Δευτέρα, 4 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Θεσσαλονίκη: Δημοπρατείται η αναβάθμιση του οδικού άξονα Αεροδρόμιο-είσοδος Περαίας
Χαλκιδική: Ταχύπλοο προσέκρουσε σε νοικιασμένο σκάφος με μεθυσμένο κυβερνήτη- Τραυματίστηκε μια 22χρονη
Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες εν μέσω καλοκαιριού λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές επιδοτήσεων
Εκπνέει το τελεσίγραφο του Τραμπ στον Πούτιν για την Ουκρανία – «Είναι πανούργοι τύποι»
Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 6.08μ. – Τέταρτη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τους ομήρους στη Γάζα
Σύσκεψη σήμερα στο ΥΜΑΘ για την πορεία των εργασιών στο Flyover
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
ΥΠΕΞ για Τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια, έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο»
Κυβερνητικές πηγές: Σήμερα, μάθαμε ότι και η Χαριλάου Τρικούπη έχει τη φιλοδοξία να πιστοποιεί πανεπιστήμια
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

UNICEF: Συναγερμός για την αναζωπύρωση των επιδημιών ιλαράς

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αναζωπύρωση των επιδημιών ιλαράς σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας πως σε δέκα χώρες, ανάμεσά τους τη Βραζιλία, την Ουκρανία και τη Γαλλία, αναλογούσαν σχεδόν τα τρία τέταρτα της αύξησης του συνόλου των κρουσμάτων το 2018.
Σε παγκόσμια κλίμακα, 98 χώρες κατέγραψαν υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων το 2018 από το 2017, εξέλιξη που ακύρωσε μέρος της προόδου που είχε επιτευχθεί στον αγώνα εναντίον της ασθένειας, που μπορεί μεν να αποφευχθεί με ευκολία, αλλά είναι δυνητικά θανατηφόρα, επισήμανε η υπηρεσία του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή της.
«Αυτή είναι μια κλήση αφύπνισης. Έχουμε στη διάθεσή μας εμβόλιο, ασφαλές, αποτελεσματικό κι ελάχιστα δαπανηρό για την καταπολέμηση μιας ασθένειας εξαιρετικά μολυσματικής – ένα εμβόλιο το οποίο σώζει σχεδόν ένα εκατομμύριο ζωές κάθε χρόνο τις τελευταίες δύο δεκαετίες», υπογράμμισε η Χενριέτα Φορ, γενική διευθύντρια της UNICEF.
Στην Ουκρανία, στις Φιλιππίνες και στη Βραζιλία καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων σε ετήσια βάση. Το 2018, διαπιστώθηκαν 35.120 κρούσματα στην Ουκρανία, ήτοι σχεδόν 30.000 περισσότερα από ό,τι το 2017. Ενώ, σύμφωνα με την κυβέρνηση, υπήρξαν 24.042 νέα κρούσματα μέσα στους πρώτους δύο μήνες του 2019.
Στη Βραζιλία διαπιστώθηκαν 10.262 κρούσματα το 2018, ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά δεν είχε καταγραφεί κανένα απολύτως.
Στη Γαλλία, από το 2017 στο 2018 η αύξηση ανήλθε σε 2.269 κρούσματα, κατά τη UNICEF.
Στις Φιλιππίνες, μέχρι στιγμής φέτος, έχουν καταγραφεί 12.736 κρούσματα και 203 θάνατοι, από 15.599 κρούσματα όλο το 2018.
Η μετριότητα των υποδομών υγείας, οι ταραχές, το χαμηλό επίπεδο ευαισθητοποίησης της κοινότητας, ο εφησυχασμός και οι επιφυλάξεις έναντι του εμβολιασμού έχουν οδηγήσει στο ξέσπασμα αυτών των επιδημιών στις αναπτυσσόμενες και ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες, τονίζει η ίδια υπηρεσία του ΟΗΕ.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ήδη προειδοποιήσει πως σημειώθηκε τρομακτική αναζωπύρωση της ιλαράς σε παγκόσμιο επίπεδο, μια αύξηση κατά περίπου 50% των κρουσμάτων την περασμένη χρονιά σε σχέση με το 2017, όταν καταγράφηκαν 136.000 θάνατοι.
Η αναζωπύρωση της ασθένειας, που είναι πιο μολυσματική από τη γρίπη ή τη φυματίωση, συνδέεται σε ορισμένες χώρες με αβάσιμες καταγγελίες που συνδέουν το εμβόλιο κατά της ιλαράς με τον αυτισμό. Αυτές εν μέρει διασπείρονται σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από μέλη του λεγόμενου «αντιεμβολιαστικού» κινήματος.
Τον περασμένο μήνα, ο ΠΟΥ κατέταξε τον «δισταγμό έναντι του εμβολιασμού» ανάμεσα στις 10 σημαντικότερες και πιεστικότερες απειλές για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019.
Ο ΠΟΥ επισήμανε επίσης πρόσφατα πάντως ότι «ο κύριος λόγος» για το ότι δεν εμβολιάζονται τα παιδιά είναι πως αυτά «που το χρειάζονται περισσότερο δεν έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Η Οκλαχόμα υιοθέτησε νόμο που επιτρέπει την οπλοφορία χωρίς άδεια
Επόμενο άρθρο Ηράκλειο: Ο υπάλληλος λήστεψε το πρακτορείο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: Δημοπρατείται η αναβάθμιση του οδικού άξονα Αεροδρόμιο-είσοδος Περαίας
5 ώρες ago
Χαλκιδική: Ταχύπλοο προσέκρουσε σε νοικιασμένο σκάφος με μεθυσμένο κυβερνήτη- Τραυματίστηκε μια 22χρονη
6 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες εν μέσω καλοκαιριού λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές επιδοτήσεων
7 ώρες ago
Εκπνέει το τελεσίγραφο του Τραμπ στον Πούτιν για την Ουκρανία – «Είναι πανούργοι τύποι»
9 ώρες ago
Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 6.08μ. – Τέταρτη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο
9 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τους ομήρους στη Γάζα

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα

Ελένη Ευσταθίου
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Ελένη Ευσταθίου
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριμερής Τουρκίας – Ιταλίας – Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?