Τετάρτη, 19 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 12 εκατ. ευρώ, στο στόχαστρο 30 γιατροί και 62 φαρμακεία
Καταστήματα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το ωράριο των Χριστουγέννων
Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως 21 Νοεμβρίου 
Θεσσαλονίκη: Στήνεται το Χωριό των Χριστουγέννων στην Αριστοτέλους
Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 30 Νοεμβρίου
Δήμος Παύλου Μελά: Fake news οι φήμες για τη δημιουργία τζαμιού στο ΑΓΝΟ
Πολύγυρος: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής για το αιολικό πάρκο αλλά ζητάει αλλαγή στη ΜΠΕ
Από 1η Δεκεμβρίου υποχρεωτική η αποδοχή πληρωμών μέσω IRIS για συναλλαγές με ιδιώτες
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Β. Λεβέντης: Αν ο ΠτΔ εκλέγεται από το λαό μπορεί να έχουμε σύγκρουση, ανωμαλία και εκτροπή

7 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



«Αναθεώρηση Συντάγματος κάνουμε όταν υπάρχει ένα μίνιμουμ σύγκλισης. Εδώ ο διχασμός αντιλήψεων είναι δεδομένος, και ο καθένας πάει να τη φέρει στον άλλον – τουλάχιστον μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μιλούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει την πρόοδο και ο Μητσοτάκης την συντήρηση. Εγώ νομίζω ότι είναι και οι δύο συντήρηση» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και λήψης απόφασης επί των προτάσεων για αναθεώρηση των διατάξεων του Συντάγματος.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας δήλωσε: «Λένε ότι είναι κακό να γίνονται εκλογές; Γιατί είναι κακό; Γιατί φοβούμαστε τις εκλογές; Aν ο Πρόεδρος εκλεγεί από το λαό μπορεί να έχουμε σύγκρουση των δύο πόλων και να έχουμε ανωμαλία και εκτροπή»
Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «δεν μπορεί να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον λαό για να έχει εξουσία. Τι να κάνει την εξουσία; Να συγκρουστεί με τον πρωθυπουργό; Δεν υπάρχουν δύο ισχυροί πόλοι σε κανένα Σύνταγμα. Είναι βλακώδης η πρόταση. Όπου υπάρχουν Πρόεδροι δεν έχουν εξουσία οι πρωθυπουργοί».
Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας είναι επικίνδυνοι με τις προτάσεις που κάνουν».
Συνεχίζοντας τον λόγο του, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο θέμα των 151 βουλευτών που χρειάζεται μια κυβέρνηση για να υπάρχει. Όπως είπε «πριν λίγες μέρες τέθηκε θέμα ότι δεν είχε τους 151 βουλευτές ο πρωθυπουργός και είπαμε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει κυβέρνηση και σωστά ο κ. Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης».
Αναφερόμενος στην πρόταση για «ετερόθρησκο κράτος» αναρωτήθηκε: «Δεν αναγνωρίζουμε ότι η επίσημη θρησκεία είναι η ορθόδοξη; Τώρα γίναμε μοντέρνοι Αριστεροί; Αυτό είναι το ευχαριστώ προς μια θρησκεία που κάνει και λάθη – αλλά την πίστη την σεβόμεθα ως πίστη. Και δεν ήταν σωστό ο πρωθυπουργός να έχει μυστικές συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο».
Επίσης, ο κ. Λεβέντης ζήτησε να απαγορευτεί στο Σύνταγμα το «ρουσφέτι» και να χάνει ο βουλευτής την ιδιότητα του εάν προβεί σε κάτι τέτοιο. Ωστόσο αναφέρθηκε και στις μεταγραφές των βουλευτών και ζήτησε να μην γίνονται, «γιατί αυτό δείχνει παρακμή, ειδικά όταν έχουν εκλεγεί με λίστα […] Είναι ανέντιμο – και αυτοί που πάνε σε άλλο κόμμα, και αυτοί που τους δέχονται γιατί είναι κλεπταποδόχοι».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε να κατοχυρωθεί συνταγματικά η συμμετοχή εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρήσεων, να παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο εκάστοτε πρωθυπουργός εάν διογκώνει το ετήσιο έλλειμμα, και η έκδοση των ομολόγων να εγκρίνεται από τη Βουλή.
Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, τη χαρακτήρισε μεγάλο βήμα που θα ωθήσει τον τόπο για την οριστική αλλαγή σελίδας, αλλά ζήτησε να χρειάζονται τα νομοσχέδια 220 ψήφους.
Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είπε ότι η Ένωση Κεντρώων είναι υπέρ, αλλά όχι τώρα, καθώς θα πρέπει πρώτα να αναβαθμιστούν και να εξυγιανθούν τα δημόσια πανεπιστήμια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΛεβέντηςΠτΔ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Πέρασε άνετα από την Κύμη με 72-61 ο ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό
Επόμενο άρθρο Αποχώρησε στο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός! – Σταυρόπουλος: «Αηδιάσαμε… τέλος σε αυτήν την κωμωδία» (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 12 εκατ. ευρώ, στο στόχαστρο 30 γιατροί και 62 φαρμακεία
7 ώρες ago
Καταστήματα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το ωράριο των Χριστουγέννων
9 ώρες ago
Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
14 ώρες ago
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
16 ώρες ago
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως 21 Νοεμβρίου 
17 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στήνεται το Χωριό των Χριστουγέννων στην Αριστοτέλους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 30 Νοεμβρίου

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Παύλου Μελά: Fake news οι φήμες για τη δημιουργία τζαμιού στο ΑΓΝΟ

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Πολύγυρος: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής για το αιολικό πάρκο αλλά ζητάει αλλαγή στη ΜΠΕ

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?