Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους
Μητσοτάκης: Είχα δεσμευτεί ότι θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου
Ζαχαράκη: Η εκπαίδευση αποτελεί εθνικό «νόμισμα» της κυβέρνησης
Ξέσπασμα Πατούλη για τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας με τη σύζυγό του: Δεν είναι «πλάκα» όταν πληγώνεις, είναι λεκτική βία.
Μαρινάκης: Οι πρακτικές της πρ. της Πλεύσης Ελευθερίας είναι γνωστές και αποτελούν «άλλη μια μέρα στη δουλειά»
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ωφελούμενων του προγράμματος απασχόλησης 100 ανέργων κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών Αττικής
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλληλοσπαραγμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραδίδει την έδρα η Λινού, «δικαίωση» για Πολάκη, εκλογές ζητά η Γεροβασίλη

11 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Δεν έχουν τέλος οι κλυδωνισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, με την κοινοβουλευτική του ομάδα να αριθμεί πλέον 34 βουλευτές, μετά τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού. Ο Στέφανος Κασσελάκης της ζήτησε να παραδώσει την έδρα της μετά τις καταγγελίες για τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis, του οποίου είναι επικεφαλής, κάτι που εκείνη δεν έκανε, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε «πολακικό κόμμα».

Η διαγραφή της Αθηνάς Λινού ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια κατευνασμού του Παύλου Πολάκη και μια κίνηση που μπορεί να φέρει επαναπροσέγγιση των δύο αντρών.

Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με ισχνή πλειοψηφία. Η Κεντρική Επιτροπή σε 10 μέρες, θα αναμένεται να αποφασίσει για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της την Τετάρτη (28/8) κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει ο ίδιος την ευθύνη και να γίνουν εκλογές ηγεσίας από την βάση.

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη άφησε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό και ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα του κόμματος, απόφαση που χαρακτήρισε λάθος και άφησε να εννοηθεί ότι έχει ανοίξει θέμα ηγεσίας, λέγοντας ότι «έχω ανοίξει ξεκάθαρα θέμα πολιτικής της ηγεσίας».

«Νιώθω ανακούφιση – Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε πολακικό κόμμα»: Η πρώτη αντίδραση Λινού
Ανακουφισμένη δήλωσε πως αισθάνεται η Αθήνα Λινού μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τη διαγράψει, ενώ στην πρώτη δημόσια αντίδρασή της τονίζει ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε «πολακικό» κόμμα.

«Έδωσα αρκετό περιθώριο στον κ. Κασσελάκη να αποφασίσει σε τι είδους κόμμα θέλει να ηγηθεί, και αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε “πολακικό”», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτηση που έκανε στα social media.

«Από την πλευρά μου συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα ευρύτερο δημοκρατικό αριστερό κίνημα είναι εφικτό και θα συνεχίσω να δουλεύω γι’ αυτό», πρόσθεσε για τη στάση που επιλέγει να κρατήσει.

Νωρίτερα, πηγές της Κουμουδούρου ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του κόμματος για λόγους διαφάνειας.

Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κα. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…
Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια».
Η Γεροβασίλη καλεί τον Κασσελάκη να πάει σε εσωκομματικές εκλογές
Να πάει σε εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη η Όλγα Γεροβασίλη, που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη «θυελλώδη» συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την αποπομπή του Σωκράτη Φάμελλου από την προεδρία της ΚΟ και τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού.

«Καταρχήν, η εκλογή προέδρου δεν είναι εσωκομματική διαδικασία καθώς απευθύνεται ανοιχτά στην κοινωνία και ψηφίζουν μέλη και φίλοι. Για να προχωρήσουμε μπροστά», είπε, μεταξύ άλλων, η Όλγα Γεροβασίλη το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στο «Action24».
Εντωμεταξύ, με ανάρτηση στα social ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, μετά τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού, έγραψε πως αισθάνεται δικαιωμένος, χαρακτηρίζοντας την όλη υπόθεση «μάθημα» σε «αυτούς που νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου». Ωστόσο, στην ανάρτησή του έκανε και πάλι λόγο για την ανάγκη να υπάρξουν «βαθιές αλλαγές» στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΚασσελακηςΛινούΠολακηςΣΥΡΙΖΑ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Θέαμα και μηνύματα συμπερίληψης στην έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι
Επόμενο άρθρο Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης – «Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
7 ώρες ago
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
8 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
9 ώρες ago
Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά
9 ώρες ago
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους
10 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Είχα δεσμευτεί ότι θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Η εκπαίδευση αποτελεί εθνικό «νόμισμα» της κυβέρνησης

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξέσπασμα Πατούλη για τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας με τη σύζυγό του: Δεν είναι «πλάκα» όταν πληγώνεις, είναι λεκτική βία.

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Οι πρακτικές της πρ. της Πλεύσης Ελευθερίας είναι γνωστές και αποτελούν «άλλη μια μέρα στη δουλειά»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?