Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Τριγμοί στο ΕΛΚ μετά την επίθεση Όρμπαν στον Γιούνκερ (video)

7 έτη ago
Share
4 Min Read
SHARE



Ενισχύονται οι φωνές εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) υπέρ της αποπομπής του εθνικιστικού κόμματος του Ούγγρου πρωθυπουργού. Ο Βίκτορ Όρμπαν έχει προκαλέσει σάλο με μια εκστρατεία εναντίον του προέδρου της Κομισιόν και μέλους του ΕΛΚ Ζαν Κλωντ Γιούνκερ τον οποίο κατηγορεί για συνωμοσία με στόχο την ενίσχυση της μετανάστευσης. Μιλώντας στο γερμανικό Ντερ Σπίγκελ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές στηλιτεύει την τακτική ‘Ορμπαν.

«Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. Αυτή τη στιγμή μιλάμε στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)», δηλώνει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής αυτού του σχηματισμού για τις ευρωεκλογές, στο τεύχος του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί αύριο, Σάββατο. Το ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει το κόμμα Fidesz (Ουγγρική Ένωση Πολιτών), που έχει πρόεδρο τον Ορμπάν, συνασπίζει σχηματισμούς της δεξιάς και της κεντροδεξιάς σε ευρωπαϊκή κλίμακα.
«Μ’ αυτές τις δηλώσεις και την εκστρατεία του, ο Βίκτορ Ορμπάν έχει βλάψει σοβαρά το ΕΛΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο περιμένω απ’ αυτόν να ζητήσει συγγνώμη και να σταματήσει αυτή τη δράση», εξήγησε ο Βέμπερ, μέλος της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, του βαυαρικού αδελφού κόμματος της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.
Ο ούγγρος πρωθυπουργός προκάλεσε σάλο πριν από δέκα ημέρες με μια εκστρατεία εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (μέλους, όπως αυτός, του ΕΛΚ, του μεγαλύτερου πολιτικού σχηματισμού στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι υποστηρίζουν τη μετανάστευση.
«Πολύ σύντομα θα αναλάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες», υποσχέθηκε ο Βέμπερ στο Spiegel.
«Τουλάχιστον οκτώ κόμματα (που ανήκουν στο ΕΛΚ) εξέφρασαν την πρόθεσή τους να θέσουν σε κίνηση τη διαδικασία των κυρώσεων εναντίον του Ορμπάν, όμως οι υπογραμμένες επιστολές δεν έχουν φθάσει ακόμη όλες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην ηγεσία του ΕΛΚ.
Το φινλανδικό κόμμα Kokoomus, τα σουηδικά κόμματα των Χριστιανοδημοκρατών και Nya Moderaterna, οι βέλγοι χριστιανοδημοκράτες (το φλαμανδικό CDV και το γαλλόφωνο CDH), καθώς και το Λαϊκό Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα του Λουξεμβούργου (CVS) έχουν επίσης δηλώσει πως θέλουν τον αποκλεισμό του Fidesz του Βίκτορ Ορμπάν.
Στην Ολλανδία, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDA Ράτγκερ Πλάουμ διευκρίνισε πως ο σχηματισμός του «υποστηρίζει την έκκληση σημαντικού αριθμού κομμάτων του ΕΛΚ να αρχίσει μια συζήτηση» για το ουγγρικό Fidesz, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Τέλος το πορτογαλικό συντηρητικό κόμμα CDS συμφωνεί επίσης να αντιμετωπισθεί το θέμα, διευκρίνισε η πηγή που πρόσκειται στην ηγεσία του ΕΛΚ.
Για να αρχίσει η διαδικασία αποκλεισμού ενός κόμματος από το ΕΛΚ, χρειάζεται να το ζητήσουν επισήμως επτά κόμματα προερχόμενα από τουλάχιστον πέντε χώρες.
Σήμερα λήγει η προθεσμία για να εγγραφεί το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη της Πολιτικής Συνέλευσης του ΕΛΚ (αποτελείται από την προεδρία, την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς και από έναν αντιπρόσωπο από κάθε χώρα μέλος), που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Μαρτίου.
Ο αποκλεισμός του Fidesz ενδέχεται να αποφασιστεί με την ευκαιρία αυτή, δηλαδή λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

TAGGED:ΓιούνκερΕΛΚΟρμπάν
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Το Μικρολίμανο αλλάζει εικόνα (video)
Next Article 5 δισ. ευρώ για ευρυζωνικά δίκτυα και για ψηφιακά έργα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
3 ώρες ago
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
4 ώρες ago
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
6 ώρες ago
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
6 ώρες ago
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σιγκαπούρη: Η Ευρώπη αφυπνίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο Τραμπ

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέρρευσε το σχέδιο Τραμπ για το Ουκρανικό: Η Ρωσία παίρνει Κριμαία και Ντονμπάς – Εκτός ΝΑΤΟ το Κίεβο

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?