και οι μισθολογικές βελτιώσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ:

🔹Η Ελλάδα φτιάχνει έναν “anti-drone” θόλο τεσσάρων επιπέδων. Από τα τέσσερα επίπεδα, μόνο ένα επίπεδο αποτελείται από μηχανήματα που έχουμε αγοράσει και κάποια στιγμή στο βάθος χρόνου θα έχουμε κι εκεί παραγωγή. Τα άλλα τρία επίπεδα δημιουργούνται από τη συνεργασία του ΕΛΚΑΚ με… pic.twitter.com/PYlLz3JDtH

— Nikos Dendias (@NikosDendias) September 8, 2024

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:anti-droneΔΕΘ2024ΔενδιαςΕΑΒΕΛΚΑΚ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Η κρίσιμη στιγμή για τον Κασσελάκη – Η πρόταση μομφής που μπορεί να αλλάξει τα πάντα
Επόμενο άρθρο Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
45 λεπτά ago
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
48 λεπτά ago
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
2 ώρες ago
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
2 ώρες ago
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες της Θεσσαλονίκης

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Η γυναίκα που συνελήφθη είναι η μητέρα του νεκρού κοριτσιού στο Παλαιό Φάληρο – «Το παιδί χτύπησε στο κεφάλι στο μπάνιο»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?