Τετάρτη, 19 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 12 εκατ. ευρώ, στο στόχαστρο 30 γιατροί και 62 φαρμακεία
Καταστήματα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το ωράριο των Χριστουγέννων
Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως 21 Νοεμβρίου 
Θεσσαλονίκη: Στήνεται το Χωριό των Χριστουγέννων στην Αριστοτέλους
Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 30 Νοεμβρίου
Δήμος Παύλου Μελά: Fake news οι φήμες για τη δημιουργία τζαμιού στο ΑΓΝΟ
Πολύγυρος: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής για το αιολικό πάρκο αλλά ζητάει αλλαγή στη ΜΠΕ
Από 1η Δεκεμβρίου υποχρεωτική η αποδοχή πληρωμών μέσω IRIS για συναλλαγές με ιδιώτες
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Χρειαζόμαστε αποτελεσματικές πολιτικές για την επιστροφή παράνομων μεταναστών

8 μήνες ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Για τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Μετανάστευσης, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι θα δοθεί έμφαση σε δύο βασικούς άξονες. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Ο πρώτος αφορά στην αυστηροποίηση των πολιτικών για την παράνομη μετανάστευση και την αποτελεσματική οργάνωση των επαναπροωθήσεων. Ο δεύτερος αφορά στη ρύθμιση της νόμιμης μετανάστευσης, ώστε να γίνει πιο λειτουργική, πιο αυστηρή και πιο ελεγχόμενη». Παράλληλα, τόνισε ότι οι πολιτικές ασύλου συνιστούν ξεχωριστή πτυχή της μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία θα ενισχυθεί μέσω διεθνούς διαλόγου».

«Το μεταναστευτικό αποτελεί πανευρωπαϊκή πρόκληση που απαιτεί διεθνή συντονισμό. Είναι ένα ζήτημα που υπερβαίνει τις δυνατότητες ενός εθνικού κράτους να το διαχειριστεί αυτόνομα», δήλωσε ο κ. Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε «υπερήφανος» που συμμετέχει σε μια κυβέρνηση «στην οποία ο Πρωθυπουργός έχει δώσει πολύ μεγάλες μάχες για να αλλάξει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ατζέντα στο ζήτημα αυτό». Αναφέρθηκε στην αλλαγή πολιτικής για τη φύλαξη των συνόρων, λέγοντας: «Αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει ένα ζήτημα ασφάλειας και πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων. Μεγάλη αλλαγή, όπου πρωταγωνίστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Για την παράνομη μετανάστευση:

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να ακουμπήσω είναι η παράνομη μετανάστευση, προφανώς σε μια κατεύθυνση αυστηροποίησης», ανέφερε ο Υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για βασική προτεραιότητα της πολιτικής του».

Ο κ. Βορίδης τόνισε τη σημασία της οργάνωσης των επιστροφών: «Οι λεγόμενες οικειοθελείς επιστροφές είναι λίγες και η σχέση εισροών-εκροών είναι κακή. Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο είναι παράνομοι μετανάστες, είναι λαθρομετανάστες και πρέπει να επαναπροωθηθούν». Σημείωσε, ωστόσο, τις δυσκολίες που προκύπτουν κατά τη διαδικασία των επαναπροωθήσεων: «Η επαναπροώθηση δεν έρχεται οικειοθελώς. Πας στη χώρα του, σου λέει “δεν τον δέχομαι πίσω”. Εδώ χρειαζόμαστε αποτελεσματικές πολιτικές κι εγώ θα παρουσιάσω ορισμένες για το πώς θα θελήσουν και οι ίδιοι να φύγουν».

Για τη στάση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό:

Ο κ. Βορίδης δήλωσε «υπερήφανος» που συμμετέχει σε μια κυβέρνηση «στην οποία ο Πρωθυπουργός έχει δώσει πολύ μεγάλες μάχες για να αλλάξει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ατζέντα στο ζήτημα αυτό». Αναφέρθηκε στην αλλαγή πολιτικής για τη φύλαξη των συνόρων, λέγοντας: «Αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει ένα ζήτημα ασφάλειας και πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων. Μεγάλη αλλαγή, όπου πρωταγωνίστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Για τη νόμιμη μετανάστευση:

«Το δεύτερο θέμα είναι η νόμιμη μετανάστευση, η οποία πρέπει να είναι πιο λειτουργική, πιο αυστηρή και πιο ελεγχόμενη», ανέφερε ο Υπουργός. Αναφέρθηκε επίσης στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, σημειώνοντας: «Υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία της παραγωγής μεγάλες ανάγκες για εργατικά χέρια. Εμείς θα αποφασίζουμε ποιοι έρχονται, πώς έρχονται, πού πάνε να δουλέψουν, για ποιο χρονικό διάστημα θα μείνουν». Παράλληλα, έθεσε ως προϋπόθεση τον σεβασμό προς την ελληνική κοινωνία και τον τρόπο ζωής: «Όλοι αυτοί θα πρέπει να ξέρουν ότι θα σέβονται τον ελληνικό τρόπο ζωής, τις παραδόσεις μας, τα έθιμά μας».

Για τις συνθήκες απασχόλησης των μεταναστών:

Ο Υπουργός τόνισε ότι η απασχόληση των μεταναστών πρέπει να ρυθμίζεται αυστηρά: «Είναι ένας παραβατικός χώρος, με πάρα πολλές συμπεριφορές που είναι έκνομες και δεν τηρείται ούτε η ασφαλιστική, ούτε η φορολογική, ούτε η εργατική νομοθεσία». Υπογράμμισε ότι το πλαίσιο απασχόλησης πρέπει να είναι σαφές: «Όταν αποφασίζουμε να τους απασχολήσουμε, πρέπει να τους απασχολούμε όπως όλο τον κόσμο. Πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο το οποίο δεν είναι για να μένεις. Έρχεσαι, δουλεύεις και επιστρέφεις».

Για τον διεθνή συντονισμό:

Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι θα επιμείνει ιδιαίτερα στη διεθνή διάσταση του ζητήματος: «Θα επιμείνω πάρα πολύ στη διεθνή συζήτηση. Ανοίγει μία ευρύτερη συζήτηση, ειδικά στην εποχή των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τη διοίκηση Τραμπ, που έχει ορισμένες αντιλήψεις και φέρεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Η Ευρώπη, για να φανεί αν έχει την υπόσταση που θέλουμε να έχει, πρέπει κι αυτή να βάλει τη διαπραγματευτική και την οικονομική της δύναμη στο τραπέζι της μετανάστευσης».

Για τον συντονισμό μεταξύ των υπουργείων:

Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία του διυπουργικού συντονισμού στο μεταναστευτικό: «Θέλει πολύ καλό συντονισμό», ανέφερε, εξηγώντας ότι η τοποθέτησή του στο Υπουργείο έγινε εν μέρει λόγω της εμπειρίας του στον κυβερνητικό συντονισμό: «Ενδεχομένως ένας από τους λόγους που σκέφτηκε ο Πρωθυπουργός να με τοποθετήσει είναι λόγω του ότι έχω την εμπειρία του συντονισμού από την Προεδρία. Είναι ένα κομμάτι διυπουργικού συντονισμού».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημοφιλήΜάκης ΒορίδηςΥπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΕΠΟ: Ο Μάκης Γκαγκάτσης ανακοίνωσε τη συμφωνία για την Παιανία-«Ιστορική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο»
Επόμενο άρθρο Ζωγράφου: Φοιτητής Erasmus εντοπίστηκε κρεμασμένος σε δέντρο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 12 εκατ. ευρώ, στο στόχαστρο 30 γιατροί και 62 φαρμακεία
28 λεπτά ago
Καταστήματα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το ωράριο των Χριστουγέννων
3 ώρες ago
Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
8 ώρες ago
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
10 ώρες ago
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως 21 Νοεμβρίου 
11 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σπύρος Βούγιας “κλειδώνει” το άγαλμα της Θεσσαλονίκης – Η πρόταση Καλόγηρου που υιοθετεί «αγκαλιάζει» και προχωρά η διοίκηση

Αλεξία Χαρακίδα
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από 9.000 διαδηλωτές στην πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πάνω από €2 δισ. τους επόμενους μήνες για τη στήριξη του εισοδήματος

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: Θέλω να δοθούν στη δημοσιότητα τα αρχεία Έπσταϊν, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?