Πέμπτη, 27 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Σουδάν: Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη βία και των δύο μερών
ΕΕ: Οι προτεραιότητες της στρατηγικής για την προστασία των δικαιώματων ΑμεΑ
Ευρωκοινοβούλιο: Η ΕΕ να επιδείξει ηγετικές ικανότητες για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία
Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση του πλαφόν 3% για την αναπροσαρμογή εμπορικών μισθωμάτων
Πολυετής Δημοσιονομικός Προϋπολογισμός: Αύξηση κόστους παρεμβάσεων έως τα 9 δισ. έως το 2027
ΜyΘέρμανση: Ανοιχτές οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης-Τα συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Αγροτικές επιδοτήσεις 3,7 δισ. ευρώ θα λάβουν συνολικά οι αγρότες φέτος
Πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού ανοίγει πάλι την Παρασκευή — Δείτε πότε εκπνέει η προθεσμία
Παπαθανάσης: 56 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την καθολική υλοποίηση της δράσης «Νταντάδες της γειτονιάς
Γερμανία: Μυστικό σχέδιο για πόλεμο με τη Ρωσία
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η μάχη είναι ανοικτή και θα την κερδίσουμε!

6 έτη πριν
Μοιραστείτε το
8 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Στις 7 Ιούλη η μάχη είναι ανοιχτή και θα την κερδίσουμε, γιατί προσερχόμαστε με τα πεπραγμένα μας, με την εντιμότητά μας και γιατί οι πολίτες ξέρουν ότι αυτή τη φορά ψηφίζουν για τη ζωή του», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία και «προσπαθούν να μας βυθίσουν όλους στη λήθη».

Σχολίασε ότι προσπαθούν να πείσουν ότι το παιχνίδι έχει κριθεί και, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους, είπε ότι «το έχουν ρίξει στο κατενάτσιο», άμυνα και πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα. Όμως υπάρχει και μια άλλη, ισπανική λέξη, η «ρεμοντάδα» και σημαίνει ανατροπή.

«Ανατροπή και νίκη, είναι εφικτό αν το πιστέψουμε. Εμείς όμως δεν έχουμε μπροστά μας μόνο 90 λεπτά. Έχουμε 9 μέρες. Και κάθε λεπτό μετράει», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο στόχος μας είναι σαφής και εφικτός. Αρκεί ο καθένας από μας, να πείσει άλλον έναν», σημείωσε, εξηγώντας: «αρκεί να φέρουμε στην κάλπη της ελπίδας, ο καθένας από μας, άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».

«Ας αφήσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους να εκβιάζουν και να απειλούν ότι θα εκδικηθούν την ελληνική κοινωνία αν δε τους δώσει μάλιστα λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή για να γίνουν ακόμη πιο ανεξέλεγκτοι, ακόμη πιο εκδικητικοί, ακόμη πιο αλαζόνες», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι στις εθνικές εκλογές αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε όλοι μας την πορεία προς τα εμπρός χωρίς να αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο.

Είπε ότι «η Ελλάδα μας, είναι μια χώρα που χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ ενότητα και προοπτική για την επόμενη μέρα», ειδικότερα ότι «κάθε Ελληνίδα μάνα, χρειάζεται ασφάλεια για το μέλλον της και το μέλλον των παιδιού της. Κάθε Έλληνας εργαζόμενος, χρειάζεται προοπτική για ένα καλύτερο μισθό, για λιγότερα βάρη στις πλάτες του. Κάθε νέος Έλληνας, θέλει να μπορέσει ξανά να ονειρευτεί και να δημιουργήσει στον τόπο που γεννήθηκε». Σχολίασε ότι «αυτά δεν μπορούν να τα προσφέρουν οι άνθρωποι που μας δίχασαν, που μας πότισαν με το μίσος και το ψέμα. Που μας χώρισαν σε προδότες και εθνικόφρονες».

Τόνισε ότι «ο λαός μας μπροστά στο δίκιο του, το 2015, δεν κοίταξε ιδεολογικές και πολιτικές ταμπέλες. Δεν ζήτησε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.Γι’ αυτό ενώθηκε μαζί μας», προσθέτοντας ότι «χωρίς αυτή την πλατιά ενότητα, χωρίς αυτή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, η χώρα θα βρισκόταν ακόμα στα χέρια του ΔΝΤ».

Κλείνουν συμφωνίες με ιδιωτικά συμφέροντα
«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κλείνουν συμφωνίες με ιδιωτικά συμφέροντα», είπε ο Αλ. Τσίπρας και έθεσε το ερώτημα: «Θα αφήσουμε να υλοποιηθούν εις βάρος του ελληνικού λαού, για να θησαυρίζουν κάποιοι και η μεγάλη πλειοψηφία να έχει απώλειες;», για να σημειώσει ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί το μεγάλο ρεσάλτο στο δημόσιο ταμείο».

Λένε «λιγότεροι φόροι», αλλά εννοούν λιγότερο κράτος. Λένε «περισσότερες δουλειές» αλλά εννοούν διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Λένε «ανάπτυξη», αλλά εννοούν ανάπτυξη για τους λίγους και τους εκλεκτούς, ανέφερε ο κ. Τσίπρας επιτιθέμενος στη ΝΔ.

«Είμαστε εδώ όλοι μαζί να εγγυηθούμε την επόμενη μέρα της πατρίδας μας», «η Ελλάδα έχει μια ιστορική ευκαιρία να βγει από μια δεκαετία πόνου, μπαίνοντας σε μια νέα δεκαετία ανάπτυξης, δικαιοσύνης και προοπτικής», έχει τη δυνατότητα την επόμενη 4ετία να κάνει άλματα προς τα μπρος. Είναι κρίμα να χάσουμε την ευκαιρία δίνοντας τα κλειδιά για το ταμείο -που τώρα είναι γεμάτο- σε αυτούς που το χρεοκόπησαν.

«Αυτός ο αγώνας γίνεται να γυρίσει;», είπε ο κ. Τσίπρας. «Είναι καινούριος αγώνας αυτός, αφορά τη ζωή μας, η απάντηση είναι: ‘ναι μπορεί αυτός ο αγώνας να έχει θετική κατάληξη’».

«Ο λαός έχει μπροστά του δύο εντελώς διαφορετικά πολιτικά σχέδια», είπε ο Αλ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Είπε ότι είναι «αυτοί που θέλουν να γυρίσουν και τους έχει δοκιμάσει ο λαός δεκαετίες, διέψευσαν εκατομμύρια ανθρώπους, τους πλήγωσαν, ανάγκασαν ανθρώπους της μεσαίας τάξης, ανθρώπους 50 και 60 χρονών, να ψάχνουν ξανά για δουλειά, να περιμένουν μάταια για μια σύνταξη, τους γέμισαν χρέη και φόρους για να σωθούν τα τζάκια».

«Τώρα θέλουν να ξαναγυρίσουν ακριβώς οι ίδιοι να συνεχίσουν τα ίδια», είπε, προσθέτοντας ότι «ο λαός θα τους πει φτάνει πια, τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή. Στις 7 Ιουλίου, πρώτα η ζωή μας».

Το σχέδιο μας
Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι αυτή η κυβέρνηση αισθάνεται δικαιωμένη γιατί κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τη κατάσταση πολιορκίας και άρσης κυριαρχίας, «εκεί που τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις απέτυχαν».

«Είμαι υπερήφανος που δεν αφήσαμε κανέναν μόνον του στην κρίση, αυτό δεν ήταν ταξική επιλογή, ήταν επιλογή δικαιοσύνης, σημείωσε. «Σχέδιο μας», είπε, «είναι η Ελλάδα που προχωρά μπροστά. Σχέδιο μας μια Ελλάδα που θα τη χτίσουμε όλοι μαζί. Όχι μια Ελλάδα που ο καθένας θα προσπαθεί να επιβιώσει μόνος του», τόνισε.

Είπε ότι σήμερα ήρθε η ώρα να στηριχθεί η κοινωνική πλειοψηφία που έβαλε πλάτη. «Θέλουμε μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Και δε ξεχνάμε ότι την καταστροφική πενταετία 2010-2014, 1 εκατ. συμπολίτες μας βγήκαν στην ανεργία. Ούτε ότι επί των ημερών μας 400.000 ξανάπιασαν δουλειά. Ούτε ότι ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 11%. Ότι 250.000 εργαζόμενοι έχουν πια καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες, γιατί επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», είπε και τόνισε ότι «μπορούμε και έχουμε το σχέδιο η ανεργία να πέσει στα προ κρίσης επίπεδα την επόμενη τετραετία και η σταθερή εργασία να γίνει κανόνας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Τσίπρας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Στον Δήμο Βόλβης ο Καραμανλής
Επόμενο άρθρο Τέλος ο Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σουδάν: Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη βία και των δύο μερών
1 ώρα πριν
ΕΕ: Οι προτεραιότητες της στρατηγικής για την προστασία των δικαιώματων ΑμεΑ
2 ώρες πριν
Ευρωκοινοβούλιο: Η ΕΕ να επιδείξει ηγετικές ικανότητες για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία
2 ώρες πριν
Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση του πλαφόν 3% για την αναπροσαρμογή εμπορικών μισθωμάτων
2 ώρες πριν
Πολυετής Δημοσιονομικός Προϋπολογισμός: Αύξηση κόστους παρεμβάσεων έως τα 9 δισ. έως το 2027
5 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Βεργίνα TV: Τι θα ζητήσουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης από την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Αμερική-Να μετριαστούν οι δασμοί για τα ελληνικά προϊόντα-επενδύσεις σε έρευνα…

Αλεξία Χαρακίδα

 Βεργίνα TV-“Ράμπες” για τυφλούς, “Παγίδες” για διερχόμενους: Παναγία Φανερωμένη

«Ράμπες» στα πεζοδρόμια για άτομα με προβλήματα όρασης, μετατράπηκαν σε «παγίδες» για πεζούς και «πονοκέφαλο»…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ Φιλόθεος αποκλειστικά :”Ενδυνάμωση της Πίστης μέσω σεμιναρίων από την ΙΜΘ”

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Αικατερίνης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ Φιλόθεος καλεί τους πιστούς στα…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία: Μυστικό σχέδιο για πόλεμο με τη Ρωσία

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές – Στο Κτηματολόγιο οι οικοδομικές άδειες και οι κατασκευές

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το υπουργικό με βαριά ατζέντα, στην τελική ευθεία για την ψήφιση του προϋπολογισμού

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ για την επίθεση στους Εθνοφρουρούς: «Αφγανός ο δράστης της επίθεσης, το κτήνος θα πληρώσει»

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?