Παρασκευή, 1 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
«Αδιαφάνεια και εμπαιγμός εις βάρος των ανέργων: Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων από τον Δρ. Μιχάλη Χουρδάκη για τη διαδικασία-εξπρές της Δ.ΥΠ.Α.»
Μαρινάκης: Ρεκόρ 25ετίας στην απασχόληση
 Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αυστηροποίηση των ποινών για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου»
Με πλειοψηφία η έγκριση του διορισμού του Α. Βαρθολομαίου στην Ε.Ε.Ε.Π 
Ανδρουλάκης: «Οι βουλευτές της ΝΔ είναι αυτοφωράκηδες, ημι-ελεγχόμενοι και επίφοβοι»
Έβρος: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης οικογενειών αξίας 10 εκατ.
Φάμελλος: Ο πρωθυπουργός προτίμησε μία αντιδημοκρατική εκτροπή από μία κοινοβουλευτική ήττα
Κακλαμάνης: Παρέλκει η έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων – Έγκυρη η χθεσινή διαδικασία
LIVE: Σε εξέλιξη η τελετή παράδοσης του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Βενιζέλος: Η ανάρτηση-σχόλιο για τα γεγονότα της Βουλής και η απάντηση των κυβερνητικών πηγών
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΚΠΟΜΠΕΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TisimΒενη στον τουρισμό

10 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Με πολύ υψηλές πληρότητες για την εποχή κινείται ο Σεπτέμβριος ενώ και ο Οκτώβριος στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως είναι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τρέχει με κρατήσεις στα ξενοδοχεία που αγγίζουν το 70%, λόγω κυρίως γερμανικών και βρετανικών tour operaitors, όπως Alltours, Tui, Jet2.com, με την επέκταση της σεζόν να είναι μια πραγματικότητα.
Ισχυρή ζήτηση από Γερμανούς και Βρετανούς
Η ζήτηση παραμένει ισχυρή με τους Γερμανούς και βρετανούς να συνεχίσουν να ταξιδεύουν προς τη χώρα μας.

Το θετικό momentum για τον Οκτώβριο επιβεβαιώνεται από τα διαθέσιμα στοιχεία Airdata tracker του INSETE που δείχνουν ότι τον Οκτώβριο οι προγραμματισμένες πτήσεις ανέρχονται στις 2.908.335 θέσεις, αυξημένες κατά αυξημένες κατά 6,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι προγραμματισμένες θέσεις από την Γερμανία φτάνουν τον Οκτώβριο τις 622.000 από τη Γερμανία και τις 590.000 από την Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης φαίνεται ότι σε ορισμένες περιοχής να επιτυγχάνεται και μία μικρή επέκταση της σεζόν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου κυρίως σε Δωδεκάνησα (Ρόδο και Κω) αλλά και Κρήτη.
Όπως ανακοίνωσε προς τους πελάτες της στη Γερ,ναία «με την Alltours, μπορείτε να περάσετε τις διακοπές σας αυτό το φθινόπωρο στην Κρήτη μέχρι τις 24 Νοεμβρίου και στη Ρόδο μέχρι τις 9 Νοεμβρίου και να επιστρέψετε στο Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη ή το Μόναχο, με απευθείας πτήση της Condor ή της Aegean.

Και οι δύο προορισμοί προσφέρουν επίσης ένα καλοκαιρινό κλίμα το φθινόπωρο με θερμοκρασίες άνω των 20 °C και ιδανικές συνθήκες για την επίσκεψη στους εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους».

Ο γερμανικός tour operator προσφέρει πακέτα μέχρι τον Νοέμβριο και σε άλλους προορισμού στη Μεσόγειο σε Τουρκία και Ισπανία.

Επιπλέον 39 πτήσεις από την TUI
Επίσης η TUI έχει ήδη ανακοινώσει παράταση της τουριστικής περιόδου για τους ταξιδιώτες από τη Γερμανία με προορισμό την Κρήτη μέχρι τις 23 Νοεμβρίου με 39 επιπλέον πτήσεις, ενώ για Ρόδο και Κω επεκτείνει τις πτήσεις μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Πτήσεις μέχρι τον Νοέμβριο έχει ανακοινώσει και ο βρετανικός όμιλος Jet2.com. Ωστόσο και άλλοι μικρότεροι tour operators παρέχουν πακέτα μέχρι και τον Νοέμβριο.

Πρωταγωνιστές» στον οδικό τουρισμό ήταν οι Βούλγαροι, με 532.363 άτομα να περνούν τα ελληνικά σύνορα το πρώτο τετράμηνο, ενώ ακολουθούν οι επισκέπτες από τα Σκόπια με 468.417 άτομα και από την Αλβανία με 436.162. Αλματώδης ήταν η αύξηση του οδικού τουρισμού από την Τουρκία, κατά 49%, αν και το τελικό νούμερο ήταν αρκετά χαμηλότερο, έναντι των άλλων εθνικοτήτων, φτάνοντας τους 316.817 τουρίστες τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους.

Αναφορικά με τις πύλες εισόδου της χώρας μας η μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτες διαφορές κατά 76.000 (+42,4%) σημειώθηκε στον σταθμό των Κήπων με 255.000 και η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κατά 18.000 (+85,9%) στον σταθμό του Κυπρίνου με 40.000 αφίξεις.

Αντίθετα, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση σημειώθηκε στον σταθμό της Νίκης κατά 20.000 (-19,4%) ενώ οι αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 84.000 και η μεγαλύτερη μείωση σε απόλυτες διαφορές κατά 15% (-32.000) στον σταθμό της Κρυσταλλοπηγής με 182.000 αφίξεις.

Οι περισσότερες οδικές αφίξεις καταγράφηκαν στον σταθμό των Ευζώνων (347.000) με τη μείωση να ανέρχεται σε 5.000 (-1,6%).

Παράγοντας προβληματισμού για τον τουριστικό κόσμο είναι και οι πολύωρες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους συνοριακούς σταθμούς ενώ για την ώρα το FlyOver δεν δείχνει να προσγειώνει… ανώμαλα τις τουριστικές ροές.

Οι πολύωρες ουρές στα βόρεια σύνορα αναμένεται να μειωθούν μετά την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη Ζώνη Σένγκεν και, την κατάργηση, των ελέγχων και στα χερσαία σύνορά μας.
Στον…αέρα οι επιδόσεις απογειώνονται. Σχεδόν 2,5 εκατ. επιβάτες πέρασαν τους πρώτους πέντε μήνες του έτους από το αεροδρόμιο Μακεδονία εμφανίζοντας αύξηση 8%.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:tisimΒενηΒενη ΣαπκαΤουρισμός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο «Ramstein Flag 24»: Και επίσημα εκτός η Τουρκία – Το βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας
Επόμενο άρθρο Το Ισραήλ χτυπά τη Βηρυτό και αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα – Νεκρός θεωρείται ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Αδιαφάνεια και εμπαιγμός εις βάρος των ανέργων: Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων από τον Δρ. Μιχάλη Χουρδάκη για τη διαδικασία-εξπρές της Δ.ΥΠ.Α.»
7 ώρες ago
Μαρινάκης: Ρεκόρ 25ετίας στην απασχόληση
8 ώρες ago
 Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αυστηροποίηση των ποινών για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου»
9 ώρες ago
Με πλειοψηφία η έγκριση του διορισμού του Α. Βαρθολομαίου στην Ε.Ε.Ε.Π 
10 ώρες ago
Ανδρουλάκης: «Οι βουλευτές της ΝΔ είναι αυτοφωράκηδες, ημι-ελεγχόμενοι και επίφοβοι»
11 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έβρος: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης οικογενειών αξίας 10 εκατ.

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr για την οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών για μετεγκατάσταση στους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Έβρου

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τοποθέτηση Κυριάκου Πιερρακάκη για τη συμφωνία εξαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τη Euronext

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?