Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απόψε οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος: Τα φώτα στο ντέρμπι «αιωνίων» (ΕΡΤ2)

7 έτη ago
Κοινοποίηση
11 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ο πολυνίκης του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός, με 18 τρόπαια, υποδέχεται τον Ολυμπιακό των 9 τίτλων, στο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη (13/2, 20:00 ΕΡΤ2), σε έναν αμφίρροπο ημιτελικό. Εχουν προηγηθεί ήδη δύο «ντέρμπι αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με νικητές τους «πράσινους» (79-70, Α1 και 93-80 στη Euroleague). Πολλά έχουν αλλάξει έκτοτε, πάντως, καθώς ο Παναθηναϊκός ανέθεσε στον Ρικ Πιτίνο την τεχνική ηγεσία (διαδέχτηκε τον Πασκουάλ) και πρόσθεσε τους Σον Κιλπάτρικ, Έιντριαν Πέιν, ενώ αποχαιρέτισε τον Στεφάν Λάσμε. Αυτή θα είναι η πρώτη «μητέρα των μαχών» για τον Αμερικανό προπονητή. Στον αντίποδα, η ομάδα του Πειραιά απέκτησε τον Αμερικανό γκαρντ Μπριαντέ Ουέμπερ, ο οποίος θα είναι στη δωδεκάδα κάνοντας το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί πέρυσι από την ΑΕΚ στον ημιτελικό, μέσα στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε φτάσει στον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα από την Ένωση, στο ίδιο γήπεδο που θα διεξαχθεί και ο τελικός του 2019 την Κυριακή (17/2, 17:00 ΕΡΤ Sports HD), το «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό Κυπέλλου, η «Σταχτοπούτα» Κύμη φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ των 3ων τίτλων, στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης» στη Χαλκίδα, στις 17:00. Κι αν η ομάδα της Εύβοιας διεκδικεί την παρθενική συμμετοχή της στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού, ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια και τον τελευταίο τίτλο του, δηλαδή από το 1999!
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Για τον 24ο τελικό και πρώτο του ΠιτίνοΟ Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει διπλάσια τρόπαια από τον αντίπαλό του στον ημιτελικό, Ολυμπιακό, δηλαδή 18, εκ των οποίων τα τελευταία 6 διαδοχικά, από το 2012 μέχρι και το 2017: (1979, 82, 83, 86, 93, 96, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017). Το 2018, η μετέπειτα Κυπελλούχος ΑΕΚ πήρε μια μεγαλειώδη πρόκριση στο ΟΑΚΑ, απέναντι στους «πράσινους», με τον Παναθηναϊκό να είναι ο τυπικά γηπεδούχος στον ημιτελικό. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν αυτά τα 18 τρόπαια μέσα από συμμετοχή σε 23 τελικούς. Ο τελευταίος για τους «πράσινους» έλαβε χώρα στο Αλεξάνδρειο, με θύμα τους τον Άρη (68-59), μέσα στο σπίτι του! Ο Ρικ Πιτίνο ευελπιστεί πως θα είναι παρών για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την πολυετή εμπειρία του στο NCAA, τον πρώτο για τον ίδιο και 24ο για τους «πράσινους» για να οδηγήσει σε έναν 19ο τίτλο στο θεσμό τον Παναθηναϊκό. Ενοχλήσεις στο αριστερό του πέλμα, τις οποίες είχε από το All Star Game της Θεσσαλονίκης, άφησαν εκτός προπόνησης τον Νικ Καλάθη τη Δευτέρα (11/2). Δεδομένη θεωρείτο πάντως η συμμετοχή του στην προπόνηση της Τρίτης (12/2). Μέρος του προγράμματος μετά από πάρα πολύ καιρό ακολούθησε τη Δευτέρα (11/2) ο Κιθ Λάνγκφορντ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα αγωνιστεί ή όχι στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ο Αμερικανός.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Να μην… τριτώσει το κακό και πρόκριση στον 19ο τελικόΟ Ολυμπιακός μετρά 9 τίτλους (1976, 1977, 1978, 1989, 1994, 1997, 2002, 2010, 2011), σε 18 τελικούς και στόχο έχει την παρουσία του σε έναν 19ο και βέβαια το… 10 το καλό! Εξάλλου, πριν προκριθούν στον τελικό πέρυσι, χρειάστηκε να περιμένουν από το 2013 για να τα καταφέρουν. Οι Πειραιώτες έχουν να… σηκώσουν το Κύπελλο Ελλάδας από το 2011, όταν επικράτησαν με 74-68 του Παναθηναϊκού, στο κλειστό του Ελληνικού. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος πήγαν στο ΣΕΦ και παρακολούθησαν την προπόνηση του Ολυμπιακού την Τρίτη (12/2), ενώ συνομίλησαν και με τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά, Ντέιβιντ Μπλατ. Εξάλλου, το μεσημέρι της Τρίτης είχαν βγάλει και ανακοίνωση για το ηχητικό απόσπασμα που διέρρευσε από συνομιλία του Γιώργου Πρίντεζη σε κλειστή ομάδα με μέλη έξι παίκτες του Ολυμπιακού σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης. Τον Αξέλ Τουπάν επέλεξε να αφήσει εκτός εγχώριων διοργανώσεων ο Ντέιβιντ Μπλατ για να κάνει χώρο στον Μπριαντέ Ουέμπερ. Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ θα κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, την Τετάρτη (13/2, 20:00) στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ. Ο Γάλλος φόργουορντ, Αξέλ Τουπάν, δεν έχει αποδόσει τα μέγιστα και καθώς ο Κώστας Παπανικολάου προπονήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (12/2), ο Μπλατ αποφάσισε να αφήσει στη δωδεκάδα τον Γιάνις Τίμα και να αποχαιρετήσει τον Τουπάν. Αυτή είναι η πρώτη αλλαγή από τις τρεις που έχει δικαίωμα να κάνει η ΚΑΕ Ολυμπιακός, στο δεύτερο γύρο και μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, πάντως αν και είδε τον Κώστα Παπανικολάου να συμμετέχει στην προπόνηση της Τρίτης (12/2), γνωρίζει πως ο φόργουορντ του Ολυμπιακού δεν θα είναι στα καλύτερά του, καθώς προπονήθηκε εμπύρετος κι ενώ συνεχίζει να λαμβάνει αντιπυρετική αγωγή.
«Η… ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΚΥΜΗ του Ισίδωρου Κουτσού»Στην πρώτη ιστορική συμμετοχή της σε ημιτελικό Κυπέλλου, η Κύμη υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης» την Τετάρτη (13/2) στις 17:00. Μάλιστα, αυτός θα είναι ο πρώτος ημιτελικός της Κύμης, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά σε οποιοδήποτε άθλημα! Το κίνητρο για τους παίκτες του κόουτς Ισίδωρου Κουτσού είναι πολύ μεγάλο, αφού η νίκη να δίνει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (17/2) στο Ηράκλειο.
Ραντεβού με την ιστορία του Ο ΠΑΟΚ 20 χρόνια μετά!Παρά το γεγονός πως γηπεδούχος είναι η Κύμη, φαβορί για πρόκριση είναι αδιαμφισβήτητα ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετρά μέχρι στιγμής επτά συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας κατακτήσει τρία τρόπαια (1984, 1995 και 1999). Μετά από 20 χρόνια, δηλαδή απέναντι στην Κύμη θα διεκδικήσει την 8η πρόκριση σε τελικό Κυπέλλου για να ελπίζει στην κατάκτηση ενός 4ου τροπαίου. Στο Αλεξάνδρειο το 1982 καταγράφηκε η πρώτη ιστορική συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε τελικό, αλλά ηττήθηκε με 65-63 από τον Παναθηναϊκό. Δύο χρόνια αργότερα, το 1984 επέστρεψε στον καταληκτικό αγώνα, νίκησε τον συμπολίτη Άρη, με 74-70, μέσα στο Αλεξάνδρειο και αναδείχτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας. Το 1989, όμως, όταν έφτασε για 3η φορά στην ιστορία του στον τελικό, Κυπελλούχος θα στεφόταν ο Άρης (91-86), στο Αλεξάνδρειο. Ένα χρόνο αργότερα, στο ΣΕΦ, το 1990, νικητής του τελικού με τον ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ξανά ο Άρης (72-62), ενώ το 1991, στο ΣΕΦ, ο Πανιώνιος αναδείχτηκε Κυπελλούχος, σε έναν συγκλονιστικό τελικό (73-70) απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Από το 1991, ο ΠΑΟΚ έφτασε δύο φορές στον τελικό μέχρι σήμερα. Και τις δύο ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τελευταίο παιχνίδι του θεσμού: Συγκεκριμένα, το 1995 πήρε… γλυκιά εκδίκηση από τον Πανιώνιο, 72-53, στη Λαμία, ενώ το 1999, στον τελικό των «Δικεφάλων» νίκησε την ΑΕΚ στο Φάληρο, με 71-54. Η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (12/2) από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα με αεροπλάνο και από την πρωτεύουσα μετέβη οδικώς στη Χαλκίδα, για το… ραντεβού με την ιστορία του! Δεν έχει βρει ποτέ αντίπαλό του δηλαδή τον Ολυμπιακό σε τελικό Κυπέλλου, ενώ μία μόνο φορά, την πρώτη, αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο γνώρισε την ήττα.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣΤη «μητέρα των μαχών» στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, την Τετάρτη (13/2, 20:00 ΕΡΤ2) θα διευθύνουν οι Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου. Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, Κύμη-ΠΑΟΚ, την Τετάρτη (13/2, 17:00 ΕΡΤ2) θα «σφυρίξουν» οι Κορομηλάς, Πουρσανίδης και Τζαφλέρης.
Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών 2018-19 έχει ως εξής:ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2018-19
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (13/2)
Τετάρτη, 13/2ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)Τ. Καμπούρης 17:00 Κύμη-ΠΑΟΚ Κορομηλάς-Πουρσανίδης Γ. –Τζαφλέρης (Κάλφα)ΟΑΚΑ 20:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Αναστόπουλος Π.-Μάνος-Παναγιώτου (Ντάβαρης-Βιδάλης)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Αγκαλιά με τη πρόκριση η Παρί, πήρε προβάδισμα η Ρόμα
Επόμενο άρθρο Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Συρία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
3 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
4 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
5 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
6 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Κατέρρευσε μετά την ισοφάριση της Θέλτα και έφυγε άπραγος από το Μπαλαΐδος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης: Χωρίς εισιτήρια ο αγώνας με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη – Μόνο με διαρκείας η είσοδος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χρυσός ο Στέφανος Ντούσκος στο παγκόσμιο κωπηλασίας της Σαγκάης!

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?