Τρίτη, 1 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις 2025
Ζαχαράκη: Μέχρι τις 17 Ιουλίου συμπληρώνουμε το μηχανογραφικό και τέλη Ιουλίου θα ξέρουμε τις βάσεις
Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει η δίκη με 117 κατηγορούμενους για 553 κλοπές
Ο Τραμπ εγκαινιάζει το κέντρο κράτησης μεταναστών Αλκατράζ με αλιγάτορες
Τροχαίο με 7 τραυματίες στην Εγνατία Οδό
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Ιουλίου
Ο Ντόναλντ Τραμ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
Τάκης Θεοδωρικάκος: Με πράξεις συμβάλλουμε στον παραγωγικό μετασχηματισμό 
Επίδομα αδείας: Πότε θα το πάρουν οι εργαζόμενοι
Γυρίζει σελίδα το Μαξίμου στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ – Από κόσκινο όλες οι επιδοτήσεις
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τον Ιανουάριο οι αιτήσεις για τα προγράμματα «Εξοικονομώ 2025» και «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

6 μήνες ago
Κοινοποίηση
3 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Ξεκινούν από το νέο έτος οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025», στο πλαίσιο του οποίου θα διατεθούν συνολικά 434 εκατ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών σε όλη τη χώρα. Μέσα στον Ιανουάριο ενεργοποιείται και το πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα».

Στόχος του Εξοικονομώ είναι να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα κτίρια στην Ελλάδα και τουλάχιστον να ανέβουν τρεις κατηγορίες με στόχο να εξοικονομηθεί πρωτογενής ενέργεια για κάθε κτίριο τουλάχιστον 30%. Ανάλογα λοιπόν με την κατηγορία στην οποία εμπίπτει ο δικαιούχος ή έκπτωση μπορεί να ξεκινάει από 50% και σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει και το 100%.

Διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά πρώτες κατοικίες ενώ η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει από τις 8 Ιανουαρίου και θα είναι ανοιχτή πλατφόρμα μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Σε σχέση με τα εισοδηματικά κριτήρια για ατομικό εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ το ποσοστό επιχορήγησης φθάνει το 95%, για ατομικό εισόδημα άνω των 5.000 ευρώ και οικογενειακό άνω των 10.000 ευρώ η ενίσχυση είναι 50%. Για οικογένειες με μέλος ΑΜΕΑ ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων φθάνει το 80%. Για οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, το 65% και για τους πληγέντες της Θεσσαλίας, τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου και της Σάμου ξεκινά από 80 και φτάνει το 100% ανάλογα πάλι με τα εισοδηματικά κριτήρια μπορούμε να δούμε τώρα και ποιες εργασίες αφορά.

Αφορά αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση – αναβάθμιση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης – ψύξης (αντλίες θερμότητας), συστήματα ζεστού νερού χρήσης με ΑΠΕ, εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης (smarthome) και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Τώρα όσον αφορά στο πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», ένα πρόγραμμα με προϋπολογισμό 223 εκατομμυρίων ευρώ, η επιδότηση αφορά αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας 50 με 60 %.
Η επιδότηση -ανάλογα με το εισόδημα- για την αντλία θερμότητας φτάνει το 50%. Αφορά και κύρια και δευτερεύουσα κατοικία. Και εδώ οι αιτήσεις ξεκινούν 8 Ιανουαρίου και σταματούν στις 31 Μαρτίου και οι αγορές με τις επιταγές του προγράμματος πρέπει να γίνονται από τους ωφελούμενους μέχρι και 60 ημέρες από την έκδοση των επιταγών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ρόδος: Ναυάγιο με 8 νεκρούς και 18 διασωθέντες μετανάστες
Επόμενο άρθρο Κώστας Χαρδαβέλλας: Το τελευταίο αντίο λένε συγγενείς και φίλοι στον αγαπημένο δημοσιογράφο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις 2025
2 λεπτά ago
Ζαχαράκη: Μέχρι τις 17 Ιουλίου συμπληρώνουμε το μηχανογραφικό και τέλη Ιουλίου θα ξέρουμε τις βάσεις
16 λεπτά ago
Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει η δίκη με 117 κατηγορούμενους για 553 κλοπές
55 λεπτά ago
Ο Τραμπ εγκαινιάζει το κέντρο κράτησης μεταναστών Αλκατράζ με αλιγάτορες
1 ώρα ago
Τροχαίο με 7 τραυματίες στην Εγνατία Οδό
1 ώρα ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα αδείας: Πότε θα το πάρουν οι εργαζόμενοι

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ από σήμερα το ψηφιακό πελατολόγιο στα συνεργεία – Αντιδρούν οι επαγγελματίες, κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέσμη νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων 8 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Ενίσχυση της δυναμικής της Καρπάθου στην ιταλική αγορά

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?