Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ δίνει διορία στις ΗΠΑ για αλλαγή στάσης

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
5 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η κατάρρευση των συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες αύξησε τους κινδύνους επιστροφής σε προηγούμενες εντάσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται να συναντήσει ξανά τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μόνο αν η Ουάσινγκτον προσέλθει με τη σωστή στάση, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Ο Κιμ ανέφερε ότι θα περιμένει «μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους» για να αποφασίσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την KCNA.
«Αυτό που χρειάζεται είναι οι ΗΠΑ να σταματήσουν τον σημερινό τρόπο σχεδιασμού τους και να έρθουν σε μας με έναν νέο σχεδιασμό», τόνισε ο Κίμ σε ομιλία του χθες Παρασκευή στην Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση.
Ο Τραμπ και ο Κιμ συναντήθηκαν δύο φορές στο Ανόι τον Φεβρουάριο και στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο, οικοδομώντας καλή θέληση στις σχέσεις των δύο χωρών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την άρση των κυρώσεων σε αντάλλαγμα της εγκατάλειψης των πυρηνικών και των πυραυλικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.
Ο ένοικος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι ανοικτός να συναντηθεί ξανά με τον Κιμ, αλλά στην ομιλία του χθες ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Ανόι τον ανάγκασε να αμφισβητήσει τη στρατηγική που ασπάστηκε πέρυσι για διεθνή συμμετοχή και οικονομική ανάπτυξη.
«Η δεύτερη διάσκεψη κορυφής της Λαϊκής Δημοκρατίας Βόρειας Κορέας (ΛΔΒΚ) και των ΗΠΑ στο Ανόι τον Φεβρουάριο έγειρε έντονα ερωτήματα σχετικά με το εάν τα βήματα που πήραμε με τη στρατηγική μας απόφαση ήταν σωστά και μας έδωσε ένα αίσθημα προειδοποίησης ακόμα και για το αν η Ουάσινκγκτον προσπαθεί στα αλήθεια να βελτιώσουν τη σχέση της ΛΔΒΚ και των ΗΠΑ», δήλωσε ο Κιμ.
Στο Ανόι, οι ΗΠΑ προσήλθαν με «εντελώς ανέφικτα σχέδια» και «δεν ήταν πραγματικά έτοιμοι να καθίσουν μαζί μας πρόσωπο με πρόσωπο και να λύσουν το πρόβλημα», ανέφερε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.
«Με αυτό τον τρόπο σκέψης, οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να μας μετακινήσουν ούτε κατά το ελάχιστο και ακόμη αν καθίσουν μαζί μας εκατοντάδες, χιλιάδες φορές δεν θα μπορέσουν να πάρουν επουδενί αυτό που θέλουν», προειδοποίησε ο Κιμ.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η προσωπική σχέση του με τον Τραμπ παραμένει ακόμα καλή, εντούτοις είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου μια τρίτη σύνοδο κορυφής, αν πρόκειται για επανάληψη της συνόδου στο Ανόι.
«Οι ΗΠΑ τόνισαν πρόσφατα ότι ξανασκέφτονται μια τρίτη σύνοδο κορυφής ΛΔΒΚ και ΗΠΑ και υπονοούν εντόνως την επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου», συνέχισε ο Κιμ. «Αλλά εξακολουθούν να αγνοούν τον βασικό τρόπο των νέων σχέσεων της ΛΔΚ-ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης εχθρικών πολιτικών και πιστεύουν εσφαλμένα ότι αν μας πιέσουν στο μέγιστο, μπορούν να μας υποτάξουν».
Σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την προθυμία να διεξαγάγει μια τρίτη σύνοδο κορυφής με τον Κιμ, αλλά δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα διατηρήσει τις κυρώσεις ενάντια στην Πιονγιάνγκ.
Τον περασμένο μήνα ένας ανώτερος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ότι ο Κιμ μπορεί να επανεξετάσει ένα μορατόριουμ στις εκτοξεύσεις πυραύλων και σε πυρηνικές δοκιμές που είχε θέσει το 2017, εκτός αν η Ουάσιγκτον κάνει παραχωρήσεις, όπως η ελάφρυνση των κυρώσεων.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΗΠΑΚορέα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Ομιλία Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής
Επόμενο άρθρο MotoGP Austin: Δυνατές οι Yamaha, “στρίμωξαν” τον Marquez

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
18 λεπτά πριν
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
7 ώρες πριν
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
9 ώρες πριν
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
9 ώρες πριν
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
9 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σιγκαπούρη: Η Ευρώπη αφυπνίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο Τραμπ

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέρρευσε το σχέδιο Τραμπ για το Ουκρανικό: Η Ρωσία παίρνει Κριμαία και Ντονμπάς – Εκτός ΝΑΤΟ το Κίεβο

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?