Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νίκος Παπαθανάσης: Η Ελλάδα υπέρ μιας Πολιτικής Συνοχής που διασφαλίζει την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από επαρκή χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

UNICEF: Συναγερμός για την αναζωπύρωση των επιδημιών ιλαράς

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αναζωπύρωση των επιδημιών ιλαράς σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας πως σε δέκα χώρες, ανάμεσά τους τη Βραζιλία, την Ουκρανία και τη Γαλλία, αναλογούσαν σχεδόν τα τρία τέταρτα της αύξησης του συνόλου των κρουσμάτων το 2018.
Σε παγκόσμια κλίμακα, 98 χώρες κατέγραψαν υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων το 2018 από το 2017, εξέλιξη που ακύρωσε μέρος της προόδου που είχε επιτευχθεί στον αγώνα εναντίον της ασθένειας, που μπορεί μεν να αποφευχθεί με ευκολία, αλλά είναι δυνητικά θανατηφόρα, επισήμανε η υπηρεσία του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή της.
«Αυτή είναι μια κλήση αφύπνισης. Έχουμε στη διάθεσή μας εμβόλιο, ασφαλές, αποτελεσματικό κι ελάχιστα δαπανηρό για την καταπολέμηση μιας ασθένειας εξαιρετικά μολυσματικής – ένα εμβόλιο το οποίο σώζει σχεδόν ένα εκατομμύριο ζωές κάθε χρόνο τις τελευταίες δύο δεκαετίες», υπογράμμισε η Χενριέτα Φορ, γενική διευθύντρια της UNICEF.
Στην Ουκρανία, στις Φιλιππίνες και στη Βραζιλία καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων σε ετήσια βάση. Το 2018, διαπιστώθηκαν 35.120 κρούσματα στην Ουκρανία, ήτοι σχεδόν 30.000 περισσότερα από ό,τι το 2017. Ενώ, σύμφωνα με την κυβέρνηση, υπήρξαν 24.042 νέα κρούσματα μέσα στους πρώτους δύο μήνες του 2019.
Στη Βραζιλία διαπιστώθηκαν 10.262 κρούσματα το 2018, ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά δεν είχε καταγραφεί κανένα απολύτως.
Στη Γαλλία, από το 2017 στο 2018 η αύξηση ανήλθε σε 2.269 κρούσματα, κατά τη UNICEF.
Στις Φιλιππίνες, μέχρι στιγμής φέτος, έχουν καταγραφεί 12.736 κρούσματα και 203 θάνατοι, από 15.599 κρούσματα όλο το 2018.
Η μετριότητα των υποδομών υγείας, οι ταραχές, το χαμηλό επίπεδο ευαισθητοποίησης της κοινότητας, ο εφησυχασμός και οι επιφυλάξεις έναντι του εμβολιασμού έχουν οδηγήσει στο ξέσπασμα αυτών των επιδημιών στις αναπτυσσόμενες και ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες, τονίζει η ίδια υπηρεσία του ΟΗΕ.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ήδη προειδοποιήσει πως σημειώθηκε τρομακτική αναζωπύρωση της ιλαράς σε παγκόσμιο επίπεδο, μια αύξηση κατά περίπου 50% των κρουσμάτων την περασμένη χρονιά σε σχέση με το 2017, όταν καταγράφηκαν 136.000 θάνατοι.
Η αναζωπύρωση της ασθένειας, που είναι πιο μολυσματική από τη γρίπη ή τη φυματίωση, συνδέεται σε ορισμένες χώρες με αβάσιμες καταγγελίες που συνδέουν το εμβόλιο κατά της ιλαράς με τον αυτισμό. Αυτές εν μέρει διασπείρονται σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από μέλη του λεγόμενου «αντιεμβολιαστικού» κινήματος.
Τον περασμένο μήνα, ο ΠΟΥ κατέταξε τον «δισταγμό έναντι του εμβολιασμού» ανάμεσα στις 10 σημαντικότερες και πιεστικότερες απειλές για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019.
Ο ΠΟΥ επισήμανε επίσης πρόσφατα πάντως ότι «ο κύριος λόγος» για το ότι δεν εμβολιάζονται τα παιδιά είναι πως αυτά «που το χρειάζονται περισσότερο δεν έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Η Οκλαχόμα υιοθέτησε νόμο που επιτρέπει την οπλοφορία χωρίς άδεια
Επόμενο άρθρο Ηράκλειο: Ο υπάλληλος λήστεψε το πρακτορείο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκος Παπαθανάσης: Η Ελλάδα υπέρ μιας Πολιτικής Συνοχής που διασφαλίζει την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από επαρκή χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων
52 λεπτά πριν
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
5 ώρες πριν
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
12 ώρες πριν
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
13 ώρες πριν
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
13 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σιγκαπούρη: Η Ευρώπη αφυπνίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο Τραμπ

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέρρευσε το σχέδιο Τραμπ για το Ουκρανικό: Η Ρωσία παίρνει Κριμαία και Ντονμπάς – Εκτός ΝΑΤΟ το Κίεβο

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?