Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βασιλειάδης: «Να επανασχεδιάσουμε τους βασικούς κανόνες που οδηγούν σε διαφωνίες στο ελληνικό μπάσκετ»

6 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ο στόχος για επανασχεδίαση των βασικών κανόνων που οδηγούν σε διαφωνίες στο ελληνικό μπάσκετ επετεύχθη στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, όπως δήλωσε ο ίδιος με την ολοκλήρωσή της στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξήγησε πως υπήρξε ομοθυμία και πρόθεση να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.
Αναλυτικά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε: «Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου μήνα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αποφάσισα να γίνει μία σύσκεψη με τους επικεφαλής των ομάδων και των φορέων για να συζητήσουμε επί της ουσίας για να βρεθεί μία λύση. Ο πρώτος στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι την Κυριακή δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τον οποιονδήποτε. Αυτό επετεύχθη. Ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ. Το δεύτερο θέμα που ήθελα να θέσω ήταν να ξεκινήσει μία διαδικασία συζήτησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο και δεν θα λείψουν οι εντάσεις και οι διαφωνίες. Να υπάρξει κοινή συνισταμένη για τους κανόνες και τις διαφωνίες. Να επανασχεδιάσουμε τους βασικούς κανόνες που οδηγούν σε διαφωνίες στο ελληνικό μπάσκετ. Νομίζω ότι και αυτό επετεύχθη. Συνεχίζουμε από Δευτέρα με θεματοφύλακα τη Γ.Γ.Α. να βρούμε μία λύση. Ο αγώνας δεν αναβάλλεται, αλλά δεν θα γίνει. Από εκεί και μετά, ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες δεσμεύτηκαν να φέρουν προτάσεις και ένα πλάνο για να υλοποιηθεί. Δεν πήραμε δέσμευση από την ΕΟΚ λόγω της απουσίας του επικεφαλής της. Περιμένουμε…».
Εν συνεχεία, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης πρόσθεσε: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε κάτι άλλο αυτή την στιγμή και έτσι όπως τελείωσε η συνάντηση δεν θέλω να ασχοληθώ με τίποτα άλλο, που να ρίξει λάδι στη φωτιά και θα μας αποσπάσει από τη συζήτηση. Οτιδήποτε άλλο ρίχνει νερό στον μύλο μίας αδιέξοδης κόντρας».
Για το αν είναι αισιόδοξος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης: «Υπάρχει μία συμφωνία ότι θα καταλήξουν σε πέντε προτάσεις και μετά θα δουν το θέμα της διαιτησίας. Έχει γίνει το πρώτο βήμα, αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας. Υπάρχουν διαφωνίες. Προφανώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και από τη δική μου την πλευρά. Στη διαιτησία και στην οργάνωση της δομής δεν έχω περιθώρια παρέμβασης. Με τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να βρω λύση. Δεν έχει νόημα να αναπαράγουμε και να εμβαθύνουμε τις εντάσεις. Υπήρξε ομοθυμία ότι θα πρέπει να βρεθεί μία λύση».
Για τις καταγγελίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Δεν θέλω να σχολιάσω. Στημένο γιατί; Για ποιον λόγο; Θα ήταν στημένο αν ικανοποιούνταν τα αιτήματα κάποιου. Υπήρχαν εντάσεις που δεν πρέπει να αναπαράγουμε. Πριν τις εντάσεις υπήρξε απόφαση να βάλουμε κανόνες».
Για το αν θα είναι «παρών» σε κάποια συνάντηση: «Αν χρειαστεί η παρουσία μου σε νόμιμη βάση, θα είμαι. Σαν θεματοφύλακας πάντα».
Για την απουσία του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε: «Δεν έχει λόγο να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Αν κάτσουν να συμφωνήσουν σε πέντε κανόνες, θα έχει γίνει το βήμα».
Για το αν θα γίνει νέα σύσκεψη, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης εξήγησε: «Εάν χρειαστεί θα ξαναγίνει. Νομίζω ότι θα υπάρξει ωριμότητα παρά τις εντάσεις και θα υπάρχουν βούληση να διαφυλάξουν το άθλημα. Όλο αυτόν τον μήνα δεν υπήρξε πρωτοβουλία από τα θεσμικά όργανα να βρεθεί μία λύση».
Για το που θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν: «Ό,τι προβλέπει το Πειθαρχικό Δίκαιο του ΕΣΑΚΕ. Δεν κατεβαίνει και πάει βάσει κανονισμού. Θέματα ασφάλειας συζητήσαμε. Επικεντρωθήκαμε στην επόμενη ημέρα και στο να ξεκινήσει σε στέρεες βάσεις το επόμενο».
Γιαννακόπουλος προς Αγγελόπουλους: «Αντίο, αντίο εκεί στην Α2»
Η ένταση που προκλήθηκε στο υφυπουργείο Αθλητισμού, λίγο μετά την έναρξη της κρίσιμης σύσκεψης ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς και στον Γιώργο Βασιλειάδη, ενόψει του ντέρμπι, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, και που οδήγησε στην αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την αίθουσα, δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που συνέβη λίγο αργότερα.Ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού περίμενε έξω από το κτίριο τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, φωνάζοντας συνθήματα για υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2!Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και ο «ισχυρός άνδρας» των «πρασίνων» ήταν εξοργισμένος από την συμπεριφορά των «ερυθρόλευκων» παραγόντων, όπως ο ίδιος υποστήριζε. Με το που τους είδε να φεύγουν από το κτίριο φώναζε «αντίο, αντίο εκεί στην Α2″, ενώ τους κατηγορούσε ότι «φεύγετε με την αστυνομία», τονίζοντας ότι 200 αστυνομικοί τους είχαν υπό την προστασία τους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Βασιλειάδης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ο Διόνυσος ανοίγει την αυλαία των Αναβάσεων στις 30-31 Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Βραζιλία, Μαυροβούνιο και Νέα Ζηλανδία οι αντίπαλοι της εθνικής στο Μουντομπάσκετ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
8 ώρες ago
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
8 ώρες ago
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
9 ώρες ago
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
9 ώρες ago
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
9 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην αντεπίθεση η ΠΑΕ: «Συνεδρίαση ντροπή του ΑΣ – Βάζουν σε πλειστηριασμό την οικογένεια του ΠΑΟΚ»

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το χρυσό στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου – Το ασημένιο κέρδισε ο Γιάννης Ρίζος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Χρυσός στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ο Τεντόγλου με άλμα στα 8,07 μέτρα

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

H Ελλάδα υποδέχτηκε τα “χρυσά” κορίτσια της εθνικής πόλο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?